ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Λάθος ματς διάλεξες

Μη ανταπόκριση στο μεγάλο τεστ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Πέτρου Παπαγιώργη

Η Ομόνοια έδωσε ψες την τελευταία παράσταση της σεζόν , διεκδικώντας τον τίτλο της κυπελλούχου στη φετινή χρονιά. Η παράσταση ήταν οικτρή ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, αλλά ποιος τον ακούει...

Η στενοχώρια του κόσμου είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη ντροπή για τον Ομονοιάτη αυτό που έγινε. Μια μεγάλη ομάδα να χάνει με 3-0 στον τελικό του κυπέλλου με κατεβασμένα τα χέρια δεν είναι δα και το πιο σύνηθες ποδοσφαιρικό φαινόμενο . Εκείνο που σπάει το κεφάλι του για να καταλάβει ο καθείς είναι το πως διάολο διάλεξε η Ομόνοια στο πιο κρίσιμο ματς να κάνει τη χειρότερη της εμφάνιση μέσα σε μια σειρά από αγώνες, όπου είχε εντυπωσιάσει.

Είναι ανόητο εκ μέρους μου με αφορμή τη χθεσινή παρουσία να μηδενίσω την προσπάθεια μιας ομάδας που κατάφερε να βγει στην Ευρώπη, (η Ευρώπη δεν είναι επιτυχία για την Ομόνοια αλλά κοιτάμε τις συνθήκες), και λίγο πριν το τέρμα διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Θα αναφερθώ στο χθες. Η Ομόνοια έχασε γιατί δεν έδειξε να έχει την ικανότητα να αντιδράσει σωστά στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε. Πράγμα ανεπίτρεπτο για την εμβέλεια της, τις παραστάσεις της σε μεγάλους αγώνες και την εμπειρία της σε κατακτήσεις τίτλων. Η αντίδραση ήταν σπασμωδική. Βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου. Όταν είσαι από κάτω στο σκορ και κινδυνεύεις να χάσεις το τρόπαιο επιτίθεσαι με μανία. Δίνεις στον αντίπαλο και καταλαβαίνει πιέζοντας τον μέχρι ασφυξίας. 

Αυτό δεν το έκανε η Ομόνοια. Και γιατί έδειξε πνευματικά ανέτοιμη σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και γιατί έδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Προσπαθούσε με μακρινές πάσες να βρει το Σεμέδο για να πάει ο εκ Πράσινου Ακρωτηρίου ορμώμενος ποδοσφαιριστής στο « 1vs 1», αλλά εις μάτην Ούτε ο ίδιος ήταν στη μέρα του, ενώ υπήρχε συνεχώς double team για αυτόν. Βέλικο Σίμιτς και Ανδρόνικος Κακουλλής ήταν ακίνδυνοι. Ενδεχομένως με Σαιντού Αλιούμ και Μάριους Στεπίνσκι στην επίθεση να ήταν πιο επικίνδυνη η ομάδα.

Βέβαια αυτά είναι σκέψεις που δεν σημαίνει ότι αν γινόντουσαν πράξη θα της έβγαιναν της ομάδας. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Ομόνοια χθες δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια, θόλωσε από το γκολ που δέχτηκε αρχή αρχή και έβγαλε όλο το ματς …θολωμένη. Είναι σαφέστατο και ενδεικτικό της χάλια κατάστασης, ότι κανείς μα κανείς παίκτης δεν διακρίθηκε. Και για να είμαστε πιο σωστοί. Ναι έκανε το λάθος ο Φρανσίς Ουζόχο στο δεύτερο γκολ,αλλά αν δεν ήταν αυτός χθες θα μιλούσαμε για διασυρμό.

Αυτά για την ντροπιαστική ήττα. Για τα μετά έχουμε να γράψουμε πολλά σε επόμενα ρεπορτάζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση