ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Ανεβαίνοντας επίπεδο…

Η Ευρώπη, το «στάτους», ο Νορβηγός και οι μετεγγραφές

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια είναι ηλίου φαεινότερο ότι κατά τις δυο τελευταίες ποδοσφαιρικές σεζόν έχει προχωρήσει μπροστά, έχουσα ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη. Ήρθε η ώρα, που οι φίλοι της περίμεναν. Να πανηγυρίσουν τρέλα και να νοιώσουν περήφανοι για την ομάδα τους Και να την στηρίζουν, να σταματήσουν κάποιοι -οι περισσότεροι- να γκρινιάζουν και να βλέπουν συνεχώς φαντάσματα, βυθισμένοι μέσα στη μιζέρια τους. Έτσι γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Το ζητούμενο είναι η Ομόνοια να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο και αυτό είναι επιδίωξη να συμβαίνει χρόνο με τον χρόνο. Το τριφύλλι δυναμώνει, βελτιώνει την θέση του στην Ευρώπη και με καλές πορείες θα μπορεί να αλλάξει «στάτους» στην κατηγοριοποίηση των ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο επικείμενο Τσάμπιονς Λιγκ για παράδειγμα ούσα αδύνατη έχει μειονέκτημα στην προσπάθεια της για πρόκριση

Επιβάλλεται να έλθουν το καλοκαίρι νέοι ποδοσφαιριστές που να καταφέρουν να προσθέσουν περισσότερη ποιότητα, έτσι ώστε να καταφέρει να ανέβει η ομάδα ένα επίπεδο.

Η ομάδα θα πρέπει να βρει παίκτες που να ανεβάζουν την ποιότητα της μεσαίας και επιθετικής της γραμμής.

Ένα ποδοσφαιριστή για παράδειγμα που να μπορεί να δώσει πολλά στις θέσεις «8» και «10». Με αντίληψη, ποδοσφαιρική εξυπνάδα και άνεση να περνάει την μπάλα μπροστά, αλλά και να βοηθά επιθετικά.

Επίσης ένα ποδοσφαιριστή που να παίζει άριστα στη γραμμή ενώ να μπορεί να παίξει καλά και σαν σεντερ φορ. Δεν είναι βέβαια περιοριστικές οι κινήσεις ενίσχυσης. Αναφέραμε απλώς δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα Θα είναι σαφώς βοηθητικό για την ομάδα οι νεοφερμένοι να μη χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Δεν είναι όμως μόνο ο τομέας της ενίσχυσης. Είναι και η φιλοσοφία του προπονητή που βοηθάει στο να ανέβει η ομάδα επίπεδο. Ο Νορβηγός έχει δείξει στην πράξη ότι έχει εμβολιάσει την Ομόνοια όχι με τη νοοτροπία του πρωταγωνιστή-γιατί αυτήν την είχε και χρειάζονταν απλώς μερικά ματς καλού ποδοσφαίρου και επιτυχιών για να την ξαναποκτήσει, κάτι που αποδείχθηκε πέρυσι, αλλά με την ικανότητα να αντιμετωπίζει τα ματς στην Ευρώπη χωρίς συμπλέγματα.

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να κάνει ανάλυση του συσχετισμού των δυνάμεων, να διαπιστώνει πως η ομάδα του μειονεκτεί στις περισσότερες περιπτώσεις (αν δεν μειονεκτεί δεν θα δώσει στην Ευρώπη ματς χαμηλού βαθμού δυσκολίας λόγω ακριβώς του μεγέθους της χώρας μας), και παρ' όλα αυτά να προσπαθήσει να υλοποιήσει το στόχο. Έχει δηλαδή, πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Γενικότερα: Η ικανότητα να μετρούμε τις δικές μας δυνάμεις και των αντιπάλων, απαιτεί ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων και μια στοιχειώδη δυνατότητα πρόσληψης της πραγματικότητας. Αυτή η ικανότητα του προπονητή όπως και η επικοινωνιακή του ικανότητα, του επιτρέπει να μεταφέρει τα πράγματα στους παίκτες.

Ανεβαίνοντας επίπεδο...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Πέραν της «Φαμπιανολογίας»

Πέραν της «Φαμπιανολογίας»

Η κατάσταση με τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα έχει ακουμπήσει τη γραφικότητα όμως υπάρχει και η σοβαρή πτυχή των πραγμάτων
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ