ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Μια δεκαετία Πέτρος

Ένας κύκλος έκλεισε αφήνοντας πίσω και τα καλά του... και τα κακά του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρότι ακριβώς μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίας του Δ.Σ. του Απόλλωνα η πληροφορία που έβγαινε είναι πως θα αποχωρήσει μόνο ο Νταβίντ Καταλά, εν τέλει προέκυψε και η παραίτηση του Πέτρου Κονναφή. Μάλιστα, ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής της λεμεσιανής ομάδας «πρόλαβε» τον Ισπανό προπονητή, αφού το φιρμάνι αποχώρησης του είναι αυτό που βγήκε πρώτο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αντίδραση από πλευράς κόσμου, αφού ο Κύπριος τεχνικός διευθυντής είχε βρεθεί στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας του αμέσως μετά το 1-1 κόντρα στην Καρμιώτισσα. Σημειώνεται ακόμη πως αυτό δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε, καθώς οι οπαδοί των περσινών πρωταθλητών εξέφρασαν τα παράπονα τους προς το πρόσωπο του ουκ ολίγες φορές, χρεώνοντας του κυρίως λανθασμένες κατά την άποψη τους μεταγραφές.

Σαφέστατα και κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρουσίας του στους περσινούς πρωταθλητές ο Πέτρος Κονναφής είχε κάνει λανθασμένες μεταγραφές παικτών, με τα παραδείγματα να μην είναι ένα και δυο. Εκείνο που χρεώνεται τη δεδομένη στιγμή είναι πως δεν έγινε η καλύτερη δυνατή διαχείριση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν στις μεταγραφές φέρει ευθύνη και ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ… η πρόσληψη του Νταβίντ Καταλά εκ του αποτελέσματος ήταν λανθασμένη επιλογή. Όχι γιατί ο Ισπανός δεν είναι καλός προπονητής, αλλά γιατί ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και γιατί η φιλοσοφία του διαφέρει κατά πολύ με αυτή του προκατόχου του. Το εγχείρημα αυτό ήταν απ’ την αρχή δύσκολο και εν τέλει στοίχησε.

Ταυτόχρονα όμως, είναι κι αυτός που πιστώνεται την κάθοδο παικτών που αναμφίβολα ανέβασαν επίπεδο το λεμεσιανό σωματείο την τελευταία δεκαετία. Χωρίς να χρειάζεται να μακρηγορήσουμε, ο απολογισμός της εν λόγω συνεργασίας ήταν η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, τριών κυπέλλων, τριών σούπερ καπ και οι δέκα συνεχόμενες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων οι πέντε στην φάση των ομίλων της UEFA. Στα θετικά καταγράφεται βεβαίως κι ότι βοήθησε στην υπογραφή παικτών με μεταπωλητική αξία, με τον Αττίλα Σάλαι να αποτελεί σίγουρα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

Το πρόσημο δεν μπορεί να μην είναι θετικό, όμως ο καθένας μπορεί να εκφέρει την άποψη του... σχετικά με το ότι η ομάδα της Λεμεσού θα μπορούσε όλο αυτό το διάστημα να έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας κύκλος έκλεισε και ότι ο Πέτρος Κονναφής αποχωρεί μετά από δέκα χρόνια απ’ τον Απόλλωνα. Ποια θα είναι η συνέχεια για τους «κυανόλευκους» θα το μάθουμε στην πορεία…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση