ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Δεν αργεί η άδεια για το γήπεδο

Τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου η δημόσια ακρόαση

Newsroom 24sports

Στην πρόσφατη Γ.Σ. του σωματείου «Ομόνοια», έγινε αναφορά από τον άρτι αποχωρήσαντα πρόεδρο Λώρη Κυριάκου, περί εντοπισμού χαλίτικου τεμαχίου γης από μέρους της Ομόνοιας και επαφών με την κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για παραχώρηση του συγκεκριμένου τεμαχίου για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Η δημοσίευση της πληροφορίας, από το 24sports, όπως ήταν φυσικό, έδωσε αφορμή στους Ομονοιάτες για συζήτηση του θέματος του ιδιόκτητου γηπέδου.

Ψάξαμε το θέμα και με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε, αυτή τη στιγμή πιο κοντά σε υλοποίηση βρίσκεται η διαδικασία ολικής ανακατασκευής και πλήρους αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου, «Ηλίας Πούλλος» .

Στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο θα υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Σε όλα θα υπάρχουν κερκίδες

Εννοείται ότι η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου είναι σταθερά στα πλάνα και οι προσπάθειες είναι σε ισχύ, αλλά είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο που πρόκειται να γίνει (σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο «GDM architecture») στο νυν αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει την κατεδάφιση όλων των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου κτιρίου.

Η διαδικασία, με βάση την επίσημη Ομόνοια δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της ομάδας καθώς θα γίνονται παράλληλα τα έργα και οι προπονήσεις.

Στο «Ηλίας Πούλλος» υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου. Στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο θα υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ολα θα έχουν κερκίδες.

Στο χώρο θα δημιουργηθεί κατάστημα της Green Boutique,

Θα γίνει περαιτέρω ανάδειξη της Αψίδας που θα είναι στο κεντρικό σημείο εισόδου.

Το κεντρικό κτίριο θα χωρίζεται σε πτέρυγες.

Ισόγειο: Θα υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, μεγάλο γυμναστήριο, χώροι υγρού στοιχείου (πισίνα, κρυοθεραπεία, τζακούζι, σάουνα κτλ) και το Ιατρικό Κέντρο (ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, εργομετρικό κέντρο κτλ).

1ος όροφος: Θα δημιουργηθούν 18 διπλά δωμάτια διαμονής προπονητών, ποδοσφαιριστών και προσωπικού, τραπεζαρία, αίθουσα ψυχαγωγίας και καθιστικό.

2ος όροφος: Θα βρίσκεται η πτέρυγα με τους γραφειακούς χώρους και τα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, αμφιθεατρική αίθουσα διδασκαλίας και παρουσιάσεων, αίθουσα τύπου και ειδικός χώρος για τους δημοσιογράφους, Green Room για παραγωγές και εστιατόριο

Οι εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας.


Τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου

Η απόφαση για αναδόμηση του αθλητικού κέντρου είχε παρθεί από την εταιρεία «Ομόνοια ποδόσφαιρο» από τις πρώτες μέρες που της εκχωρήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σε πρώτη φάση -τον Ιούνιο του 2018- έγιναν μικροεπισκευές και μικροανακαινίσεις στα υφιστάμενα κτήρια και στους χώρους εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών.

Στις 14 Μαρτίου 2019 η Ομόνοια υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για χορήγηση πολεοδομικής άδειας μαζί με τα σχετικά έγγραφα και σχέδια.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή - είκοσι σχεδόν μήνες μετά και αφού μεσολάβησαν πάμπολλες επαφές μεταξύ των μελετητών του έργου και των αρχών στο πλαίσιο των διαδικασιών με τη δημόσια υπηρεσία, που τις πλείστες φορές μοιάζουν ατέλειωτες - η Ομόνοια αναμένει τώρα τον καθορισμό ημερομηνίας για δημόσια ακρόαση από την Πολεοδομία, Αυτό αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες μας, τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Δηλαδή, λίαν συντόμως.

Δημόσια ακρόαση είναι η με βάση το νόμο παρουσίαση του έργου ενώπιον όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή τοπικών αρχών, κατοίκων του Δήμου, κατοίκων γειτνιαζόντων οικιών και άλλων τυχόν επηρεαζόμενων από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Οι μελετητές του έργου προβαίνουν στην παρουσίαση του καθώς και την επεξήγηση λεπτομερειών που το αφορούν. Το έργο δεν πρέπει να επηρεάζει την ομαλή διαβίωση των κατοίκων και τη λειτουργία της κοινότητας. Να μη δημιουργείγια παράδειγμα οχληρία στην περιοχή. Επίσης πρέπει να είναι φιλικό περιβαλλοντικά. Να λειτουργεί με άλλα λόγια, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παριστάμενοι υποβάλλουν ερωτήσεις ή προβάλουν αν έχουν ενστάσεις για την ανέγερση του έργου. Μετά από αυτή τη διαδικασία –που αποτελεί το τελικό στάδιο ουκ ολίγων επαφών- ακολουθεί η έκδοση Πολεοδομικής άδειας, αφού πρώτα η διαδικασία περάσει από τον Υπουργό Εσωτερικών και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με την έγκριση της αίτησης θα κατατεθούν τα σχέδια στην αρμόδια οικοδομική αρχή (Δήμος Γερίου) και με την έκδοση της Άδειας Οικοδομής θα αρχίσουν οι εργασίες.

Η Ομόνοια σε αυτή την προσπάθεια θα λάβει και τη σχετική χορηγία από τον ΚΟΑ. Χορηγία, που αποτελεί μέρος της δαπάνης.

Σύμφωνα με δήλωση του Σταύρου Παπασταύρου, που περιλαμβάνονταν σε ανακοίνωση της Ομόνοιας (ημερομηνίας 1.9.20), που αναφερόταν στο ιστορικό των διαδικασιών, τη σημασία και το εύρος του συγκεκριμένου έργου, το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 5 εκατομμύρια ευρώ .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: Νοέμβρης… γδάρτης

Ομόνοια: Νοέμβρης… γδάρτης

Η Ομόνοια που βρέθηκε από τη Γη της Επαγγελίας στον Αρμαγεδώνα κι ο Μπεργκ που πάει να γίνει από Μωυσής… Ιωάννης ο Βαπτιστής ...
Newsroom 24sports
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ