ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείνουν ακατάλληλα αποδυτήρια και ξεκινούν τεστ

Ανακοινώνονται εντός της ημέρας οι αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της ΚΟΠ για το ποδόσφαιρο

Newsroom K

Σε συγκεκριμένες αποφάσεις κατέληξαν μετά και την δεύτερη συνάντησή τους, Υπουργείο Υγείας και ΚΟΠ, σε σχέση με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση την Παρασκευή, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, είπε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Στα μέτρα που θα ληφθούν περιλαμβάνονται αποφάσεις για τα αποδυτήρια και για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν στους ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών.

Ο στόχος είναι να συνεχιστούν κανονικά τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, τόνισε ο κ. Λοϊζίδης, με γνώμονα πάντοτε την προστασία των αθλητών. Μιλώντας στα ΜΜΕ, υπογράμμισε την ανάγκη όπως όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και οι αθλητές να συνδράμουν την προσπάθεια για εφαρμογή του πρωτοκόλλου, το οποίο χαρακτήρισε ως πολύ καλό.

Κλείνουν αποδυτήρια

Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, είπε ότι ελήφθη η απόφαση όπως τα αποδυτήρια τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίζει το πρωτόκολλο, θα κλείσουν και τα επηρεαζόμενα σωματεία θα λειτουργούν χωρίς αποδυτήρια. Σχετικά με την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, ο Χάρης Λοϊζίδης είπε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων από το Υπουργείο Υγείας και την ΚΟΠ, το οποίο θα τίθεται σε εφαρμογή κάθε βδομάδα, σε όλες τις κατηγορίες. Αναφορικά με τις μικρές κατηγορίες, είπε ότι από την Παρασκευή ξεκινά η διενέργεια των 7000 δειγματοληπτικών ελέγχων.

Προσλαμβάνονται φοιτητές Ιατρικής

Όσον αφορά στην ελλιπή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην πρόσληψη φοιτητών Ιατρικής οι οποίοι θα βοηθήσουν τα Σωματεία ως προς την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής. Σε ερώτηση αν τα Σωματεία του Εθνικού Άχνας και της Νέας Σαλαμίνας θα υποστούν οποιεσδήποτε συνέπειες για την μη τήρηση των πρωτοκόλλων, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι υπάρχουν επιπτώσεις για όποιους παραβιάζουν αποδεδειγμένα τα πρωτόκολλα. Η ΚΟΠ, πρόσθεσε, έχει την δική της διαδικασία και παραπέμπει άτομα στην Δικαστική Επιτροπή και επιβάλλονται βαριές ποινές. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας, με τους ελέγχους που πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα, μπορεί να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα, ακόμα και ποινικές διώξεις.

Η κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας και ΚΟΠ

Μετά από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στον χώρο του ποδοσφαίρου και σε συνέχεια συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη Λοϊζίδη, προκύπτουν τα ακόλουθα:

1. Διασαφήνιση επιμέρους σημείων του πρωτοκόλλου που αφορούν στη διαχείριση επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 σε ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς και των στενών επαφών του.
2. Ετοιμασία απλοποιημένης σύνοψης του πρωτοκόλλου για διευκόλυνση της εφαρμογής από τα Σωματεία, το οποίο θα υφίσταται παράλληλα με το αναλυτικό πρωτόκολλο της ΚΟΠ.
3. Επανάληψη της ενημέρωσης προς όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών για τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.
4. Ορισμός από όλα τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών υπεύθυνου/υπεύθυνων ατόμου/ατόμων για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.
5. Επιμόρφωση του υπεύθυνου για την τήρηση του πρωτοκόλλου. Την εκπαίδευση θα αναλάβουν καταρτισμένα άτομα που θα προσλάβει η ΚΟΠ και θα έχουν την ευθύνη για τη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των Σωματείων ως προς τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου.
6. Κλείσιμο των αποδυτηρίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο.
7. Διενέργεια δειγματοληπτικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των Σωματείων όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ, για έλεγχο της εφαρμογής του πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
8. Έναρξη σήμερα του προγράμματος δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 7,000 ποδοσφαιριστών όλων των διοργανώσεων της ΚΟΠ πλην της Α’ Κατηγορίας.
9. Διενέργεια δειγματοληπτικών εργαστηριακών ελέγχων σε 100 άτομα 20 Σωματείων (5 άτομα/Σωματείο) όλων των Κατηγοριών σε εβδομαδιαία βάση από την ΚΟΠ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στόχος των πιο πάνω αποφάσεων είναι η διαφύλαξη της υγείας των αθλητών και των άλλων στελεχών του ποδοσφαίρου και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης στο μέλλον συσσωρευμένων κρουσμάτων σε ποδοσφαιρικά Σωματεία, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζουν την προσήλωσή τους στην πιστή και ορθή εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών και, κατ’ επέκταση, στην προστασία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση