ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπαμ ήταν ο Μπλαχίν, όχι ο Αΐρτον!

Πότε λοιπόν χαρακτηρίζουμε μια μεταγραφή «μπαμ», πως την εννοεί ο καθένας στο μυαλό του;

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Χρόνια τώρα προσπαθώ να κατανοήσω τι εννοούμε με τα μεταγραφικά «μπαμ» που συχνά πυκνά παίζουν στον Τύπο κατά τις μεταγραφικές περιόδους.

Η αλήθεια είναι πως αυτά, τα «μπαμ» συνήθως παίζουν για τις μεγάλες ομάδες, ενίοτε αδόκιμα και ανάξια της σημασίας της λέξης. Βέβαια για κάθε φορά που κυκλοφορεί στον Τύπο μια μεταγραφή τύπου «μπαμ» έχει διαφορετική… μεζούρα.

Πότε λοιπόν χαρακτηρίζουμε μια μεταγραφή «μπαμ», πως την εννοεί ο καθένας στο μυαλό του; Αν για παράδειγμα, μιλήσουμε για την περίπτωση του Βραζιλιάνου Αϊρτον τον οποίο ανακοίνωσε ο Ερμής προϊδεάζοντας τους Κύπριους φιλάθλους μέρες προηγουμένως, τότε κάπου χάσαμε το νόημα που αποδίδεται γενικώς στις μεταγραφές «μπαμ».

Ωραία, θα πει κάποιος δεν έχει πλούσιο βιογραφικό; Το βιογραφικό του είναι του καλό είναι. Αλλά η αλήθεια είναι πως αν ο πήχης για τις μεταγραφές «μπαμ» είναι η καριέρα του Αϊρτον, τότε οι πλείστες μεταγραφές στο νησί μας είναι «μπαμ» και μοιραία χάνει και τη σημασία του το νόημα που αποδίδουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διότι, εντάξει έπαιξε σε κάποιες μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας Φλαμέγκο, Φλουμινένσε, τις μεγαλύτερες της χώρας αλλά και στην Μπενφίκα.

Ωστόσο, στην πολυπρωταθλήτρια Πορτογαλίας είχε αγωνιστεί πριν από μια δεκαετία. Τον απέκτησε και μετά από 18 μήνες άρχισε να τον δίνει δανεικό δεξιά και αριστερά.

Ακόμη και στην Φλουμινένσε η τελευταία φορά που έπαιξε μπάλα ήταν τον Νοέμβριο του 2019. Πριν από περίπου επτά μήνες. Στο γήπεδο μπορεί να αποδειχθεί «λίρα εκατό». Μπορεί και λίρα 200 ή 300! Ωστόσο, μεταγραφή «μπαμ» δεν την λες.

Πολύ απλά μεταγραφές μπαμ», για να αποδώσουμε ακριβέστερα το νόημα που προσδοκάτε από τους φιλάθλους, ήταν κάποτε ο Μπλαχίν στον Άρη, ο Ρέϊ Κένετι στον ΠΟΛ, ο Τέρι Μακντέρμοντ στο ΑΠΟΕΛ, ο Ζε Ηλίας στην Ομόνοια, ο Σάβιο στην Ανόρθωση κ.λπ.

Δεν είναι οι μοναδικοί υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες και στα πρόσφατα χρόνια που κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν με την άνεση τους τον κορυφαίο τίτλο στο αθλητικό πρωτοσέλιδο ως «μπαμ» όχι όμως ο Αϊρτον.

constantinoup@24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση