ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ξεκάθαρη προειδοποίηση της UEFA

Τα δικαστήρια μπορεί να μας «κάψουν»

Newsroom 24sports

Είναι θετικό το γεγονός πως μετά που η κυβέρνηση δεν σφράγισε την κλειδωνιά, ακούμε επιτέλους απόψεις από παράγοντες πάνω στην ουσία των θεμάτων και μπορούμε να αντιληφθούμε που πάει το πράγμα.

Η UEFA έδωσε κάθε περιθώριο και ευελιξία στην ΚΟΠ και τις ομάδες να βρουν τους τρόπους, Αν όμως βρούμε τοίχο και κουτουλλούμε, μετά συγχωρήσεως, συνέχεια, θα το πάρει πάνω της

Βέβαια, εκεί που ο καθένας αντιλαμβάνεται μέσα από όσα λέγονται θα τα μπλέξουμε είναι στο σενάριο οριστικής διακοπής. Οι δικηγόροι των ομάδων ξεσκονίζουν κάθε λέξη προκηρύξεων, καταστατικών και συμβολαίων και ακονίζουν μαχαίρια. Επιχειρήματα μπορούν να βρουν όλοι ως προς το γεγονός πως πηγάζει αδικία μέσα από την όποια απόφαση.

Η τελευταία εξέλιξη, θέλει την Ανόρθωση να το σκέφτεται αφού αμφισβητεί το γεγονός πως αυτή τη στιγμή τη χωρίζει κάτι βαθμολογικά από την Ομόνοια. Περισσότερα για αυτό βρείτε εδώ.  Μπορεί να επικαλεστεί η ΑΕΛ τη θέση του κυπέλλου, 25% πιθανότητες να βγει μέσω αυτής Ευρώπης, σίγουρα κάτι θα βρουν και οι άλλοι.

Το θέμα όμως είναι πως η UEFA αυτή τη διαδικασία θέλει να την αποφύγει. Ήδη το ίδιο σκέφτονται να κάνουν η Ουτρέχτη στην Ολλανδία, η Λιόν και η Τουλούζη στη Γαλλία και μιλάμε για τις λίγες χώρες που το έκλεισαν οριστικά. Σκεφτείτε π.χ. τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα.

Τι είπε η UEFA; Στις κατευθυντήριες γραμμές της λέει το εξής:

«UEFA reserves the right to refuse or evaluate the admission to any club proposed by a National Association from a prematurely terminated domestic competition in particular where:

there is a public perception of unfairness in the qualification of the club».

Η μετάφραση (από ιστοσελίδα ΚΟΠ) λέει το εξής:

«Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί ή να αξιολογήσει τη συμμετοχή οποιουδήποτε συλλόγου που προτείνεται από Ομοσπονδία της οποίας το Πρωτάθλημα έχει διακοπεί, κυρίως όταν:

Αν υπάρχει το κοινό αίσθημα της αδικίας για την ομάδα που έχει επιλεγεί».

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι όμως στεκόμαστε σε αυτόν. Για να μην τα μπλέξουμε και να τρέχουμε, στις επαφές Γιώργου Κούμα με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει και αυτό το ζήτημα, γιατί πιθανόν η προσφυγή στα δικαστήρια κατά αποφάσεων να μας φέρει προ δυσάρεστων εξελίξεων.

Να επαναλάβουμε ασφαλώς πως ο τρόπος για να αποφύγουμε οριστικά όλα αυτά, είναι να κάνουμε αυτό που η UEFA εισηγείται (πάλι από ιστοσελίδα ΚΟΠ η μετάφραση): «Παροτρύνει όλες τις Ομοσπονδίες και τις Λίγκες να εξαντλήσουν όλες τις πιθανές επιλογές για ολοκλήρωση των κορυφαίων διοργανώσεων τους, προκειμένου, η συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ακολουθήσει τη φυσιολογική οδό, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Η UEFA μας λέει, όπως η ιστοσελίδα της ΚΟΠ αναφέρει μεταφράζοντας το κείμενο, ακόμα και: 

«Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η κατάσταση της Πανδημίας να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν διακοπεί, να ολοκληρωθούν, επιτρέποντας στα σωματεία να προκριθούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αθλητικά κριτήρια. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κυρίως για ημερολογιακούς λόγους, θα ήταν προτιμότερο οι διακοπείσες διοργανώσεις, όταν θα επαναρχίσουν, να διεξαχθούν με τέτοια μορφή, ούτως ώστε οι ομάδες να έχουν ακόμη την ευκαιρία να προκριθούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αθλητικά κριτήρια».

Έχουν δοθεί κάθε περιθώριο και ευελιξία στην ΚΟΠ και τις ομάδες να βρουν τους τρόπους από την UEFA, Αν όμως βρούμε τοίχο και κουτουλλούμε, μετά συγχωρήσεως, συνέχεια, θα το πάρει πάνω της. Για όποιον θέλει να το δει, είναι απλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X