ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Η μηχανή του χρόνου 1997-2023

Ο Γιώτης Εγκωμίτης και ο Μάριος Ηλία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το θέμα της ενδεχόμενης μετεγγραφής του Μάριου Ηλία στην Ομόνοια συνεχίζεται και φέρνει μνήμες καλοκαιριού 1997 που η Ομόνοια συζητούσε με τον Εθνικό Αχνας για την παραχώρηση του Γιώτη Εγκωμίτη στο τριφύλλι.

Και τότε πρόεδρος του Εθνικού ήταν ο Κίκης Φιλίππου! (μάλλον δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ αυτός ο άνθρωπος). Η Ομόνοια μιλούσε με τον Εθνικό για ένα περίπου δίμηνο και η ισχυρή εντύπωση που είχε δοθεί στο φίλαθλο κοινό ήταν ότι ο παίκτης θα εντασσόταν στην Ομόνοια.

Με βάση την τότε πληροφόρηση τα πράγματα ήταν ως εξής: Σε περίπτωση συμφωνίας, τον πρώτο χρόνο ο παίκτης ήταν να ενταχθεί στην Ομόνοια με υποσχετική και τον επόμενο με ελευθέρα μετεγγραφή με τον Εθνικό να ζητά το ποσό των 400.000 λιρών. Η Ομόνοια έδινε λίγο πάνω από τις 300.000 και υπήρχαν κάποιες διαφορές για ανταλλάγματα παικτών και ένα φιλικό.

Να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά και άρχισαν οι επαφές ανάμεσα στον Εθνικό και την Ομόνοια ο παίκτης πληρωνόταν για το διάστημα εκείνο που δεν υπήρχε δράση από την Ομόνοια. Αυτό το είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Active στις 03/06/2020.

Στις 3 Αυγούστου του 1997 όμως ο ….Κίκης Κωνσταντίνου με αστραπιαίες κινήσεις έρχεται σε συμφωνία με τον Κίκη Φιλίππου –που όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι όχι μόνο δεν ήθελε με τίποτα να ενταχθεί ο παίκτης στην Ομόνοια αλλά τον ...έσπρωχνε  με πείσμα προς την Ανόρθωση πιθανότατα και λόγω πιέσεων από όλους αυτούς  που κρατούσαν τα λάβαρα της εθνικοφροσύνης -  και ο Γιώτης Εγκωμίτης για 400 χιλιάδες λίρες, (αυτό ήταν το ποσό που γράφτηκε τότε), και ανταλλάγματα τους Δημήτρη Ασσιώτη και Πανίκο Νεοκλέους, δεν πήγε ποτέ στο «Ηλίας Πούλλος»,  αλλά έγινε κάτοικος «Αντώνης Παπαδόπουλος»!

Το που θα καταλήξει το τρέχον θέμα θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση