ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλων: Γκολ από παντού

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει αρκετούς από πλευράς των «κυανόλευκων» να αναφέρονται για την πολύ καλή ομάδα που είχε φτιάξει ο Σωφρόνης Αυγουστή την περίοδο 2017-18, όπου χαιρόσουν να την βλέπεις να παίζει.

Μία επιθετική ομάδα, που έβρισκε γκολ από παντού και με διάφορους τρόπους. Αυτή την ομάδα έχουν στο μυαλό όλοι και θα ήθελαν να δουν ξανά να παίζεται αυτό το ποδόσφαιρο στο γήπεδο.

Ο στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι η ομάδα να παίζει με τον ίδιο τρόπο, που έπαιζε και τότε.

Πολύ δύσκολο, διότι παίκτης, από παίκτη διαφέρει και ο κάθε ένας έχει τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, ο στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι η ομάδα να παίζει με τον ίδιο τρόπο, που έπαιζε και τότε.

Ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα, αλλά και κάθετο παιχνίδι όταν βρισκόταν στον γήπεδο ο Άλεξ Ντα Σίλβα. Το πιο σημαντικό αυτής της ομάδας, ήταν το γεγονός ότι έβρισκε γκολ από παντού.

Υπήρχαν οι παίκτες που έβαλαν τα πολλά γκολ (Ζελάγια, Μάγκλιτσα, Παπουλής), αλλά υπήρχαν άλλοι 7 παίκτες που πέτυχαν από 4-5 γκολ ο κάθε ένας. Πολύ σημαντικό αυτό σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί, καθώς δεν βασίζεται σε μονάδες, αλλά στο σύνολο.

Με την αλλαγή της επιθετικής γραμμής, ο Σωφρόνης Αυγουστή αποσκοπεί σε αυτό το πράγμα. Να έχει ευελιξία στην επίθεση και να παίρνει πράγματα απ’ όλους. Με λίγα λόγια να συμμετέχουν όλοι και στο επιθετικό κομμάτι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η ισορροπία του ρόστερ, όπου μέσα από τις κινήσεις που έγιναν η ομάδα έχει ένα ισορροπημένο υλικό. Βέβαια, χρειάζονται ακόμα 2-3 κινήσεις και κυρίως ένας ακόμη μεσοεπιθετικός, εκτός του Λάρσον.

Να είναι περισσότερο δεκάρι αυτός, παρά οτιδήποτε άλλο. Με ένα καλό δεκάρι, ο Απόλλωνας θα έχει ένα καλό ρόστερ και πολύ αλλαγμένο επιθετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση