ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Δεν μιλάμε για αλλαγή της συμφωνίας, αλλά για αλλαγή των μετόχων

Οι δηλώσεις του προέδρου του σωματείου για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για τις εξελίξεις σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μίλησε στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του σωματείου και μέλος του ΔΣ της εταιρείας της Ομόνοιας, Μάριος Αργυρίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ομόνοια και κατά πόσον γνώριζαν εκ των προτέρων για τις προθέσεις: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο στο σωματείο, μόνο η πληροφόρηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Αν υπάρχει ενδιαφέρον είτε από τον κ. Παπασταύρου για να πουλήσει τις μετοχές του, είτε από κάποιον ενδιαφερόμενο, θα προχωρήσουμε ανάλογα. Μέσα στη συμφωνία υπάρχουν ξεκάθαροι όροι για το τι πρέπει να γίνει. Η οποιαδήποτε πώληση μπορεί να γίνει μετά τα πρώτα τριάμιση χρόνια, που τελειώνουν στις 30 Νοεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον προηγουμένως. Ο κ. Παπασταύρου γνωρίζει τις συμφωνίες, όπως και εμείς. Όταν προκύψει επίσημο ενδιαφέρον θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες. Θα καλέσουμε ΓΣ, να ενημερώσουμε τα μέλη του σωματείου και μετά να γίνουν επίσημες δηλώσεις. Θέλει υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από το σωματείο: «Για να κάνει κάτι το σωματείο πρέπει να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον, για να μπορέσει να το δει και να προχωρήσει με τις διαδικασίες».

Για το κατά πόσον υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του Παπασταύρου για τις προθέσεις του: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αν υπάρχει κάτι, ο πρώτος που θα μιλήσει είναι ο κ. Παπασταύρου. Η όλη του πορεία έδειξε ότι είναι σωστός, ήρθαν επιτυχίες στον σύλλογο με σωστή δουλειά».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος της Ομόνοιας δεν πρέπει να ανησυχεί. Έχουμε μια συμφωνία με τον κ. Παπασταύρου που λετούργησε θετικά και για τον ίδιο και τον κ. Παπασταύρου. Όταν έγινε η συμφωνία είχαμε χρέος 18 εκατ., τώρα είναι περίπου 13.5. Η ομάδα πήρε πρωτάθλημα, μπήκε σε ομίλους δύο φορές, έχουμε επιτυχίες. Δεν έχουμε κάτι να ανησυχούμε».

Για τους περιορισμούς που υπάρχουν ως προς τη μεταβίβαση των μετοχών: «Υπάρχουν κριτήρια που διασφαλίζουν ότι ο οποιοσδήποτε θα έρθει πρέπει να μην είναι μέλος σε άλλο σωματείο, να έχει καθαρό ποινικό μητρώο και άλλα».

Για το κατά πόσον γνωρίζει προσωπικά τον Τζον Χριστοδούλου: «Όχι αλλά είναι γνωστό το έργο και οι επιτυχίες του. Έχει να επιδείξει εντονότατο φιλανθρωπικό έργο στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Για να πετύχεις τόσα πολλά πρέπει να κάνεις κάτι σωστό και με σκληρή δουλειά».

Για το πώς θα καθοριστεί η αξία των μετοχών: «Υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται από τη συμφωνία. Θα αξιολογηθεί η αξία των μετοχών για να γίνει η μεταβίβαση. Δεν προνοείται συγκεκριμένο ποσό στη συμφωνία, είναι η αξία τη στιγμή που θα γίνει η μεταβίβαση. Η αξία δεν μένει σταθερή. Η αξιολόγηση θα γίνει για την εταιρεία και όχι για το σωματείο».

Για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη συμφωνία εταιρείας-σωματείου: «Δεν μιλάμε για αλλαγή της συμφωνίας, αλλά για αλλαγή των μετόχων της εταιρείας που δημιούργησε ο κ. Παπασταύρου και διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για το κατά πόσον η ομάδα μπορεί να επηρεαστεί λόγω των εξελίξεων: «Πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους της. Δεν πρέπει να επηρεάσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση