ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ηλίας Πούλλος: Από φρενάρισμα σε φρενάρισμα

Πολύπαθο αποδεικνύεται τελικά το έργο που ανέλαβε η Ομόνοια

Newsroom 24sports

Στις 14 Μαρτίου 2019 η Ομόνοια υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για χορήγηση πολεοδομικής άδειας μαζί με τα σχετικά έγγραφα και σχέδια για την ανακατασκευή του «Ηλίας Πούλλος».

Η απόφαση για αναδόμηση του αθλητικού κέντρου είχε παρθεί από την εταιρεία «Ομόνοια ποδόσφαιρο» από τις πρώτες μέρες που της εκχωρήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σε πρώτη φάση -τον Ιούνιο του 2018- έγιναν μικροεπισκευές και μικροανακαινίσεις στα υφιστάμενα κτήρια και στους χώρους εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών.

Από τις 19 Ματίου 2019 και μετά έγιναν πάμπολλες επαφές μεταξύ των μελετητών του έργου και των αρχών στο πλαίσιο των επιβαλλομένων εκ της νομοθεσίας διαδικασιών με τη δημόσια υπηρεσία.

Στις 13 του τρέχοντα μήνα ήταν προγραμματισμένη η δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για εξέταση της αίτησης που υπέβαλε η Ομόνοια προκειμένου να εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για αναβάθμιση του «Ηλίας Πούλλος». Οι υπέθυνοι ενημέρωσαν ξανά την Ομόνοια πως ο λόγος αναβολής ήταν ο κορωνοϊός.

 Αυτή ήταν η δεύτερη αναβολή της δημόσιας ακρόασης με δικαιολογία την πανδημία. Η πρώτη ήταν καθορισμένη για τις 30/10.

Τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας οδήγησαν στη νέα αναβολή, χωρίς αυτή τη φορά να καθοριστεί νέα ημερομηνία, εν αναμονή των εξελίξεων με τον κορονοϊό.

Με την έγκριση της αίτησης θα κατατεθούν τα σχέδια στην αρμόδια οικοδομική αρχή (Δήμος Γερίου) και με την έκδοση της Άδειας Οικοδομής θα αρχίσουν οι εργασίες.Η Ομόνοια σε αυτή την προσπάθεια θα λάβει και τη σχετική χορηγία από τον ΚΟΑ. Χορηγία, που αποτελεί μέρος της δαπάνης.

Συμπληρώθηκαν χθες 20 μήνες από την υποβολή της αίτησης. Η χρονοβόρος και περίπλοκη διαδικασία έκδοσης των πολεοδομικών αδειών αλλα και η κωλυσιεργία των αρμοδίων φρενάρει την επιτέλεση του έργου.

Είναι σαφέστατη –και εκνευριστική - η κωλυσιεργία των αρμόδιων αρχών, για ένα έργο που θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Διότι εκτός από τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου για το κυπριακό ποδόσφαιρο, οι εργασίες για την ανέγερσή του θα βοηθήσουν και την οικονομία σε δύσκολους καιρούς. Σημειώνουμε ότι το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πρόκειται στην ουσία για ανέγερση έργου αλλά για ανακατασκευή και αναβάθμιση του ήδη υφιστάμενου.

 Η …εκδίωξη των επενδυτών

Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που επιθυμεί να επενδύσει στην Κύπρο και πνίγεται μέσα στο πέλαγος των διαδικασ ιών της κρατικής γραφειοκρατίας. Υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες, ομογενείς και μη που είχαν πρόθεση να επενδύσουν στο νησί μας και τελικά εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους απογοητευμένοι από την ταλαιπωρία και την αχρείαστη γραφειοκρατία.

Βέβαια κάποιοι άλλοι επενδυτές ή «επενδυτές» βρίσκουν τρόπους να επενδύουν με αδιαφανείς διαδικασίες και επίσης στηριζόμενοι στις πλάτες των καρεκλοκενταύρων που ξερνούν τη μπόχα του κατεστημένου που υπηρετούν.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Στο «Ηλίας Πούλλος» υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου. Στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο θα υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ολα θα έχουν κερκίδες.
Στο χώρο θα δημιουργηθεί κατάστημα της Green Boutique,
Θα γίνει περαιτέρω ανάδειξη της Αψίδας που θα είναι στο κεντρικό σημείο εισόδου.
Το κεντρικό κτίριο θα χωρίζεται σε πτέρυγες.
Ισόγειο: Θα υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, μεγάλο γυμναστήριο, χώροι υγρού στοιχείου (πισίνα, κρυοθεραπεία, τζακούζι, σάουνα κτλ) και το Ιατρικό Κέντρο (ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργομετρικό κέντρο κτλ).
1ος όροφος: Θα δημιουργηθούν 18 διπλά δωμάτια διαμονής προπονητών, ποδοσφαιριστών και προσωπικού, τραπεζαρία, αίθουσα ψυχαγωγίας και καθιστικό.
2ος όροφος: Θα βρίσκεται η πτέρυγα με τους γραφειακούς χώρους και τα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, αμφιθεατρική αίθουσα διδασκαλίας και παρουσιάσεων, αίθουσα τύπου και ειδικός χώρος για τους δημοσιογράφους, Green Room για παραγωγές και εστιατόριο

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ αποπροσανατολίζει από την εμπλοκή του στη διαφθορά

«Όταν γιά πρώτα φορά όλοι οι νοήμονες πολίτες της διαλυμένης και λεηλατημένης πλέον Κύπρου των Ελλήνων ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:14

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση