ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιμένει η Αστυνομία στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 η λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους παραχώρησε η λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά:

Για τη χθεσινή σύσκεψη: «Πραγματοποιήθηκε χθες μια έκταση σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση της βίας. Στάλθηκε στην Υπουργό και στον ΠτΔ. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα μέτρα. Είναι γνωστές οι θέσεις της αστυνομίας. Συνεχίζει να ισχύει η πρόταση για απαγόρευση μετακίνησης. Θα συζητηθεί για το αν θα είναι γενική η απαγόρευση ή συγκεκριμένα για τους οπαδούς που δεν συμμορφώνονται. Αφορά όλα το κομμάτι του αθλητισμού όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Θα γίνει και νέα σύσκεψη με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Μια μερίδα οπαδών εμπλέκεται συνεχώς σε επεισόδια. Να υπενθυμίσω ότι και στο παρελθόν η αστυνομία εισηγήθηκε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών κάποιοι αγώνες. Είχαμε θέσει κάτω και άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα μέτρα μας στοχεύουν στο να μην κινδυνεύουν πολίτες. Θέλουμε να προστατεύουμε και τους αστυνομικούς μας που κάθε φορά βρίσκονται σε πεδίο μάχης. Δέχονται μολότοφ, πέτρες κτλ και προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη».

Για τα επεισόδια στο Ελευθερία: «Δεν σημαίνει πάντα ότι η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Γίνεται αξιολόγηση από προηγουμένως και αποφασίζεται ο αριθμός των αστυνομικών. Με βάση την αξιολόγηση μας υπήρχε επικινδυνότητά και ορίσαμε μεγάλο αριθμό αστυνομικών για αγώνα μπάσκετ. Κάθε φορά που ξεκινούν κάποια επεισόδια είναι οργανωμένο αυτό. Πάντα προσπαθούμε να καταστείλουμε τα επεισόδια. Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα. Κάθε αγώνας αξιολογείται εκ των προτέρων βάσει των πληροφοριών. Αυτός ο αγώνας είχε πέραν των 80 μελών μας που είναι μεγάλος. Είχαμε και αντιοχλαγωγικές ομάδες. Τα επεισόδια είναι γνωστό ως ξεκίνησαν».

Για τις συλλήψεις: «Μέχρι στιγμή έχουμε προβεί σε 3 συλλήψεις. Το ένα πρόσωπο είναι υπό τετραήμερη κράτηση. Αξιολογούμε όλα τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας. Στο γήπεδο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα».

Για το κλειστά κυκλώματα: «Δεν είναι υποχρεωμένα τα στάδια να έχουν κλειστό κύκλωμα βάσει της νομοθεσίας. Υπάρχει οπτικό υλικό από μέλη μας και εξετάζεται».

Για το αν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στο στάδιο στο Κίτιον: «Δεν έχω ενημέρωση. Σίγουρα θα υπάρχουν τα μέλη μας που θα βιντεογραφούν. Θα αξιολογηθεί αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι και θα αποφασίσουν για τον αριθμό των μελών και το αν θα πάει ο αίαντας».

Για το αν υπάρχει περίπτωση οι επόμενοι αγώνες να γίνουν κεκλεισμένων: «Αν υπάρξουν άλλες αποφάσεις θα συμμορφωθούμε με αυτές»

Για το μέλος της αστυνομίας που ήταν στο λεωφορείο των οπαδών του Απόλλωνα: «Το μέλος μας αυτό είναι σε διαθεσιμότητα. Εφόσον εντοπίστηκε δεν ήθελε να συνεργαστεί με τους ανακριτές. Όφειλε να δώσει τις ανάλογες πληροφορίες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση