ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλωνας: Απ’ τους 25… χίλιασαν μόνο 11

Αριθμητικά μικρός ο κορμός παικτών στους οποίους βασίζεται φέτος

Newsroom 24sports

Ο Γιάννης Πετράκης δεν φημίζεται για πολλές διαφοροποιήσεις όσον αφορά στη χρησιμοποίηση παικτών σε κάθε αγώνα ή αν προτιμάτε, όσες φορές έκανε ροτέισιον, δεν ήταν εκτεταμένο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σωφρόνη Αυγουστή, στο μικρό διάστημα που κοούτσαρε τον Απόλλωνα στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός βασίζεται περισσότερο σε έναν κορμό 11-12 παικτών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εμμονές ή δεν υπολογίζει σε πολλούς παίκτες από το ρόστερ της ομάδας του. Είναι γνωστό ότι ο Απόλλωνας ταλαιπωρήθηκε πολύ στην τρέχουσα σεζόν από πολλούς τραυματισμούς και τα χέρια του Πετράκη ήταν «δεμένα» αρκετές φορές.

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν 25 συνολικά ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, 11 παίκτες ξεπέρασαν τα 1.100 λεπτά συμμετοχής, ενώ μόλις πέντε κατέγραψαν πάνω από 2.000’. Πρόκειται για τους Πίττα (2.355’), Γιούστε (2.340’), Ντιγκινί (2.221’), Πέδρο (2.066’), Δημητρίου (2.025’), Ρομπέρζ (1.948’), Ντένιτς (1.622’), Κυριάκου (1.490’), Γιαννιώτας (1.417’), Μάρκοβιτς (1.263’) και Ματέι (1.131’).

Βεβαίως, πολλοί από τους παίκτες οι οποίοι τον τελευταίο καιρό αγωνίζονται ως βασικοί, είναι μετεγγραφές Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι άλλοι προήλθαν από μακροχρόνιο τραυματισμό. Κάποιοι άλλοι δε, των οποίων η πορεία μοιάζει σαν… καρδιογράφημα, εντάσσονται σε μία ξεχωριστή κατηγορία και αναφερόμαστε σε παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν δύο με τρεις φορές από τραυματισμό μέσα στη σεζόν.

Στην κατηγορία παικτών οι οποίοι δεν θεωρούνται βασικοί, αλλά κατέγραψαν αξιοσημείωτο χρόνο συμμετοχής, εντάσσονται μόνο δύο και αυτοί είναι οι Βασιλείου (955’) και Μπένσοπ (885’). Φυσικά, ο Ολλανδός φορ έχασε τη θέση του βασικού λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Ντιγκινί σε όλη τη σεζόν, ενώ αν αποφασιστεί να παίξουν δύο κεντρικοί επιθετικοί ή πάει στα άκρα ο Γάλλος, τότε προτιμάται ο Νταμπό ειδικά από τότε που ξεπέρασε τους τραυματισμούς του.

Από την Κατηγορία Κυπρίων νεαρών κάτω των 23 ετών, πρώτος σε συμμετοχές και χρόνο είναι ο 22χρονος τερματοφύλακας Δημητρίου ο οποίος πήρε ευκαιρίες λόγω της μακράς απουσίας του Γιοβάνοβιτς, ενώ ακολουθεί ο επίσης 22χρονος Ψύχας (318’) και ο 15χρονος Αντωνίου που του δόθηκε ευκαιρία μόνο για 44 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση