ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «συμφωνία κυρίων»… κουρελόχαρτο

Απόσπασμα του κειμένου βγαίνει στην δημοσιότητα

Newsroom 24sports

Κάπου μεταξύ καραντίνας και έντονου προβληματισμού για το κατά πόσο πρέπει ή όχι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, οι πρόεδροι των έξι μεγάλων ομάδων μερίμνησαν να συντάξουν μια ντιρεκτίβα ως προς το πως πρέπει να κινηθούν από κοινού προκειμένου έτσι να αντιμετωπίσουν την κρίση που επέφερε η πανδημία.

Αυτή τους η προσπάθεια καθιερώθηκε από τα ΜΜΕ ως η «συμφωνία κυρίων» η οποία μεταξύ άλλων προνοούσε την αντίδραση των ομάδων απέναντι στην αβεβαιότητα που επικρατούσε και μάλλον επικρατεί ακόμη.

Το περιεχόμενο της «συμφωνίας» γράφτηκε αρκετές φορές από τα Μέσα, πλέον όμως και με τη φωτογραφία που φέρνουμε σήμερα στο προσκήνιο μηδενίζεται η όποια αμφιβολία ως προς το τι προνοεί το κοινό ντιλ των μεγάλων ομάδων του νησιού.

Ομολογουμένως η «συμφωνία κυρίων» απασχόλησε και απασχολεί από χθες πιο έντονα την επικαιρότητα καθότι η περίπτωση Παπουλή αποτέλεσε αντικείμενο διάφορων ερμηνειών τόσο από τον επίσημο Απόλλωνα όσο και από τα διάφορα ρεπορτάζ της Ομόνοιας.

Εξ όσων βλέπουμε ξεκάθαρα μέσα από το κείμενο η περιβόητη πια «συμφωνία» μόνο συμφωνία δεν είναι, αφού τουλάχιστον δύο από τις τρεις αποφάσεις που πάρθηκαν δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε προς το ελάχιστο.

Η πρώτη έχει να κάνει με την κοινή απόφαση ν’ ακολουθηθεί ενιαία πολιτική στο θέμα διαπραγμάτευσης με τον ΠΑ.Σ.Π, θέτοντας μάλιστα ως όρο οι ποδοσφαιριστές να χαρίσουν το 10% του μισθού τους ανεξαρτήτως πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Εκ των υστέρων όπως πολύ καλά έχουμε κατανοήσει κάτι τέτοιο όχι απλά δεν εφαρμόστηκε αντιθέτως η κάθε ομάδα ανέλαβε από μόνη της να διαπραγματευτεί με τους ποδοσφαιριστές της, χωρίς να υπάρχει ίχνος κοινής πολιτικής.

Ως προς τη δεύτερη απόφαση τους να μην γίνει η αύξηση ομάδων, εδώ να μας συγχωρέσετε γελάν και οι κότες αφού ως γνωστό ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια ψήφισαν υπέρ της αύξησης σ’ αντίθεση με την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα που παρέμειναν πιστοί στην μάλλον αρχική τους τοποθέτηση.

Η τρίτη διάταξη του κειμένου είναι αυτό που οι ίδιοι αποκάλεσαν «συμφωνία κυρίων» και απασχολεί την επικαιρότητα κατά πολύ. Το κείμενο είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι «κανένας από τους συμβαλλόμενους δεν θα προβεί με οποιοδήποτε τρόπο σε πρόταση μεταγραφής ποδοσφαιριστή ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της ομάδας άλλου συμβαλλόμενου».

Αυτή ακριβώς η διάταξη υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει καμία νομική δέσμευση παρά μόνο ηθική έτσι όπως συμφωνήθηκε μεταξύ τους. Αν όμως λάβουμε υπόψη ότι οι πρώτες δύο διατάξεις δεν τηρήθηκαν ούτε κατά το ελάχιστο, ο καθένας μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα για το πως και με ποιο τρόπο πρέπει να τηρηθεί .

Ως προς την περίπτωση Παπουλή, το κείμενο μάλλον δικαιώνει την Ομόνοια αφού όντως ο παίκτης έμεινε ελεύθερος συνεπώς με βάση τη συμφωνία μια άλλη ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να τον προσεγγίσει.

Από την άλλη όμως πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο ισχυρισμός του Απόλλωνα ότι ο 35χρονος Ελλαδίτης προσεγγίστηκε από την Ομόνοια όταν ο ακόμη ο παίκτης ανήκε στο ροστερ του. Κάτι βέβαια που αρνούνται οι πράσινοι σε ανεπίσημο επίπεδο.

Πάντως ότι και να ειπωθεί, όπως και να το προσεγγίσει κανείς η προσπάθεια των έξι μεγάλων ν’ αντιδράσουν από κοινού, μόνο πετυχημένη δεν μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει. Αντιθέτως αν είναι κάτι να σκεφτούμε για την διαβόητη πια συμφωνία, μόνο με κουρελόχαρτο μπορεί κανείς να το παρομοιάσει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X