ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εικόνες ντροπής στο Τσίρειο - Τραυματίστηκε αστυνομικός (βίντεο)

Η θέση της Αστυνομίας για τη διακοπή του ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (04/12) στο Τσίρειο Στάδιο με αποτέλεσμα να αναβληθεί το λεμεσιανό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα, κατά την αποχώρηση των παικτών των «κυανολεύκων» (αφού ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους) έπεσαν αντικείμενα από την κερκίδα της ΑΕΛ. 

«Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του αφού μεγάλος αριθμός «φιλάθλων» συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από επικίνδυνα αντικείμενα», λέει η Αστυνομία.

Επί αυτού ο Ιταλός ρεφ, Ντόβερι Ντανιέλε, επέλεξε να αναβάλει την σέντρα του αγώνα ώστε πρώτα να διαβουλευθεί με τις αρχές του γηπέδου και την αστυνομία ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια για την διεξαγωγή του αγώνα. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι ο αγώνας της 13ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί κάποια άλλη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως όπως έγινε γνωστό, στην κερκίδα της ΑΕΛ υπάρχουν σπασμένες καρέκλες, όπως και αρκετές πέτρες, ενώ σε αυτή του Απόλλωνα βρέθηκαν «πιστόλια» φωτοβολίδων. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη Cytavision είχαμε επίσης ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων κοντά στον χώρο των αποδυτηρίων.

Μάλιστα τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την οριστική αναβολή του αγώνα. Συγκεκριμένα, οπαδοί της ΑΕΛ άναψαν φωτιά στην ανατολική εξέδρα, έκαψαν πανό και σημαίες του Απόλλωνα, ενώ είχαμε ρίψη αντικειμένων, πετρών και διαφόρων άλλων στον αγωνιστικό χώρο.

Βίντεο με οπαδούς να σπάζουν κερκίδες

Δείτε φωτορεπορτάζ από τα όσα έγιναν

Ανδρέου: Ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά

Στη Cytavision και στην εκπομπή «Goal N’ Roll» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, o οποίος αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν στο Τσίρειο.

Αναλυτικά:

«Διαπιστώσαμε στις κερκίδες και συγκεκριμένα σε αυτή την ΑΕΛ, εντοπίσαμε ένα αριθμό οπαδών που κατέστρεψαν ορισμένες κερκίδες και τις είχαν μαζέψει για να τις ρίξουν στο γήπεδο. Οι πληροφορίες που έχω είναι πως αυτό έγινε πριν την έναρξη του αγώνα. Τις προθέσεις τους τις έδειξαν όταν οι πδοσοφαιριστές του Απόλλωνα μπήκαν στο γήπεδο. Αρχίσαν να ρίχνουν αυτά τα κομμάτια από μπετόν στο γήπεδο. Τότε η αστυνομία αποφάσισε ο αγώνας να μην γίνει για λόγους ασφαλείας».

Αν η αστυνομία ρίχνει ευθύνη στην ΑΕΛ: «Δεν είναι θέμα ευθυνών. Είναι θέμα ασφάλειας πλέον. Εκτός από τους οπαδούς της ΑΕΛ έγιναν επεισόδια και στην κερκίδα του Απόλλωνα, αλλά το κύριο ζήτημα για α συγκαλέσουμε αυτή τη σύσκεψη ήταν η συγκέντρωση αυτών των επικίνδυνων αντικειμένων. Ήταν δύσκολο να επέμβει η αστυνομία στην κερκίδα της ΑΕΛ. Αν η αστυνομία επέμβαινε τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα».

«Ενημερώθηκα ότι χρησιμοποίησαν κάποιές φωτοβολίδες εντός του στάδιού και όπως πληροφορούμαστε γίνονται τώρα κάποια επεισόδια εκτός γηπέδου. Οπαδοί και από τις δύο ομάδες επιτίθενται σε μέλη της αστυνομίας με αντικείμενα και πέτρες. Ένα μέλος μας τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά».

Για το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Εμείς έχουμε προχωρήσει και σε άλλες εισηγήσεις. Από την αρχή προχωρήσαμε σε 33 συλλήψεις αγώνων. Έχουμε 28 απαγορεύσεις εισόδων σε στάδια.

Είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Και κατά τη διαδρομή οπαδών σε άλλη πόλη παρατηρούμε να σταματούν άλλους οπαδούς και να ρίχνουν φωτοβολίες. Πιστεύουμε ότι με αυτή την εισήγες θα παραδειγματιστούν αυτοί οι λίγοι οπαδοί. Θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει»

Ότι το μέτρο αυτό ευνοεί την Αστυνομία: «Εμείς δεν το βλέπουμε αν ευνοεί κάποιους ή όχι. Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια του κόσμου».

Η θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού

Τη θέση της για την αναβολή του αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ δημοσίευσε με ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

«Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του αφού μεγάλος αριθμός «φιλάθλων» συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από πέτρες καθίσματα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανση οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν πέτρες με αποτέλεσαν να κινδυνέψουν αθλητές και άλλα πρόσωπα. Επίσης έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού κροτίδων και άλλων εκρηκτικών αντικειμένων. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές στις κερκίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια». 

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ

"Ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, δεν ξεκίνησε λόγω του ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για την τύχη του αγώνα, θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ."

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΠ, η τύχη του αγώνα εξαρτάται από το τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνος, αλλά και από το τι θα αποφασίσει ακολούθως ο Αθλητικός Διευθυντής.

Αναλυτικά τι λέει η προκήρυξη

Αγώνας που δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων

5. Αγώνας που δεν διεξάγεται ή διακόπτεται με υπαιτιότητα και των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων θα βαθμολογείται με τέρματα μηδέν και βαθμούς μηδέν και για τις δύο ομάδες. Η Δικαστική Επιτροπή θα επιβάλλει περαιτέρω ποινές και στις δύο ομάδες ανάλογα με τα γεγονότα και την ευθύνη που οδήγησαν στην διακοπή ή την μη έναρξη του αγώνα.

Αγώνας που διακόπτεται µε υπαιτιότητα της μιας Ομάδας

6. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται με τέρματα 3–0 εναντίον της ομάδας που ευθύνεται (εκτός αν το αποτέλεσμα τούτο την ευνοεί οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής) σε περίπτωση που,

6.1. Ο αγώνας διακόπτεται ή δεν διεξάγεται λόγω έλλειψης της επιβαλλόμενης πειθαρχίας και τάξης στο στάδιο ή λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών ή άλλου ή άλλων ατόμων ή ομάδων ατόμων κατά την απόλυτη κρίση του διαιτητή.

6.2. Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή για οποιοδήποτε λόγο που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιγνιδιού της IFAB.

6.3. Όταν μέλος της ΚΟΠ παραβεί τις διατάξεις του άρθρου 3(Α) του Καταστατικού της ΚΟΠ. 7. Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση