ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Η απελπιστική αμυντική εικόνα

Μέσα από τους αριθμούς η κατάσταση πραγμάτων γίνεται ακόμη πιο πειστική

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια φέτος διανύει μια τραγική χρονιά. Το μέγεθος αυτής της τραγικότητας δεν το φανταζόταν ούτε ο πιο πεσιμιστής οπαδός της. Η ομάδα είναι στη γενικότητα της δυσλειτουργική αλλά στην αμυντική πτυχή ή αν θέλετε την ανασταλτική η κατάσταση είναι πιο τραγική από τις άλλες αγωνιστικές πτυχές.

Σε 36 ματς σε όλους τους θεσμούς που έλαβε μέρος δέχθηκε 44 γκολ (27 στο πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο, 12 στο Γιουρόπα Λινγκ και 2 στο Σούπερ Καπ)

Η Ομόνοια το έκανε με θαυμαστό τρόπο το 2019-20 (22 αγώνες 13 γκολ) και 2020-21 (26 αγώνες 13 γκολ) και έφτασε στην κορυφή, αλλά έκτοτε πάσχει

Δηλαδή δεχόταν 1,22 γκολ σε κάθε αγώνα. Επίσης από τα 36 αυτά ματς μόνο σε 14 δεν δέχθηκε γκολ. Σε όλα τα αλλά ματς Ουζόχο και Φαμπιάνο μάζεψαν τη μπάλα από τα δίκτυα τους.

Η συνταγή

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά συνήθως τη λένε. Η καλύτερη συνταγή επιτυχίας είναι να έχεις ισχύ, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση. Και αν τελικά είσαι καλύτερος στο ένα από τα δύο, καλύτερα να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ισορροπία. Αυτά βεβαίως δεν ισχύουν για τη φετινή Ομόνοια. Η Ομόνοια φέτος ούτε στην επίθεση, έχει εμβέλεια που να παραπέμπει σε υλοποίηση στόχων. Σκόραρε 45 φορές σε 36 ματς.

Η ομάδα και μέσα από τους αριθμούς αποτυπώνει τη φετινή της εικόνα που όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις είναι απότοκο του ερασιτεχνικού σχεδιασμού –του καλοκαιριού κυρίως και δευτερευόντως του Ιανουαρίου- της κακής προετοιμασίας του καλοκαιρού και της γενικότερης ελλιπούς δουλειάς που γινόταν στο «Ηλίας Πούλλος» επί Νιλ Λένον.

Ο νόμος

Νόμος αδιαμφισβήτητος, στο πρωτάθλημα. Όσο καλή και θεαματική αν είναι μια ομάδα, για να καταφέρει να υλοποιήσει στόχους οφείλει πρώτιστα να φτιάξει την άμυνα της. Η Ομόνοια το έκανε με θαυμαστό τρόπο το 2019-20 (22 αγώνες 13 γκολ) και 2020-21 (26 αγώνες 13 γκολ) και έφτασε στην κορυφή, αλλά έκτοτε πάσχει.

Τα ζητήματα φέτος είναι μεγάλα. Η εικόνα είναι απελπιστική με τους παίκτες να κάνουν επανειλημμένα αβίαστα λάθη. Η εντύπωση είναι ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή, έστω και τώρα, ανκαι ξέρει ότι πρέπει να βρει τη λύση, αντικειμενικά, (ποιότητας παικτών ένεκα), δεν μπορεί να το κάνει. Όσο ποιοτικοί και έμπειροι και αν είναι αμυντικοί μέσοι όπως οι Γιάννης Κούσουλος και Φουάντ Μπασιρού -γιατί η απόδοση των αμυντικών χαφ έχει άμεση σχέση με το πόσο αποτελεσματική είναι μια αμυντική γραμμή- φέτος αγωνίζονται below standard και δεν βοηθούν την τρύπια άμυνα που μπάζει συνεχώς από το κεντρικό δίδυμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση