ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γήπεδα-Κόσμος: Να είμαστε «Δανοί» και όχι «Σέρβοι» (vid)

Οι επιστήμονες θέλουν να τους δείξεις παραδείγματα που πέτυχαν

Newsroom 24sports

Η εξέλιξη με το νέο διάταγμα του υπουργού υγείας για τους αθλητικούς χώρους είναι σαφέστατα θετική αφού επιτρέπει να ανοίξει και ουσιαστικά η συζήτηση για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα και την έκδοση καρτών διαρκείας.

Αν τα σωματεία δεν έχουν «πράσινο» φως για να καλύψουν τα διαρκείας τους θα βγουν πολύ έξω από τους προϋπολογισμούς τους

Θα πει κανείς πως δε γίνεται λόγος για ποσοστό και ακριβή αριθμό, όμως με τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα πάνω στο κεφάλαιο της πανδημίας θέλει ένα βήμα τη φορά.

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος, όμως το διάταγμα που απαγόρευε τη χρήση αποδυτηρίων π.χ. μόλις σήμερα 7 Ιουλίου καταργήθηκε. Συζήτηση που την κάναμε προ της απόφασης για διακοπή στις 15 Μαίου! Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς το υπουργείο ή τους επιστήμονες που το πάνε τόσο προσεκτικά, όμως είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.

Η ΚΟΠ ενημέρωσε επίσημα για το ποσοστό του 33% που προτείνει, ενώ το μέλος της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Υγείας Dr Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 πως αν βρούμε τους τρόπους να τηρούνται οι αποστάσεις οι αγώνες μπορούν να γίνουν χωρίς πρόβλημα.

Το βασικό που τους απασχολεί είναι αν στις στιγμές ενός αγώνα θα παραβιάζονται τα μέτρα, π.χ. επίτευξη ενός γκολ, και ο τρόπος εισόδου και αποχώρησης από το γήπεδο. Ο συνωστισμός δηλαδή που είναι και το βασικό που πρέπει να αποφεύγεται εν μέσω πανδημίας. Πιο απλά, δείτε εικόνες στα γήπεδα της Δανίας και συγκρίνετε με αυτά της Σερβίας. Οι επιστήμονες εδώ θέλουν να είμαστε…Δανοί και όχι Σέρβοι πάνω στο θέμα. Δείτε και το σχετικό βίντεο για να καταλάβετε.

Στον αντίποδα, αν τα σωματεία δεν έχουν «πράσινο» φως για να καλύψουν τα διαρκείας τους θα βγουν πολύ έξω από τους προϋπολογισμούς τους. Υπάρχουν οι πιστοί, που θα μπουν στη διαδικασία να πάρουν ακόμα και αν δε θα βλέπουν τους αγώνες, όμως η μάζα θέλει να ξέρει πως θα μπορεί να πάει κανονικά για να μπει στον κόπο. Οι πλείστοι άλλωστε πλήρωσαν και πέρσι για αγώνες που δεν είδαν.

Η ελπίδα μας

Αυτές τις μέρες είναι να πάρει μια απόφαση η UEFA για παρουσία κόσμου στα δικά της final-8. Αν είναι θετική και σε ποσοστό κοντά σε αυτό της ΚΟΠ, τότε θα έχουμε ισχυρό επιχείρημα. Να ξέρετε πως κάτι που εφαρμόζεται σε άλλες χώρες και δουλεύει, κάνει και τους δικούς μας πιο «έτοιμους» να το τολμήσουν. Κάτι που έγινε και έφερε καταστροφή, όπως π.χ. ο Κορεάτης που κόλλησε ένα σωρό άλλους σε κλαμπ, μας κάνει διστακτικούς.

Αυτή η εβδομάδα θα φέρει τις εξελίξεις και θα δείξει αν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη του ποδοσφαίρου με τον ιό. Χωρίς έσοδα από διαρκείας, είναι το λιγότερο αμφίβολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση