ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Aπόλλων: Για ένα καλύτερο αύριο

Kουβέντα για την επόμενη μέρα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Κωνσταντίνου Νικολάου

«Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε μεταξύ άλλων μετά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ ο Πάμπλο Ματσίν κι όντως ο Ισπανός έχει απόλυτο δίκαιο. Δεν υπάρχουν τα περιθώρια καθυστέρησης, αφού έστω αν η ομάδα της Λεμεσού δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, έχοντας ένα γεμάτο καλοκαίρι για προγραμματισμό… οι γρήγορες διορθωτικές κινήσεις φαντάζουν απαραίτητες.

Εξηγούμε, όσο πιο σύντομα απαντηθούν κάποια σημαντικά ερωτήματα όπως η παραμονή του ίδιου του προπονητή, αλλά και παικτών κλειδιά (Βαλμπουενά, Εκπολό και Μάρκες) τόσο το καλύτερο.

Το «κτίσιμο» για τη νέα σεζόν αρχίζει από αυτούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στο Κολόσσι κι αφού δεδομένα θα υπάρξει έντονη κινητοποίηση στο μεταγραφικό παζάρι είναι καθοριστικό να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με εκείνους που ήταν φέτος στην ομάδα. Αγωνιστικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει πλέον κι ως εκ τούτου αυτό δίνει την πολυτέλεια για να αφοσιωθούν οι υπεύθυνοι σε τούτο το κομμάτι.

Υπογραμμίζουμε πως το πλέον σημαντικό στην παρούσα φάση είναι το θέμα παραμονής ή όχι του Ισπανού προπονητή, αφού όπως γράψαμε σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί συγκεντρώνει τις δικές του πιθανότητες, έστω αν διατηρεί συμβόλαιο. Κάποιοι εντός της ομάδας υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα να αποχωρήσει, όμως αυτό θα έχει οικονομικές επιπτώσεις κι ως εκ τούτου η όποια απόφαση παρθεί χρειάζεται προσοχή.

Άποψη μας πως οι ευθύνες που έχει για το αρνητικό κλείσιμο στη σεζόν δεν είναι μεγάλες και πως με τη γενικότερη προσπάθεια του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Απόλλωνα να περάσει στην επόμενη μέρα, φτάνει να λάβει και την απαιτούμενη στήριξη στο μεταγραφικό κομμάτι.

Σαφώς και θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση ημιτελικός (βλέπε Βαλμπουενά), όμως από εκεί και πέρα να μην ξεχνάμε την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας μιας ομάδας που δεν πατούσε καθόλου καλά μέχρι το Γενάρη (εξαίρεση ένας μήνας) κι ενώ βρήκε ένα έτοιμο ρόστερ. Εν ολίγοις, παρά τα όσα μπορεί να χρεωθεί, το να φορτωθούν πάνω του όλες οι ευθύνες για τη μη πρόκριση στον τελικό, φαντάζει άδικο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει την καλοκαιρινή προετοιμασία... χρειάζεται να λάβει μεγάλης εμπιστοσύνης ούτως ώστε να δουλέψει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Μεταξύ άλλων, παραδείγματα προς αποφυγή είναι οι αποχωρήσεις Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και Μπογκντάν Αντόνε από τον πρώτο μήνα στη σεζόν, με τους δυο τεχνικούς να αναλαμβάνουν την καλοκαιρινή προετοιμασία και να φεύγουν με τα πρώτα στραβοπατήματα (κι ενώ ο καθένας ξεχωριστά άφησε το δικό του έργο). 

Οι υπεύθυνοι καλούνται λοιπόν να ζυγίσουν πολύ καλά τα δεδομένα, μειώνοντας όσο πιο πολύ το ρίσκο. Το ίδιο ισχύει και για τις προσθαφαιρέσεις, αφού την προηγούμενη διετία (τουλάχιστον) ήρθαν πάρα πολλοί παίκτες αμφιβόλου ποιότητας με τα αποτελέσματα να είναι ορατά σε όλους.

Για το τέλος αφήσαμε το οικονομικό, που θεωρούμε πως φέτος πρέπει να λάβει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδος χωρίς Ευρώπη κι ενώ οι συνεχόμενες αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε πάγκο και ρόστερ… έχουν δεδομένα την επίπτωση τους. 

Συνεπώς, με γνώμονα το καλύτερο αύριο στον Απόλλωνα φαντάζει απαραίτητο να παρθούν σοβαρά υπόψη τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και στοίχισαν (πολλές αλλαγές, ψηλά συμβόλαια κτλ), ενώ όποιες αποφάσεις και να παρθούν χρειάζεται να τις διαδεχθεί και η απαιτούμενη στήριξη. Εννοείται πως το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά το να βρεθούν οι λύσεις μοιάζει με μονόδρομο. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση