ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας

Οι ενέργειες που το μαρτυρούν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε «λίφτινγκ» προχωράνε στον Απόλλωνα, στον οποίο για δεύτερο σερί καλοκαίρι θα γίνουν πολλές προσθαφαιρέσεις. Βέβαια, στόχος είναι να κτιστεί μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δεν θα έχει μόνο παρών, αλλά και μέλλον. Για αυτό το λόγο άλλωστε επιλέχθηκε και ο Αντριάν Γκούλα. Ένας προπονητής έμπειρος από πρωταθλητισμό, αλλά και στο να δουλεύει με νεαρούς παίκτες.

Ένα λοιπόν απ’ τα πράγματα που ζήτησε ο Σλοβάκος προπονητής είναι όπως πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι από τους δεκατρείς που έφυγαν οι έξι εξ αυτών είναι άνω των 32 (συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και τον παικταρά, Βαλμπουενά), ένας διανύει το 31ο του χρόνο κι ενώ δύο απ’ αυτούς είναι 29 ετών.

Παράλληλα, μόνο πέντε από εκείνους που έμειναν είναι άνω των τριάντα. Ο λόγος για τους Λέουβενμπεργκ (30), Σάντος (31), Σαγκάλ (31), Κολ (θα γίνει 31 τον Ιούλιο) και Κρμέντσικ (31), ο οποίος όμως πολύ δύσκολα θα μείνει στο ρόστερ.

Η πιο πάνω πρόθεση φαίνεται και από τις δύο προσθήκες που έγιναν, με τον Βούρο να είναι 29 ετών και τον Σελεστίν 26 ετών. Στόχος ήταν να βρεθεί τουλάχιστον ένας στόπερ που να μετρά μεν πολλές εμπειρίες, αλλά παράλληλα να είναι και αθλητικός (γρήγορος, με πολλές αντοχές κτλ)... με τον πρώην αρχηγό του ΟΦΗ να πληροί όλα τα κριτήρια!

Δεν λέμε ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση που να αφορά ποδοσφαιριστή άνω των τριάντα, όμως δεδομένα στόχος είναι να προκύψει ποιοτική ενίσχυση, εστιάζοντας σε νεαρότερους παίκτες. Αναμένεται επίσης ότι θα γίνουν και μεταγραφές για τον κατάλογο Β, κάτι που έλειψε πέρσι. Ο κ. Γκούλα ζητά ενέργεια και ταχύτητα από την ομάδα του και ως εκ τούτου θέλει να δουλεύει με πιο μικρούς ηλικιακά παίκτες, σε σχέση πάντα με το τι ίσχυε την περασμένη σεζόν στη Λεμεσιανή ομάδα. 

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση μόνο ως λανθασμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του προσέγγιση. Σίγουρα είναι σημαντικό να υπάρχει εμπειρία και ποιότητα, κάτι που δεν μπορεί κάποιος να πει ότι απουσιάζει εντελώς, αφού στο ρόστερ παραμένουν μεταξύ άλλων παίκτες όπως οι Χάμπος, Σάντος, Λέουβενμπεργκ και Σαγκάλ.

Στο κάτω κάτω, τα αποτελέσματα είναι που θα δικαιώσουν ή όχι τον κ. Γκούλα...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση