ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Τέλος και επίσημα ο Καϊάφας

Παρελθόν και με βούλα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρελθόν αποτελεί από την Ομόνοια και επίσημα ο Κώστας Καϊάφας, με τη διοίκηση των «πρασίνων» να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. «Έχω μάθει στη ζωή μου να βάζω το κοινό καλό πάνω από το εγώ. Στόχος μου ήταν πάντοτε το καλό της ομάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Κύπριου τεχνικού προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, υποβλήθηκε γραπτώς η παραίτηση του προπονητή της ομάδας μας, Κώστα Καϊάφα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού μελέτησε διεξοδικά το όλο θέμα, κατέληξε στην απόφαση να αποδεχτεί την παραίτηση του Κώστα Καϊάφα.

Ο Κώστας Καϊάφας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 12 Μαρτίου 2014 και κατάφερε μέσα από σοβαρή και επίμονη δουλειά, να την οδηγήσει στα προκριματικά του Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

Την αγωνιστική περίοδο 2014-15, η ομάδα μας άγγιξε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ωστόσο λόγω των σοβαρών διαιτητικών λαθών που έγιναν σε βάρος της στο παιχνίδι με τη Δυναμό Μόσχας, δεν κατέστη δυνατό να πετύχει την πολυπόθητη Ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, η ομάδα μας αν και δεν είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, εντούτοις στην πορεία βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα και τη βαθμολογική της θέση, πλησίασε ακόμη και την κορυφή της βαθμολογίας και εξασφάλισε την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή, όπου έφτασε μέχρι τον γ΄ προκριματικό γύρο.

Στην φετινή αγωνιστική περίοδο, παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το τεχνικό μας επιτελείο, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Κώστα Καϊάφα, για την σοβαρή και καθ΄ όλα επαγγελματική δουλειά που επιτέλεσε, το χρονικό διάστημα που ήταν στην τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εύχεται στον Κώστα Καϊάφα να έχει καινούργιες επιτυχίες και μία επιτυχή σταδιοδρομία ως προπονητής.

Πιο κάτω παραθέτουμε την επιστολή, που ο Κώστας Καϊάφας κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο:

"Προς Πρόεδρο και Μέλη ΔΣ
ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας

Όταν αναλάμβανα πριν από δεκαεννέα μήνες την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας του Σωματείου, είχα πλήρη επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών που θα αντιμετώπιζα, καθώς και του βάρους ευθύνης της ιστορικότητας του Σωματείου.

Η ομάδα εν μέσω κυκεώνα οικονομικών δυσκολιών, που απειλούσαν ακόμη και με οικονομική κατάρρευση, έπρεπε να επιβίωση αλλά παράλληλα και να μην χάσει από το γόητρο, αλλά ούτε και να ξεθωριάσει την περίλαμπρη ιστορία της.

Όφειλα να κινηθώ σεβόμενος την εφαρμογή οικονομικής περισυλλογής, αλλά και να διατηρήσω μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Προσπάθησα και πιστεύω σε τεράστιο βαθμό τήρησα όλα όσα υποσχέθηκα να πράξω.

Ασφαλώς έγιναν λάθη όμως κανείς δεν πρέπει να μηδενίζει και την τεράστια δουλεία που όλοι μαζί κάναμε μέσα στους 19 μήνες συνεργασίας.

Ξέρω όσο λίγοι τι σημαίνει να είσαι Ομονοιάτης, ξέρω όσο λίγοι πώς νοιώθει ο Ομονοιάτης όταν η ομάδα του δεν κερδίζει, ξέρω όσο λίγοι τι σημαίνει η έννοια και η σημασία της λέξης υπερηφάνεια για τον Ομονοιάτικο κόσμο.

Έχω μάθει στη ζωή μου να βάζω το κοινό καλό πάνω από το εγώ. Στόχος μου ήταν πάντοτε το καλό της ομάδας.

Μέσα στο πνεύμα αυτό, υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ για την συνεργασία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το Τεχνικό Επιτελείο για την άριστη επαγγελματική μας συνεργασία, καθώς και στον υπέροχο κόσμο της Ομόνοιας.

Τέλος, ευχαριστώ όλους ανεξαίρετα τους ποδοσφαιριστές μου για τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία που επέδειξαν.

Πίστεψα και πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και αυτού του έμψυχου υλικού και είμαι σίγουρος πως ο χρόνος πολύ σύντομα θα το αποδείξει.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την συνεργασία και εύχομαι κάθε καλό στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΪΑΦΑΣ"

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση