ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ακριβώς ό,τι χρειάζεται

Ενδεχόμενη νίκη στο ντέρμπι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με δυο νίκες και μια ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η Ομόνοια διόρθωσε κάπως τα πράγματα ως προς την εικόνα, αλλά και ως προς τη βαθμολογία,

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι 16 βαθμοί που συγκέντρωσε δεν είναι μια συγκομιδή που μπορεί να ενθουσιάσει κάποιον.
Επίσης βρίσκεται μακριά από την πρώτη θέση (είναι στο -13 από την Πάφο) ενώ απέχει 9 από το δεύτερο Άρη και 8 από το τρίτο ΑΠΟΕΛ

Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2023-24 η Κύπρος θα στείλει τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη (πρωταθλητής, Κυπελλούχος, δεύτερος και τρίτος).

Η Ομόνοια αυτήν τη στιγμή έχει ως ρεαλιστικό στόχο όσον αφορά το πρωτάθλημα την έξοδο στην Ευρώπη (μίνιμουμ στόχος). Ως μεγάλη ομάδα που είναι υποχρεωτικά βλέπει και ψηλότερα έχουσα όμως ταυτόχρονα πλήρη επίγνωση των αντικειμενικών συνθηκών.

Η αλήθεια είναι ότι η Ομόνοια εμφάνισε σε αυτές τις 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα αδυναμίες. Η ποιότητα του ρόστερ δεν υστερεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. (Κάποια κενά στο δυναμικό αναμένεται να καλυφθούν στη μετεγγραφική περίοδο).

Λάθη όμως στον σχεδιασμό του καλοκαιριού την... πληγώνουν και της βάζουν εμπόδια. Η πρόσληψη Νιλ Λένον και ο πολύ καθυστερημένος σχεδιασμός είναι αυτά που πληρώνει η Ομόνοια μέχρι στιγμής. Με έναν προπονητή που θα δούλευε όπως έπρεπε και με παίκτες που το καλοκαίρι θα έρχονταν στην ώρα τους, η Ομόνοια δεν θα ήταν εδώ που είναι τώρα.

Η ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και η πολύ καλή ψυχολογία, ανοίγουν τον δρόμο και παρέχουν ελπιδοφόρες προοπτικές επιστροφής και ανάκαμψης. Μια νίκη στο ντέρμπι είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται.

Δώρο-άδωρο

Όταν έχεις 13 διεθνείς η διακοπή του πρωταθλήματος ειδικά στην περίπτωση της Ομόνοιας που ο Γιανίκ Φερέρα χρειάζεται χρόνο να δουλέψει πιο εντατικά με τους παίκτες για να τους περάσει τις ιδέες του είναι δώρο-άδωρο.

Αυτά τα δεδομένα έχει ενώπιον της η Ομόνοια και οφείλει να τα αντιμετωπίσει πορευόμενη προς το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ (27.11). Πέραν των απόντων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ένεκα υπάρχουν και τραυματίες.

Φουάντ Μπασιρού, Ερικ Γιούστε και Φαμπιάνο είναι στο ιατρικό δελτίο όπου προστέθηκε και ο Χαράλαμπος. Χαραλάμπους με το σκηνικό γιαυτόν να μην είναι ακόμη ξεκάθαρο. Ανταμ Μάθιους εκτός απροόπτου και Μορέτο Κασάμα. υπολογίζονται για το ματς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση