ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τάμαρι: Γιατί όχι νέος Μάχρεζ στη Λέστερ;

Η προοπτική που του δίνει η Λέουβεν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όπως είναι λογικό, μετά τις ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Μούσα Τάμαρι από τον ΑΠΟΕΛ φούντωσε η συζήτηση για την απώλεια που θα έχει η ομάδα από την απουσία του αλλά και το αν πωλήθηκε φθηνά.

Η αλήθεια είναι πως το €1.1 που προκύπτει πως πήραν οι «Γαλαζοκίτρινοι» είναι χαμηλό σε σχέση με το τι θα έπαιρναν πέρσι, όμως δεν είναι τίποτα στατικό στο ποδόσφαιρο. Η αξία του έπεσε τόσο από την πτώση της απόδοσής του, όσο και από το γεγονός πως το συμβόλαιό του έληγε. Υπολογίστε επίσης πως η διάρκεια που είχε στα ευρωπαϊκά ματς ήταν συζητήσιμη και το θέτουμε κομψά. Κρατήστε όμως την πολύ καλή εμφάνιση με τον Άγιαξ, μπορεί να σας χρειαστεί.

Τι ισχύει όμως με τον ίδιο τον Μούσα; Πήγε στη Λέουβεν, ομάδα που ποτέ δεν έχει βγει στην Ευρώπη και τη λες ανσανσέρ μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σκεφτείτε πως το ποσό που έδωσαν είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας. Όμως γιατί υπάρχει προοπτική που δεν μπορεί να αγνοηθεί; Η απάντηση κρύβεται στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Από το Μάιο του 2017, ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η King Power International Group με έδρα την Ταϋλάνδη, που επενδύει και στην Λέστερ. Υπό τη δική της διοίκηση κατέκτησε η Λέστερ το πρωτάθλημα του 2016, καθώς η πρώτη σύνδεση των δυο πλευρών ήταν από το 2010.

Τα κατάφεραν πέρσι να την ανεβάσουν στην πρώτη κατηγορία και στα πρώτα οκτώ παιχνίδια πάνε πολύ καλά αφού είναι στην έκτη θέση. Γενικώς το Βέλγιο είναι ένα πρωτάθλημα που παίζεται ανοιχτό ποδόσφαιρο και προσφέρεται για να γράψεις καλά νούμερα αν δουλέψεις σωστά. Επίσης είναι ένα πρωτάθλημα που το παρακολουθούν στενά στην Αγγλία και τη Γαλλία, άρα προοπτικές σου δίνει αρκετές.

Αν υπολογίσουμε και την ευκολία που μπορεί να ανοίξει η πόρτα της Λέστερ, για λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω, μοιάζει να έχει νόημα η επιλογή του. Από τον Ολυμπιακό π.χ. η πόρτα που άνοιγε είναι του… Άρη Θεσσαλονίκης και της Νόττινχαμ Φόρεστ. Με όλο το σεβασμό υπάρχει διαφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση