ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Η συνέντευξη, οι απορίες και η ευθύνη

Σκέψεις για λεχθέντα από τον κόουτς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά την μετεγγραφή του Μπρούνο Φελίπε δεν υπάρχει για την ώρα κάτι άλλο, με την Ομόνοια να παλεύει σε αρκετά και διαφορετικά μέτωπα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ ο προπονητής της Ομόνοιας Νιλ Λένον, ερωτηθείς αν πλησιάζει η ομάδα στο να ολοκληρώσει κάποια μεγάλη μεταγραφή, ένα μεγάλο όνομα, είπε «όχι ακόμα».

 Ο προπονητής των πρασίνων είπε όμως στη συγκεκριμένη συνέντευξη και κάτι άλλο, που με βάση τα δεδομένα κρίνεται πιο σημαντικό. Όταν ρωτήθηκε σε ποιες θέσεις πιστεύει ότι χρειάζεται προσθήκες η Ομόνοια, απάντησε πως : «Η ομάδα χρειάζεται έναν κεντρικό χαφ, έναν αριστερό αμυντικό, έναν άλλο παίκτη της μεσαίας γραμμής και έναν επιθετικό. Άρα χρειαζόμαστε παίκτες σε 4 ή 5 θέσεις».

Δυο σύντομα  σχόλια-απορίες. Δεν υπάρχει αναφορά για δεξιό μπακ. Δεν θα πάρει η Ομόνοια παίκτη σε αυτή τη θέση, ή υπάρχει κάτι με τον Αμπντουλαχί Σέχου που δεν μας το λένε;

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ομόνοια κοιτάει και για στόπερ. Ούτε για τέτοιον παίκτη υπάρχει αναφορά. Ίσως να είναι λάθος η πληροφόρηση του ρεπορτάζ και να υπάρχει κάτι εναλλακτικό στο μυαλό του κόουτς που δεν το ξέρουμε.

Κάθε προπονητής παίρνει τις αποφάσεις που θεωρεί ο ίδιος καλύτερες για την ομάδα. Τις αποφάσεις που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό που σκέφτεται για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα του. Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Ο προπονητής όμως ξέρει τι θέλει να παίξει και τι παίκτες ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παίξει. Οπότε παίρνει και τις ανάλογες αποφάσεις. Όπως πρέπει να πάρει και τις ευθύνες. Για την πορεία της ομάδας.

 Τόχω αναφέρει ξανά. Το επαναλαμβάνω. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το κύριο μέλημα της Ομόνοιας στον τομέα του σχεδιασμού πρέπει να είναι η κάλυψη της αδυναμίας δημιουργίας και εκτέλεσης.

Υπήρχε πέρυσι, σε όλη τη διάρκεια του μαραθώνιου της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου, σοβαρό πρόβλημα σκοραρίσματος.  Συνυπήρχε όμως η αδυναμία εκτέλεσης με την δυνατότητα δημιουργίας. Δεν έφτιαχνε αρκετές ευκαιρίες η Ομόνοια.  Και όσες έφτιαχνε δεν τις αξιοποιούσε στην επιθυμητή έκταση. Το τριφύλλι πλήρωσε ακριβά τη μη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η Ομόνοια έχει ανάγκη από ένα παίκτη που να οσφραίνεται το γκολ, ενώ οι δυο χαφ πρέπει να δημιουργούν ευκαιρίες. Ειδικά το δεκάρι. Το σύγχρονο δεκάρι, εννοείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: Πάθημα... μάθημα

Ομόνοια: Πάθημα... μάθημα

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους «πράσινους» πολύ πιο προσεκτικούς και έτοιμους να ενισχύσουν ποιοτικά την ομάδα
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ