ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλων - ΑΕΛ: Οριστική διακοπή στο Τσίρειο με εντολή της Αστυνομίας

Η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του ματς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οριστική είναι η απόφαση της αστυνομίας όπως αναβληθεί το λεμεσιανό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Αιτία η ρίψη αντικειμένων στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, κατά την αποχώρηση των παικτών των «κυανολεύκων» (αφού ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους) έπεσαν αντικείμενα από την κερκίδα της ΑΕΛ. Αρχικά δεν πρόλαβαν όλοι οι παίκτες των τυπικά γηπεδούχων να πάνε στα αποδυτήρια, ωστόσο εν τέλει πήγαν όλοι με σημαντική ωστόσο καθυστέρηση.

Επί αυτού ο Ιταλός ρεφ, Ντόβερι Ντανιέλε, επέλεξε να αναβάλει την σέντρα του αγώνα ώστε πρώτα να διαβουλευθεί με τις αρχές του γηπέδου και την αστυνομία ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια για την διεξαγωγή του αγώνα. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι ο αγώνας της 13ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί κάποια άλλη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως όπως έγινε γνωστό, στην κερκίδα της ΑΕΛ υπάρχουν σπασμένες καρέκλες, όπως και αρκετές πέτρες, ενώ σε αυτή του Απόλλωνα βρέθηκαν «πιστόλια» φωτοβολίδων. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη Cytavision είχαμε επίσης ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων κοντά στον χώρο των αποδυτηρίων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ

"Ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, δεν ξεκίνησε λόγω του ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Για την τύχη του αγώνα, θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ."

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΠ, η τύχη του αγώνα εξαρτάται από το τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνος, αλλά και από το τι θα αποφασίσει ακολούθως ο Αθλητικός Διευθυντής.

Αναλυτικά τι λέει η προκήρυξη

Αγώνας που δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων

5. Αγώνας που δεν διεξάγεται ή διακόπτεται με υπαιτιότητα και των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων θα βαθμολογείται με τέρματα μηδέν και βαθμούς μηδέν και για τις δύο ομάδες. Η Δικαστική Επιτροπή θα επιβάλλει περαιτέρω ποινές και στις δύο ομάδες ανάλογα με τα γεγονότα και την ευθύνη που οδήγησαν στην διακοπή ή την μη έναρξη του αγώνα.

Αγώνας που διακόπτεται µε υπαιτιότητα της μιας Ομάδας

6. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται με τέρματα 3–0 εναντίον της ομάδας που ευθύνεται (εκτός αν το αποτέλεσμα τούτο την ευνοεί οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής) σε περίπτωση που,

6.1. Ο αγώνας διακόπτεται ή δεν διεξάγεται λόγω έλλειψης της επιβαλλόμενης πειθαρχίας και τάξης στο στάδιο ή λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών ή άλλου ή άλλων ατόμων ή ομάδων ατόμων κατά την απόλυτη κρίση του διαιτητή.

6.2. Ο αγώνας διακόπτεται από τον διαιτητή για οποιοδήποτε λόγο που προβλέπεται από τους κανονισμούς παιγνιδιού της IFAB.

6.3. Όταν μέλος της ΚΟΠ παραβεί τις διατάξεις του άρθρου 3(Α) του Καταστατικού της ΚΟΠ. 7. Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΠΟΛΛΩΝ  |  ΑΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση