ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Αφοσιωμένη στο κυπριακό στοιχείο

Είναι ζωτικό και επιδρά θετικά στην ομάδα και τη συνέχεια της

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία στους στατιστικούς πίνακες που έχει ανεβάσει η Ομόνοια αναφορικά με τις συμμετοχές των Κύπριων ποδοσφαιριστών της. Είναι στοιχεία που δικαιώνουν την πολιτική του σωματείου για προώθηση και καθιέρωση του ημεδαπού υλικού στην πρώτη ομάδα.

Στη χθεσινή της ανάρτηση η ομάδα της Λευκωσίας ανέβασε λίστα με τις συνολικές συμμετοχές των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ομάδα αγωνίζονται σήμερα 5 Κύπριοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν από 100 συμμετοχές και πάνω. Αριθμός που μοιάζει εξωπραγματικός για τα ποδοσφαιρικά μας δεδομένα. Μοιάζει όμως. Δεν είναι. Είναι πραγματικός, όσο πραγματικό είναι το γεγονός ότι διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές. Το γεγονός προκαλεί ακόμη περισσότερη αίσθηση γιατί πρόκειται για πρωταγωνίστρια ομάδα. Άπαντες οι ποδοσφαιριστές αυτοί είχαν αξιοσημείωτη συμμετοχή στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Οι παίκτες με τον προαναφερθέντα αριθμό συμμετοχών είναι οι Ανδρόνικος Κακουλλής (170),Γιάννης Κούσουλος (163), Λοΐζος Λοΐζου (153) , Χαράλαμπος Χαραλάμπους (114), Νικόλας Χαραλάμπους (100). Πολύ κοντά σε αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Παναγή με 98 συμμετοχές.

Πάμε παρακάτω. Στα στατιστικά που δημοσίευσε η Ομόνοια προχθές στην κατηγορία των συνολικών συμμετοχών στην τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις συναντάμε στις πρώτες θέσεις τριάδα Κυπρίων. Τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους, (41), Γιάννη Κούσουλο (41), Ανδρόνικο Κακουλλή (40).

Όσον αφορά στα λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν στην πρώτη δεκάδα συναντάμε τέσσερις Κύπριους :

Σενού Κουλιμπαλί: 3307’
Γιάννης Κούσουλος: 3254’
Γουίλι Σεμέδο: 3151’
Φαμπιάνο Ριμπέιρο: 3050’
Νικόλας Παναγιώτου: 2943’
Άνταμ Μάθιους: 2870’
Ρόμαν Μπεζούς: 2610’
Χαράλαμπος Χαραλάμπους: 2505’
Ανδρόνικος Κακουλλής: 2157’
Φουάντ Μπασιρού: 2012’


Επανεκκίνηση

Η Ομόνοια έχει αναδείξει από τα σπλάχνα της μερικούς από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Αυτό γινόταν για πολλά χρόνια. Για αρκετό χρονικό διάστημα το φυτώριο δεν είχε την απαιτούμενη παραγωγή. Ειδικά την περίοδο που η ομάδα υπέστη καθίζηση επηρεάστηκαν και οι ακαδημίες .

Για μια ομάδα όπως την Ομόνοια η επανεκκίνηση ή η αναγέννηση, πείτε το όπως θέλετε, αποτελούσε μονόδρομο. Αυτό έγινε τα τελευταία χρόνια. Από το 2018 και μετά που ανέλαβε η διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου. Τα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας θεωρούνται και όχι άδικα, τα κορυφαία στην Κύπρο. Από τη μία η τεχνογνωσία των ανθρώπων που τις απαρτίζουν, ο τεχνολογικός εξοπλισμός τους και από την άλλη οι εγκαταστάσεις, δημιούργησαν το ιδανικό μείγμα.

Ο ρόλος της Ακαδημίας είναι τα παιδιά της, ν’ απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, να νιώθουν ότι βρίσκονται σ’ ένα ωραίο, οικείο περιβάλλον, αποτελούμενο από ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο και την ιστορία του συλλόγου. Τα παιδιά αυτά αποτελούν τη συνέχεια της Ομόνοιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση