ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Η Άνοιξη έρχεται με... πολλά χελιδόνια

Βελτιωμένη έκδοση, αλλά αυτό δεν αρκεί...

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχεις καμία σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο, ρίχνοντας μια ματιά στις ευρωπαϊκές επιδόσεις του Απόλλωνα τη τελευταία δεκαετία… θα αντιληφθείς αμέσως το μέγεθος της φετινής αποτυχίας των «κυανολεύκων».

Η ομάδα της Λεμεσού ανέβασε τον πήχη της στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και είναι φυσικό επακόλουθο ο αποκλεισμός από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ να φέρνει απογοήτευση.

Σίγουρα για να αποκλειστεί η λεμεσιανή ομάδα από την Ζίλινα προηγήθηκαν αρκετά λάθη και ατυχίες, όμως θα ήταν λάθος να μην αναφέρουμε ότι ο Απόλλωνας εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα στη Λάρνακα… Δεν ήταν αρκετό αυτό, αλλά η προσπάθεια έγινε και είναι ορθό να αναγνωριστεί.

Τη περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε έντονη κριτική στον Γερμανό τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του, ωστόσο θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά στη προσπάθεια που κατέβαλαν στη Σλοβακία.

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιλογές των Νταμπό και Κολ στο βασικό σχήμα βοήθησαν, καθώς υπήρχε καλύτερη συνοχή μεταξύ κέντρου και επίθεσης, αλλά και περισσότερη ταχύτητα.

Παράλληλα, τα ατομικά λάθη μειώθηκαν, χωρίς όμως να εξαλειφθούν, πράγμα που σαφώς και στοίχησε.

Όσον αφορά τον Ζράντι, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά ακόμη και έτσι, έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, ενώ σήμερα «κατάπιε» και αρκετά χιλιόμετρα.

Ο Απόλλωνας έκανε κάποια πράγματα όπως ακριβώς τα ήθελε (βλέπε τα δύο γρήγορα γκολ σε κάθε ημίχρονο), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και για αυτό οφείλονται κυρίως δύο παράγοντες.

Η ανετοιμότητα των «κυανολεύκων», αλλά και η ποιότητα της Ζίλινα. Οι Σλοβάκοι απέδειξαν στα δύο παιχνίδια με την κυπριακή ομάδα πως δεν πρόκειται για μια παρέα από 20χρονους, αλλά για να ένα πολύ ώριμο σύνολο, με παρών και μέλλον.

Σίγουρα το κλίμα στον Απόλλωνα τη παρούσα φάση είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ομάδα της Λεμεσού έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης… πρέπει να «κτίσει» σε αυτά και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που θα γίνουν, να εμφανιστούν έτοιμοι οι «κυανόλευκοι» για τον μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως η Άνοιξη έρχεται με πολλά χελιδόνια και όχι με ένα, έτσι και ο Απόλλωνας θα ισχυροποιηθεί με πολλές βελτιώσεις και όχι απλώς με επιφανειακές κινήσεις και λύσεις ανάγκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση

Τσόρνιγκερ rules

Τσόρνιγκερ rules

Ήρθε το 3 στα 3 για τον Απόλλωνα και ο Γερμανός μετατρέπει την κατήφεια σε ενθουσιασμό
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ