ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Βρε μπας και δεν μπορούν;

Το ερώτημα που αναπόδραστα τίθεται μετά την προχθεσινή εμφάνιση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά από 12 αγώνες, στο πρωτάθλημα έναν αγώνα πριν τη συμπλήρωση του Α’ γύρου δεν είναι δύσκολο να βρεις την μεγαλύτερη απογοήτευση της στιγμής σε αυτό το πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια είναι η πιο δυσάρεστη αγωνιστική έκπληξη του  θεσμού. Προφανώς κανείς δεν περίμενε αυτό  το θλιβερό θέαμα που παρουσίασε την Κυριακή το βράδυ, αλλά δυστυχώς η φετινή Ομόνοια κατάφερε να ρίξει τον πήχη, όχι απλώς χαμηλά, αλλά στο κατώτατο σημείο. Αυτό που έγινε, είναι σε ένα βαθμό ασύλληπτο για το κοινό μυαλό.

Η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην …Παπασταύρου εποχή, της οποίας (ομάδας) οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται με υποδειγματική συνέπεια, παρουσίασε οικτρό θέαμα. Το προχθεσινό ήταν το peak της αρνητικότητας. Ήταν η Ομόνοια μια ομάδα που «σερνόταν».

Από την αρχή της σεζόν δείχνει συνεχώς ότι χρειάζεται αφύπνιση. Αγωνίζεται με τη νοοτροπία μιας συνηθισμένης ομάδας και όχι αυτής που ζητά να πετύχει κάτι σημαντικό σε αυτό το πρωτάθλημα.

Είναι βαρύ αυτό που θα σημειώσω, αλλά αν κοιτάζει κανείς τα ματς, την «αντίδραση» της ομάδας μέσα από αυτήν τη μετριότητα -και ας νικάει- φτάνει στη σκέψη, (γιατί για την ώρα δεν είναι συμπέρασμα), ότι ακόμη και αν θέλουν οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν καλύτερα.

Αυτό ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί πριν από το προχθεσινό ματς, αλλά κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό το δούλεψα στο μυαλό μου και είπα ότι ενδεχομένως να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Μήπως -λέω μήπως- η ποιότητα των ποδοσφαιριστών δεν είναι ανάλογη ούτε με τις προσδοκίες, ούτε με τα λεφτά που προνοούν τα συμβόλαια τους;

Όπως και να έχουν τα πράγματα όποια και να είναι η επάρκεια του υλικού, η Ομόνοια πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να φροντίσει να βελτιωθεί μέσα από τις συγκεκριμένες δοσμένες αρνητικές συνθήκες. Με έργα, όχι λόγια. Από λόγια μπουχτίσαμε. Να εντοπιστεί η ακριβής δυναμικότητα της ομάδας, τα όρια της και να γίνει επεξεργασία στον αγωνιστικό και ψυχολογικό τομέα, να ακολουθήσει ενίσχυση τον Ιανουάριο – όχι στις 31 του μήνα - με στόχο να ανέβει η ομάδα, να πλασαριστεί στην εξάδα και ακολούθως βγει στην Ευρώπη.

Το ότι την προσπάθεια βελτίωσης θα κάνουν με βάση τις ενδείξεις, κυρίως αυτοί που τα έκαναν μαντάρα το καλοκαίρι, (πρόσληψη Λένον και καθυστερημένος σχεδιασμός) είναι ασφαλώς κάτι που ανησυχεί τον κόσμο. Και με το δίκιο του. 

ΥΓ. Όλοι έχουν γνώμη για την κατάσταση στην Ομόνοια. Είτε έχουν γνώση των πραγμάτων, είτε όχι. Και φυσικά όλοι έχουν δικαίωμα γνώμης. Εξ’άλλου όπως είπε και ένας Αμερικανός διανοούμενος …«Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση