ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Billie Jean King Cup: Πανέτοιμες για τις μάχες της ανόδου με Φινλανδία και Ιρλανδία

Πρωτιά στον Όμιλο με 3-0 την Αρμενία για τις αντισφαιρίστριες μας που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Εθνική ομάδα Αντισφαίρισης Γυναικών έκλεισε με ιδανικό τρόπο τους αγώνες της πρώτης φάσης της Γ΄ κατηγορίας της Ευρωπαϊκή Ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου “Billie Jean King Cup” που διεξάγονται στη Μολδαβία.

Στον τρίτο της αγώνα στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, νίκησε την ομάδα της Αρμενίας με 3-0 και κατέλαβε την πρώτη θέση, έχοντας το απόλυτο στις νίκες απέναντι σε Σαν Μαρίνο, Αλβανία και Αρμενία. Προκρίθηκε να αγωνιστεί στον Όμιλο Ανόδου, όπου με αντιπάλους πλέον τις νικήτριες ομάδες των άλλων δύο ομίλων, την Φινλανδία και την Ιρλανδία θα διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στη Β΄ κατηγορία.

Η Κύπρος ολοκλήρωσε τους αγώνες της φάσης των Ομίλων με τρεις καθαρές νίκες 3-0, και 18-1 κερδισμένα σετ, δείχνοντας μεγάλη ανωτερότητα έναντι όλων των αντιπάλων, ενώ αγωνίστηκαν και οι πέντε αντισφαιρίστριες που συγκροτούν την ομάδα. Την αποτελούν οι Ραλούκα Σερμπάν (Νο1), Ντάρια Φράιμαν, Κλειώ Μαρία Ιωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου και Νίνα Ανδρονίκου με κάπτεν τον εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών Πόλυ Ιωαννίδη.

Με αυξημένη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις δυνατότητες της, θα δώσει τώρα τη μάχη της ανόδου στον νέο όμιλο που δημιουργείται με τις νικήτριες των άλλων δύο ομίλων που είναι η Φινλανδία και η Ιρλανδία. Ίσως το σύστημα που δίνει μόνο μία θέση ανόδου σε πρωτάθλημα 11 ομάδων να είναι λίγο άδικο, αλλά η Κύπρος θα τα δώσει όλα το επόμενο τριήμερο για να είναι η ομάδα που θα κερδίσει το εισιτήριο αυτό και να πετύχει κάτι που δεν κατάφερε ποτέ στο παρελθόν, να ανέβει στη Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Χαμηλό το εμπόδιο της Αρμενίας

Στον πρώτο αγώνα η Ντάρια Φράιμαν, όπως και τις προηγούμενες δύο μέρες, ήταν και πάλι κατά πολύ ανώτερη από την αντίπαλο που βρήκε απέναντι της. Με αντίπαλο τη Μιλένα Γκεβοργκιάν δεν χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα και ένα λεπτό για να κλείσει τον αγώνα με 2-0 (6-0, 6-1), έχοντας επίσης 53 κερδισμένους πόντους έναντι 19 της αντιπάλου της.

Όσο για τη τη Ραλούκα Σερμπάν, στον δεύτερο αγώνα, αφού χάθηκε το πρώτο γκέιμ του ματς, δεν κοίταξε ποτέ πίσω της με αντίπαλο την Άνι Αμιραγκιάν κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 (6-1, 6-0) σε 59 λεπτά, με 59 κερδισμένους πόντους έναντι 28 της αντιπάλου της.

Στον τρίτο αγώνα ο Πόλυς Ιωαννίδης επέλεξε τις Μαρία Κωνσταντίνου και Κλειώ Μαρία Ιωάννου για το Διπλό. Απέναντι στις Γκεβοργκιάν και Σογκομονιάν έχασαν το πρώτο σετ με 7-5, αλλά εκεί υπήρξε ουσιαστική αντίδραση. Κατέκτησαν το 2ο σετ με 6-3 και στο τάι μπρεικ παρά το ότι μέχρι τον 7ο πόντο ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, γύρισαν το παιγνίδι, προηγήθηκαν με 9-7 και έκλεισαν τον αγώνα με 10-8.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Κύπρος - Σαν Μαρίνο 3-0 (17/6/2024)

Φράιμαν Ντάρια (CYP) – Giardi Talita (SMR)       2-0 (6-0, 6-0)

Σερμπάν Ραλούκα (CYP) – Alletti Silvia (SMR)    2-0 (6-2. 6-1)

Κωνσταντίνου Μαρία / Ιωάννου Κλειώ Μαρία (CYP) -Benedettini Giorgia / Pelliccioni Emma (SMR)              2-0 (6-1, 6-0).

 

Κύπρος-Αλβανία 3-0 (18/06/2024)

Φράιμαν Ντάρια (CYP) – Qinami Rea (ALB) 2-0 (6-0, 6-0)

Σερμπάν Ραλούκα (CYP) – Dule Kristal (ALB)      2-0 (6-0, 6-0)

Κωνσταντίνου Μαρία / Νίνα Ανδρονίκου (CYP) – Dula Kristal / Qinami Rea (ALB)     2-0 (6-3, 6-2).

 

Κύπρος-Αρμενία 3-0 (19/6/2024)

Φράιμαν Ντάρια (CYP) – Gevorgyan Mylena (ARM)    2-0 (6-0, 6-1)

Σερμπάν Ραλούκα (CYP) – Amiraghyan Ami (ARM)    2-0 (6-1, 6-0)

Κωνσταντίνου Μαρία / Ιωάννου Κλειώ Μαρία (CYP) – Gevorkyan Naira / Sogomonyan Alina (ARM)       2-1 (5-7, 6-3, 10-8).

Πόλυς Ιωαννίδης: «Άριστο το κλίμα, σε εξαιρετική κατάσταση οι αντισφαιρίστριες μας»

O Αρχηγός της αποστολής μας, εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών Πόλυς Ιωαννίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα μας 24sports.com.cy για την πρωτιά στον Όμιλο, τη νίκη με 3-0 την Αρμενία και τις μάχες της ανόδου με Φινλανδία και Ιρλανδία.

-Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε την επικράτηση μας επί της Αρμενίας ωστόσο λόγω εμπειρίας, ικανότητας, οι κοπέλες μας που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κέρδισαν πολύ εύκολα και με εντυπωσιακό τρόπο.

Αύριο Πέμπτη (20/6) θα ξεκουραστούμε και την Παρασκευή οι κοπέλες μας θ’ αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από το ζευγάρι Φινλανδία – Ιρλανδία που θα παίξουν την Πέμπτη. Το Σάββατο θα παίξουμε με τον νικητή του αυριανού ζευγαριού. Η νικήτρια χώρα μεταξύ των τριών θ’ ανέβει στην Β’ κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης. Αν τα καταφέρουμε θα είναι κάτι που δεν καταφέραμε ποτέ στο παρελθόν.

Ο κ. Ιωαννίδης περιμένει ότι θα γίνουν συγκλονιστικές αναμετρήσεις αφού τόσο η Φινλανδία όσο και η Ιρλανδία έχουν πολύ καλές παίκτριες, κάποιες από αυτές κοντά στο νούμερο 300 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών είναι πάντως αρκετά αισιόδοξος αφού όπως μας είπε οι κοπέλες που συγκροτούν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μας βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο.

Ευχαριστίες στους χορηγούς

H Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου ευχαριστεί για την στήριξη τον team sponsor της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Billie Jean King Cup την εταιρεία Fameline Holding Group ως επίσης και τους χορηγούς της ΟΠΑΠ Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Εταιρεία MAVROS για τις μπάλες Wilson, JOMA, Petrolina, KPMG, ΣΠΟΡ FM 95, 24sports.com.cy, και τον Στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση