ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιαν Λέζιακς: Το νούμερο είναι τρομακτικό

Οι δέκα ασίστ μοιάζουν εξωπραγματική επίδοση

Newsroom 24sports

O Γιαν Λέζιακς πρόσθεσε στο προχθεσινό ματς της Ομόνοιας με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα άλλες δύο ασίστ στο ενεργητικό του, ανεβάζοντας το συνολικό του αριθμό στις δέκα! Ναι, δέκα σε 18 συμμετοχές σε σύνολο χρόνου 1620 λεπτά. Αν προσθέσουμε και τις δυο ασίστ στα ματς της Ευρώπης (5 συμμετοχές, 540 λεπτά ) τότε γίνονται 12. Πέρυσι είχε δυο ασίστ σε 23 συμμετοχές (1980΄).

Εξαιρετικοί αριθμοί με το φετινό να είναι μέχρι στιγμής τρομακτικός αν αναλογιστεί κανείς ότι η χρονιά όχι απλώς δεν έχει τελειώσει αλλά έχει ακόμη μπόλικο δρόμο να διανύσει. Και να μην αναφέρει κανείς το φετινό αριθμό μπορεί να τον …φανταστεί κανείς βλέποντάς τον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται.

Στο ποδόσφαιρο που βλέπουμε σε όλες τις καλές ομάδες πλέον, πρέπει να υπάρχουν σε αυτή τη θέση, (του πλάγιου μπακ) σε τέλεια ισορροπία, τρία στοιχεία: αμυντική προσήλωση, δημιουργία στη επίθεση, εξαιρετικά (στα όρια σχεδόν του τέλειου) τρεξίματα και αντοχές. Δεν γίνεται να παίξεις πλάγιος μπακ στις μέρες μας, σε ομάδα που παρουσιάζει παρόμοιο στυλ ποδοσφαίρου με την Ομόνοια αν δεν τα έχεις και τα τρία.

Ο τρόπος που παίζει ο Τσέχος στην πλευρά του είναι πραγματικά βγαλμένος από τα καλύτερα σεμινάρια του «πως πρέπει να παίζεται η θέση»

Ο τρόπος που παίζει ο Τσέχος στην πλευρά του είναι πραγματικά βγαλμένος από τα καλύτερα σεμινάρια του «πως πρέπει να παίζεται η θέση». Είναι κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος πλάγιος αμυντικός που αγωνίζεται στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Και πέρυσι το ίδιο πράγμα ίσχυσε ενώ μαζί με το Χάρη Μαυρία, (αυτός περιέργως μπήκε στη ναφθαλίνη), πέρυσι ήταν το κατά την καθολική φίλαθλη εκτίμηση το καλύτερο δίδυμο πλάγιων αμυντικών της Κύπρου (και των …περιχώρων). Η ισορροπία των επιθέσεων μεταξύ των δύο πτέρυγων πέρυσι στο «τριφύλλι» ήταν θαυμαστή. Φέτος αυτό δεν ισχύει, με το Γιαν Λέζιακς να μονοπωλεί τις επιθέσεις από τα πλάγια. Ότι και να έχουν κάνει μέχρι τώρα οι αντίπαλοι προπονητές παρά το ότι ξέρουν εκ των προτέρων ότι η πλευρά αυτή είναι η δυνατότερη της Ομόνοιας δεν έχουν καταφέρει να βρουν αντίδοτο στη δραστηριότητα του εκπληκτικού Τσέχου που βρίσκει σχεδόν πάντα τον τρόπο να ξεμαρκάρεται, να παίρνει μπάλα και να δημιουργεί πανικό για τον αντίπαλο.

Ο 31χρονος (γεννήθηκε 9.8.1990) ποδοσφαιριστής μαρκάρει καλά, κλέβει, δημιουργεί, μοιράζει, ντριπλάρει, σερβίρει. Ένας επικίνδυνος εξτρέμ, ένας σταθερός χαφ και ένα αξιόπιστο μπακ, όλα σε ένα.

«Δεν κολλάνε όλοι οι παίκτες, σε όλες τις ομάδες. Ακόμη και αν είναι παικταράδες». Ένας άγραφος ποδοσφαιρικός κανόνας που πολλάκις βρίσκει εφαρμογή. Σε τούτη όμως την περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Έχουμε ένα παικταρά (για τα δικά μας δεδομένα και για λίγο πιο πάνω) που έχει κολλήσει σαν μαγνήτης στην «πράσινη» ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση