ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενήμερες για το «κύκλωμα» οι κυπριακές αρχές

Το 24sports αποκαλύπτει την κάθοδο στην Κύπρο κλιμακίου της ισπανικής αστυνομίας

Newsroom 24sports

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο φερόμενο ως κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ισπανία που άπλωσε τα πλοκάμια του και στην Κύπρο, όμως το 24sports είναι σε θέση να αποκαλύψει πως δεν είναι καθόλου σημερινές και ούτε σοκάρεται κανείς στις Κυπριακές αρχές από τα γραφόμενα στα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κλιμάκιο της ισπανικής αστυνομίας βρέθηκε στην Κύπρο πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε επικοινωνία με τις αντίστοιχες κυπριακές αρχές. Οι Ισπανοί μετέφεραν όλες τις πληροφορίες που διέθεταν για το συγκεκριμένο κύκλωμα και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε παρέδωσαν και ηχογραφημένες συνομιλίες που αφορούσαν στην όλη υπόθεση.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε παρέδωσαν και ηχογραφημένες συνομιλίες που αφορούσαν στην υπόθεση του κυκλώματος στημένων αγώνων

Από τη μεριά τους, οι κυπριακές αρχές ανέφεραν στους Ισπανούς τη δυσκολία τους να δράσουν λόγω του στενού νομικού πλαισίου που διέπει το κεφάλαιο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου. Πλέον μετά τα τελευταία γεγονότα, δεν γνωρίζουμε αν θα κινητοποιηθούν εκ νέου οι αρχές και να ανοίξουν υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial» σε εκτενές της ρεπορτάζ έκανε αναφορά στους χειραγωγημένους αγώνες στην Κύπρο, αναφέροντας ότι αποτελούν την κύρια εστία διαφθοράς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια της UEFA για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο φαινόμενο με τη βοήθεια της ισπανικής αστυνομίας, που προχώρησε πρόσφατα στη σύλληψη πέραν των 50 παικτών, μάνατζερ και άλλων παραγόντων που είχαν εμπλοκή σε αλλοίωση αποτελεσμάτων στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας. Σύνδεση, δε, υπάρχει, σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω πληροφορίες, και με την επίθεση που είχε δεχτεί τον περασμένο Ιανουάριο ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αφού το δίκτυο δεν συνδέεται μόνο με το σκάνδαλο στη χώρα της ιβηρικής, αλλά έχει πλοκάμια και στην Ελλάδα.

Μέσα από τις παρακολουθήσεις στις οποίες προχώρησαν οι ισπανικές αρχές στην προσπάθεια εξάρθρωσης του σκανδάλου στην Ισπανία, προέκυψε ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης αντλούσαν πληροφορίες από τον σύνδεσμό τους στην Κύπρο, που φέρεται να είναι ο Χόρχε Λαρένα.

«Διαπιστώθηκε ότι το πράγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον επηρεασμό παικτών για να κερδίζονται χρήματα στα στοιχήματα. Στην Κύπρο υπάρχει διαφθορά στα θεσμικά όργανα. Καθορίζουν τίτλους, ολόκληρα πρωταθλήματα και συμμετοχές ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εταιρείες στοιχημάτων για να έχουν κέρδη», αναφέρουν οι μαρτυρίες των πηγών της El Confidential, που τονίζουν μάλιστα ότι όλα αυτά ήταν εις γνώση των διοικητικών ηγετών όλων των εμπλεκόμενων ομάδων που διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους τίτλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X