ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

CIES: Αυτοί είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στο πρωτάθλημα

Τι αναφέρει η γνωστή σελίδα στατιστικής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το φως της δημοσιότητας είδε το εβδομαδιαίο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «CIES Football Observatory», το οποίο ασχολείται με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στο εκάστοτε πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα καθορίζουν έξι παράμετροι οι οποίοι αφορούν τις κατηγορίες «ground defence» (ποσοστό επιτυχίας στις αμυντικές μονομαχίες), «distribution» (συμβολή στο παιχνίδι, κράτημα μπάλας και πετυχημένες πάσες στο αντίπαλο τρίτο), «take on» (πετυχημένες ντρίμπλες), «chance creation» (ποσοστό επιτυχίας στη δημιουργία φάσεων), «finishing» (ποσοστό επιτυχίας στα τελειώματα) και «aerial duels» (ποσοστό επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες). 

Όσον αφορά στο εγχώριο πρωτάθλημα, τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολόγηση (λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω δηλαδή) την έχει ο Μαρκ Ντίμερς της ΑΕΚ με 63,2. Ο Ολλανδός παίρνει την πρωτιά λόγω της εξαιρετικής βαθμολόγησης που έχει στην κατηγορία «distribution», κάτι που υποδηλώνει πόσο σημαντικός ήταν για το παιχνίδι των «κιτρινοπράσινων» ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ανεξαρτήτως αν έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα λίγο πριν το τέλος.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μαρκίνιος (ΑΠΟΕΛ), που έχει φοβερές επιδόσεις όσον αφορά στις πετυχημένες ντρίμπλες. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Ματιέ Βαλμπουενά (Απόλλων) και Ρομάν Μπέζους (Ομόνοια) και Ζάιρο (Πάφο), με τους δυο πρώτους να τα πηγαίνουν φοβερά στη δημιουργία φάσεων και τον τελευταίο να ξεχωρίζει βεβαίως για τα τελειώματα του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση