ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Με τους Γάλλους και λύσεις ανάγκης

Λιγόστεψαν οι επιλογές στα στόπερ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Απόλλωνας σε λιγότερο από ενάμισι μήνα είδε τρεις ποδοσφαιριστές του να χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, λόγω του ότι έχουν υποστεί ρήξη χιαστού. Πρώτα ήταν ο Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, ακολούθησε ο Χαιτάμ Αλεσάμι, ενώ το «κακό» έμελλε να τριτώσει με τον Παναγιώτη Αρτυματά, ο οποίος κτύπησε στη χθεσινή (04/03) προπόνηση.

Από μόνο του... το να χάνει κάποιο ποδοσφαιριστή με αυτόν τον τρόπο αποτελεί ότι χειρότερο για έναν προπονητή, ωστόσο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα αν λάβουμε υπόψη ότι οι δυο εξ αυτών είναι στόπερ, ενώ ο άλλοτε Νορβηγός διεθνής αποτελούσε επίσης επιλογή για αυτή τη θέση.

Για να μην τα πολυλογούμε, η ομάδα της Λεμεσού έχει ξεμείνει πλέον με μόλις δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίους η φυσική τους θέση είναι εκείνη του κεντρικού αμυντικού. Αναφερόμαστε βεβαίως στους Βαλεντίν Ρομπέρζ και Ματιέ Πειμπέρν, οι οποίοι μετά και την τελευταία αρνητική εξέλιξη… θα κληθούν να τραβήξουν κουπί μέχρι τέλους.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί επίσης πως έστω αν δεν πρόκειται για τη φυσική τους θέση, ως κεντρικοί αμυντικοί έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν οι Χάμπος Κυριάκου και Γκόντσγουιλ Εκπολό. Οι δυο τους μετρούν αρκετές συμμετοχές στην εν λόγω θέση, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τις επιλογές για το κέντρο της άμυνας.

Ίσως, αν μετά τον τραυματισμό του Βούκασιν (τελευταία εβδομάδα του Γενάρη) ερχόταν κάποιος στόπερ τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τον Μπογκντάν Αντόνε, ωστόσο η επιλογή που έγινε ήταν να αποκτηθεί δεξιός μπακ. Εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε από τους τεχνικούς υπευθύνους πως ήταν προτιμότερο να έρθει κάποιος που θα ενίσχυε το δεξί άκρο της άμυνας... επιλογή που εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε πως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία του Εκπολό (που μόλις σε δύο ματς τον είδαμε), αλλά κυρίως με το γεγονός πως με αυτή την απόφαση το κέντρο της άμυνας έμεινε «ευάλωτο», διότι ένας ακόμη τραυματισμός (όπως δυστυχώς και έγινε) θα άφηνε την άμυνα με μόλις δύο καθαρόαιμους στόπερ.

Επί της ουσίας όμως, ο Ρουμάνος προπονητής δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με όσους ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι, ευελπιστώντας βεβαίως πως δεν θα προκύψει κάποιο άλλο απρόοπτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση