ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Ανανέωση και στα φτερά

Με βάση και τα «θέλω» του Σλοβάκου προπονητή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολλές αλλαγές θα γίνουν για άλλη μια σεζόν στο ρόστερ του Απόλλωνα, γεγονός που δεν προκαλεί καμία έκπληξη αν αναλογιστούμε πως προέρχεται απ’ μια χρονιά στην οποία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ αναφέραμε πως επί της ουσίας η «κυανόλευκη» άμυνα θα κτιστεί απ’ την αρχή, ωστόσο οι σημαντικές διαφοροποιήσεις δεν «αγγίζουν» μόνο την οπισθοφυλακή.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, οι υπεύθυνοι προγραμματισμού θα κληθούν να προσθέσουν στην ομάδα ακραίους επιθετικούς… της διαφοράς! Σε αυτό το σημείο να πούμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήσαμε από το εξωτερικό ο κ. Γκούλα αρέσκεται να δουλεύει με γρήγορους εξτρέμ, καλούς στο ένας εναντίον ενός, που να μπορούν να συγκλίνουν και να είναι αποτελεσματικοί όταν πιέζουν ψηλά (με σχηματισμό 4-2-3-1).

Την περσινή αγωνιστική περίοδο όντως στα φτερά της επίθεσης «δέσποζε» η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά, όμως ο Γάλλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Αρχικά πρόκειται για παίκτη που αγωνιζόταν και στον άξονα πολλές φορές και κατά δεύτερο είτε μείνει είτε όχι ο έμπειρος άσος (παραμένει ανοικτό το θέμα) δεδομένα θα πρέπει να αποκτηθούν και παίκτες που θα προσθέτουν εκρηκτικότητα και διεισδυτικότητα σε αυτές τις θέσεις.

Πηγαίνοντας στο «ψητό»  να αναφέρουμε πως οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού δεσμεύονται για την επόμενη χρονιά με συνολικά τέσσερις παίκτες καταλόγου Α, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ως εξτρέμ. Ο λόγος για τους Σαγκάλ, Κοστάκε, Ντόνιο και Ίλιεφ, ενώ από τους Κύπριους ξεχωρίζει σίγουρα η παρουσία του Ποντικού.

Ποσοτικά υπάρχουν επιλογές, όμως απ’ το δείγμα των συγκεκρίμενων παικτών (μόνο ο Χιλιανός μπόρεσε να κάνει τη διαφορά… όταν ήταν καλα) δεν τίθεται θέμα πως είναι σημαντικό να προστεθεί περεταίρω ποιότητα. Άλλωστε, η παρμονή στο ρόστερ των δυο παικτών που αγωνίζονταν ως δανεικοί το τελευταίο διάστημα μόνο σίγουρη δεν είναι (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Γενικότερα είναι πολλά τα ερωτηματικά, αφού ΄θα γίνει προσπάθεια να φύγουν και παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.

Συνοπτικά, το δείγμα που έχουμε από τους πιο πάνω εξτρέμ σε συνδυασμό με τα «θέλω» του κ. Γκούλα μας δίνουν να καταλάβουμε ότι θα προκύψει ανανέωση και στα φτερά της επίθεσης. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση