ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίρζης: «Θέλουμε κάθαρση»

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις αρχές και απαίτησε διελεύκανση των υποθέσεων

Newsroom 24sports

Συνέντευξη Τύπου στην οποία απάντησε στα όσα προσάπτει και στην ομάδα του το πολύκροτο δημοσίευμα της Εl Confidencial παρέθεσε ο Νίκος Κίρζης, που τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τα περί χειραγωγημένων αγώνων και το ρεπορτάζ της ομάδας του.

Η ιστοσελίδα μας www.24sports.com.cy ήταν στον χώρο της διάσκεψης και σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν.

Η λεπτό προς λεπτό ενημέρωση της ιστοσελίδας μας:

11:29: Κάπου εδώ τελειώνει η συνέντευξη τύπου.

11:27 Για το κεφάλαιο της διπλής ιδιότητας: "Είναι μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να μπουν δικλείδες. Αν δεν κάνω λάθος είναι και ποινικό αδίκημα να είναι κάποιος πρόεδρος και μάνατζερ. Αλλά αυτά είναι στα χέρια της δικαιοσύνης όχι στα δικά μου".

11:25 Για την πορεία των τελευταίων εβδομάδων: "Μακάρι να μπορούσα να το εξηγήσω. Είναι κρίμα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής έκαναν μια τεράστια προσπάθεια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, το κάναμε και δυστυχώς μέσα σε δυο βδομάδες χάθηκαν σχεδόν όλα. Είμαστε προβληματισμένοι αλλά είμαστε σίγουροι πως οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν και θα παλέψουμε για όλους τους στόχους που έμειναν".

11:22 "Γιατί αν βγω να πω κάτι κατά της ΚΟΠ θα μου κόψουν τα τηλεοπτικά; Μη λέμε ότι θέλουμε. Ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Ότι κερδίσαμε, το κάναμε μέσα στο γήπεδο. Ότι κάναμε, το κάναμε μόνοι μας και δε φοβάμαι κανέναν".

11:21 "Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι παράγοντες για μένα".

11:20 "Κάποιοι μπορεί να είδαν τον τιμοκατάλογο, κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν κιόλας. Φταίει η ομοσπονδία για αυτό;"

11:19 Αν πιάνει τον παλμό του Απολλωνίστα: "Δεν είναι η δική μου δουλειά αυτή. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου και δεν καθορίζονται οι απόψεις μου από το τι λέει ο κόσμος. Υπήρξε παράγοντας που είπε πως οι διαιτητές τα πιάνουν. Εγώ ρώτησα από ποιον; Να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα. Είναι οι παράγοντες."

11:17 "Οι Ισπανοί που έχουμε στην ομάδα είναι υπόδειγμα. Ούτε περνά από το μυαλό μου να έγινε κάτι από τους δικούς μας".

11:16 Μήπως δημιουργήθηκε λόμπι από τους ξένους: "Δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι οι ξένοι που φταίνε".

11:15 Για τη διαιτησία Νικολάου: "Δε θα πω για το Νικολάου. Υπήρξαν κι άλλες διαιτησίες. Δεν είναι δική μου απόφαση το μέλλον του".

11:14 Αν επηρεάζονται οι παίκτες: "Σϊγουρα επηρεάζονται. Αλλά δε θα ρίξουμε τα πάντα για τα κακά αποτελέσματα, σε κακές διαιτησίες. Εμείς πρώτα κοιτάμε τα δικά μας".

11:12 Για τη διαιτησία: "Με τους ξένους υπάρχει μια ηρεμία. Τότε που το ζητήσαμε δεν μας υποστήριξε κανείς. Τι έπρεπε να κάνει η ομοσπονδία; Μετά που φώναζαν όλοι, ήρθαν οι ξένοι. Να ξεκαθαρίσω πως δεν θέλουμε να ακυρώσουμε τους ξένους διαιτητές. Να τους βοηθήσουμε μέσα από τον ανταγωνισμό".

11:11 Αν αποδειχθεί πως ο Απόλλωνας έπρπεε να είναι πρώτος το 2018 αν θα αποδεχθεί το πρωτάθλημα: "100%".

11:10 "Θέλω να δώσω, γιατί τον γνωρίζω τον Υπουργό, πως θα πάρει μέτρα. Σήμερα λέω πως έχω εμπιστοσύνη πως εάν πράγματι υπάρχουν οι καταγγελίες θα αποδωθούν ευθύνες".

11:08 Αν αξίζει να επενδύεις σε αυτό το ποδόσφαιρο: "Είμαι ο πρώτος που είπα πως το προϊόν βρωμεί. Οι μόνοι που μπορούν να το αλλάξουν είναι οι παράγοντες".

11:07 Αν θα ήθελε ένα εποπτικό μηχανισμό στην ΚΟΠ: "Σαν Απόλλωνας είμαστε υπέρ σε όλες τις προτάσεις που θα βοηθήσουν να καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αλλά γίνονται βήματα, με το VAR και άλλα".

11:04 Αν τον δικαιώνει το ρεπορτάζ των Ισπανών: "Είναι 10 μήνες που έχουν την πληροφόρηση. Η δουλειά της ΚΟΠ δεν είναι να κάνει την αστυνομία. Αν υπήρχε ενημέρωση από την UEFA τότε πάει στην αστυνομία. Με λυπεί αλλά εν μέρει νιώθουμε δικαιωμένοι. Είναι πράγματα που ακούσαμε, βλέπαμε, νιωθαμε πως μπορούσαν να γίνουν. Αν αποδειχθεί κιόλας, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα".

11:03 Αν του έδωσαν τιμοκατάλογο: "Όχι ποτέ και ο λόγος μπορεί να είναι για ξέρουν ποιος είμαι".

11:02 "Τα του οίκου μου τα γνωρίζω πολύ καλά. Άλλο τι μπορώ να πω και άλλο τι μπορώ να αποδείξω. Πράγματα που μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε".

11:00 Για τα περί κλεμμένου: "Δεν υπήρχε κάποιο άτομο. Μια ομάδα που κάνει τρεις ήττες σε 35 παιχνίδια μπορεί να πει πως το πρωτάθλημα κλάπηκε. Συνήθως οι ομάδες κάνουν πολύ λιγότερους πόντους από ότι εμείς που το χάσαμε. Κάποια πράγματα έγιναν όμως δεν είμαι ο αρμόδιος για να μιλήσω καθώς δεν έχω στοιχεία".

10:59 Επανήλθε το θέμα για ευθύνες της ομοσπονδίας: "Δεν ευθύνεται για όλα η ομοσπονδία. Οι κόκκινοι φάκελοι δε συμβαίνουν εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά και πολλά χρόνια".

10:58: "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό δικαιοσύνης, ούτως ώστε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο".

10:57 Για τη συνεργασία με τις αρχές και αν μπορούν να το ερευνήσουν εσωτερικά: "Όχι. Σε οτιδήποτε μας ζητηθεί είμαστε στη διάθεσή τους. Είναι δύσκολο να κάνει έρευνες η ομάδα και δεν είναι δουλειά τους. Δεν ξέρω καν να μπω σε ιστοσελίδα για στοίχημα".

10:55 Για παίκτη του Απόλλωνα αν εμπλέκεται: "Άμα θα έχω αμφιβολία για παίκτη της ομάδας μου, σημαίνει απέτυχα στο έργο μου. Εμείς τους στηρίζουμε και τους πιστεύουμε".

10:54 "Αλίμονο να λέγαμε πως το έστησε ο Κίρζης που χάσαμε ένα κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα σε μια βδομάδα. Θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι ακόμα κι αν είναι παίκτες του Απόλλωνα".

10:53: Αν είχε αντιληφθεί κάτι αυτό το διάστημα: "Κανείς δεν μας είπες. Πρώτη φορά το άκουσα τη Δευτέρα κι εγώ που βγήκε. Για να καταγγείλεις πρέπει να έχεις στοιχεία. Εμείς δεν τις έχουμε".

10:51: "Πάντα η ευθύνη είναι στην κεφαλή. Όμως η ηγεσία έδειξε εμπράκτως πως κάνει βήματα μπροστά. Το VAR, οι ξένοι διαιτητές, οι παρατηρητές. Γίνονται σωστές κινήσεις. Δε θεωρώ πως το πρόβλημα είναι η ομοσπονδία αλλά εμείς τα σωματεία και το είπα και στη γενική συνέλευση".

10:50 Ερώτηση για την ηγεσία της ΚΟΠ: "Όπως είπα, ήρθε ένα μικρό χαμόγελο για την είδηση. Αν νιώθουμε δικαιωμένοι, τα έχουμε πει και τα είδε όλος ο κόσμος. Δε θεωρώ πως η ευθύνη βαραίνει την ομοσπονδία".

10:45 "Θα με ρωτήσετε για το κλεμμένα που είπα. Αλλά δεν έχει νόημα να επανέλθω για αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος και απέχει από τα γήπεδα. Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που ταχθήκαμε υπέρ της μείωσης και της άφιξης ξένων διαιτητών. Ζητήσαμε εξυγίανση όταν ερχόντουσαν 2-3 φάκελοι. Είδαμε ομάδες να κατεβαίνουν με αναπληρωματικούς σε αγώνες που έκριναν τίτλους. Είδαμε διαιτησίες που έμειναν αξέχασττες. Δε ζητούμε απλά, αλλά απαιτούμε να διαλευκανθεί η υπόθεση από την αστυνομία. Ουδείς μας ενημέρωσε και πρώτοι έπρεπε να ξέραμε. Πρέπει να μάθουμε ποιος να έμπλεξε τον Απόλλωνα σε αυτά, Μας προκάλεσε χαμόγελο που διαβάσαμε πως ήταν για να βγούμε Ευρώπη. Μάλλον δεν το ήξερε ο δημοσιογράφος πως ήμασταν πρώτοι και στον τελικό και τα χάσαμε όλα σε μια βδομάδα. Χαιρετίζουμε την εμπλοκή του έντιμου ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη και θα είμαστε δίπλα στις αρχές για ότι χρειαστούν. Χρειάζεται πλήρης κάθαρση σε όλους τους τομείς γιατί αλλιώς δε θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνω τον κόσμο πως θα κάνω τα πάντα για να είστε περήφανοι όπως είστε και τώρα. Γιατί η περηφάνια δε χτίζεται με τρόπαια αλλά με τίμιο αγώνα ακόμα και στις αποτυχίες και τα χαμένα τρόπαια".

10:43 Κίρζης: "Καλημέρα και χαίρομαι που είναι οι πολιτικοί ρεπόρτερ εδώ. Αφορμή είναι το ισπανικό δημοσίευμα για τα τρια ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ και τον τελικό κυπέλλου. Δεν μας προκαλεί έκπληξη αλλά τεράστια προσβολή για μας. Δε δεχόμαστε υπόνοιες για υποτιθέμενη εμπλοκή. Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ήρθαν από το Μάρτιο του 2019 αλλά στάληκαν στον γενικό εισαγγελές το Γενάρη. Ο Απόλλωνας ουδέποτε είχε σχέση με τέτοια πράγματα. Τιμούμε το ευ αγωνίζεσθαι και μας κατηγορούν κιόλας για αυτό".

10:42 Καλωσόρισμα από Φανούριο Κωνσταντίνου.

10:41 Ήρθε το ΚΥΠΕ με χειροκροτήματα! Ξεκινάμε.

10:40 Ο πρέδρος έχει μπροστά του μια αρχική τοποθέτηση η οποία και θα ανέβει αργότερα στα μέσα της εταιρείας.

10:38 Θα έρθουν ακόμα και από το ΚΥΠΕ συνάδελφοι. Δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο σε συνέντευξη τύπου του Απόλλωνα είναι η αλληθεια,

10:35 'Εφτασε ο πρόεδρος. Mαζί με τον Ε.Τ. Φανούριο Κωνσταντίνου.

10:27 Ο Απόλλων έχει και παιχνίδι σήμερα (19/2) με τον Εθνικό για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

10:27 Η γενικότερη θεματολογία, όπως μας δόθηκε από τον Απόλλωνα, έχει να κάνει με την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Προφανώς θα κληθεί να απαντήσει ο πρόεδρος και για την κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στην ομάδα.

10:26 Είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 και θα είναι... full house καθώς και οι πολιτικοί/αστυνομικοί συντάκτες θα την καλύψουν!

10:25 Καλημέρα σας. Σημαντική συνέντευξη τύπου του προέδρου του Απόλλωνα κ. Νίκου Κίρζη στο Κολόσσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση