ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πετράκης και οι πρώην άτιτλοι

Δεν είχαν τίτλους στα βιογραφικά τους όμως ήρθαν Κύπρο και διέπρεψαν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στην εποχή του Γιάννη Πετράκη μπαίνει ο Απόλλωνας, με την επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές να είναι θέμα χρόνου. Εκτός απροόπτου ο 61χρονος Ελλαδίτης προπονητής θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των «κυανόλευκων» στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στην Αρένα.

Ο κ. Πετράκης έχει ένα αρκετά καλό όνομα στην Ελλάδα σαν προπονητής όλα αυτά τα χρόνια και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Το highlight στην καριέρα του Κρητικού προπονητή ήταν η παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΣ και ιδιαίτερα τη διετία 2014-16 όταν η ομάδα του κατέλαβε για δυο σερί χρονιές την 6η θέση στο πρωτάθλημα ενώ τη 2η κέρδισε και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, τη σεζόν 2014-15 ο κ. Πετράκης κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Προπονητή στη Superleague, βραβείο το οποίο ήρθε σαν μια μεγάλη ανταμοιβή για το έργο που επιτελούσε.

Το βιογραφικό του Γιάννη Πετράκη μπορεί να μην εντυπωσιάζει καθώς δεν έχει κερδίσει κάποιο τίτλο στην προπονητική του καριέρα όμως αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί κριτήριο για τους φίλους του Απόλλωνα όσο αφορά τις ικανότητες του Ελλαδίτη. Ένας προπονητής δεν πετυχαίνει σε μια ομάδα με το βιογραφικό του αλλά με τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Ειδικά οι φίλοι του Απόλλωνα δεν πρέπει να στέκονται και τόσο πολύ στο «φτωχό» από πλευράς τίτλων βιογραφικό του Πετράκη. Οι δυο μοναδικοί προπονητές, Φέρνερ και Στάνγκε, που οδήγησαν τον Απόλλωνα στην κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων ήρθαν στην Κύπρο άτιτλοι όμως κατάφεραν να οδηγήσουν τους «κυανόλευκους» στην κορυφή. Το ίδιο πέτυχε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο σαν ένας «άσημος» προπονητής που κατάφερε, όχι μόνο να πανηγυρίσει τίτλους, αλλά και να «κτίσει» ένα δυνατό όνομα στην πιάτσα των προπονητών ξεπερνώντας τα όρια της Κύπρου.

Αναμφισβήτητα, ο Απόλλωνας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του κ. Πετράκη. Ο Ελλαδίτης προπονητής έχει ενώπιον του μια τεράστια πρόκληση και θα προσπαθήσει να βγάλει ασπροπρόσωπους αυτούς που τον επέλεξαν. Η αποστολή που θα αναλάβει δεν είναι εύκολη και για αυτό θα χρειαστεί στήριξη από όλους. Το σίγουρο είναι ότι θα κριθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, μόνο από το έργο που θα επιτελέσει και από κανένα βιογραφικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση