ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Επαφές σε εντατικοποιημένη φάση

Προχωρεί η διαδικασία με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ Σταύρου Παπασταύρου και Τζον Χριστοδούλου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η παρουσία των Σταύρου Παπασταύρου και Τζον Χριστοδούλου στην Κύπρο τροχοδρομεί εξελίξεις επί του θέματος που λέγεται ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοιας.

Κατ’ιδίαν επαφή μεταξύ των δυο ανδρών δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών είναι εντατικές εδώ και καιρό –εντός και εκτός Κύπρου- ενώ αυτές τις ώρες εντατικοποιούνται ακόμη περισσότερο.

«Μέχρι στιγμής όλα κυλούν θετικά» δηλώνει στο 24sports καλά ενημερωμένη πηγή που εκτιμά μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρξει οριστική εξέλιξη μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε τροχιά τελικής συμφωνίας, αφού κατά τις διαπραγματεύσεις έχουν συμφωνήσει σε αρκετές πτυχές. Θυμίζουμε ότι με βάση την πληροφόρηση το ποσό που θα καταβληθεί από τον υποψήφιο επενδυτή στον νυν για αγορά των μετοχών σε περίπτωση τελικής συμφωνίας είναι γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν η συμφωνία οριστικοποιηθεί με τον Τζον Χριστοδούλου να αναλαμβάνει τα ηνία, θα ακολουθήσει επαφή του νέου επενδυτή με το σωματείο για τη λειτουργία της συμφωνίας που ενδεχομένως –αν βέβαια πρόκειται περί αμοιβαίας επιθυμίας- θα υποστεί τροποποιήσεις σε σχέση με την ισχύουσα.

Αν δεν επέλθει τελική συμφωνία – η ζωή μας έμαθε ότι οι προβλέψεις δεν μετατρέπονται πάντοτε σε πραγματικότητα - τότε παραμένει στη θέση του ο Σταύρος Παπασταύρου. Ασφαλώς με διαφορετικές συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν όταν ανέλαβε. Με λιγότερο χρέος, χωρίς προπληρωμένα από κει και από δω έσοδα και μια ομάδα που ως υλικό που περιλαμβάνεται στο ενεργητικό δεν έχει σχέση με αυτήν που παρέλαβε ( υπάρχουν νεαροί πολύ ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που είχαν μηδαμινή αξία το 2018) και εμπειρία τρισήμισυ χρόνων.

Βέβαια αυτά ισχύουν και για το Τζον Χριστοδούλου, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχουν χρονικές συγκρίσεις αφού, η αναληψη του τμήματος ,-αν αυτό βέβαια γίνει - γίνεται για πρώτη φορά.

Αριθμοί

Θυμίζουμε ότι με την έλευση του Σταύρου Παπασταύρου το χρέος του σωματείου ήταν στα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα έχει πέσει στα 13 εκατομμύρια. Τα περί του χρέους είναι στοιχεία που παρέχει η επίσημη Ομόνοια.

Από τα 13 οφειλόμενα εκατομμύρια τα 7,5 οφείλονται στο κράτος. Το ποσό αυτό προήλθε μετά τη συμφωνία μεταξύ ΚΟΠ και Υπουργείου Οικονομικών, για διαγραφή χρεών όλων των σωματείων. Το αρχικό ποσό ήταν 2,3 εκατομμύρια επί πλέον.

Ναι, υπάρχουν κίνητρα

Την Πέμπτη η Ομόνοια αγωνίζεται με τη Βασιλεία στο ΓΣΠ. Υπό άλλες συνθήκες το συγκεκριμένο ματς ενδεχομένως να είχε μεγάλη σημασία. Ανεξαρτήτως όμως της σημασίας του υπάρχουν κίνητρα, Αλλοίμονο να μην υπάρχουν κίνητρα για μια Κυπριακή ομάδα σε ένα ματς Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι το οικονομικό κίνητρο, είναι το prestige της ομάδας που θα θέλει να το ανεβάσει στον Ευρωπαϊκό χώρο – κάτι δυστυχώς που ελάχιστοι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι δείχνουν να κατανοούν - , είναι και οι τρεις βαθμοί, που αν έλθουν ίσως αφήσουν έστω και κάποιο μικρό περιθώριο ελπίδας διεκδίκησης πρόκρισης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
OMONOIA  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

«Χ» με Γκόμεθ... at the buzzer!

«Χ» με Γκόμεθ... at the buzzer!

Η Πάφος έφτασε μια ανάσα από ένα ακόμα σπουδαίο τρίποντο, όμως αρχηγός της Ομόνοιας ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X