ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Η τόνωση (;) του Κυπριακού στοιχείου

Σχεδιασμός και Κύπριοι παίκτες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η Ομόνοια αναμένεται να κάνει και φέτος μεγάλο αριθμό μετεγγραφών με την ομάδα να έχει ρίξει δίκτυα στη ξένη αγορά για να αντλήσει από εκεί παίκτες ενισχύοντας το ρόστερ.

Ήδη έχει εντάξει δυο μη Κύπριους (Εβάντρο Κόστα, Γιάννης Μασούρας ) ενώ οι πληροφορίες για την περεταίρω ενίσχυση τείνουν προς παίκτες της ίδιας κατηγορίας. Δηλαδή ξένους ή κοινοτικούς. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα για την παρουσία του Κυπριακού στοιχείου στο δυναμικό.

Τώρα θα μου πείτε, μα καλά δεν είναι προς τη ξένη αγορά που απευθύνονται όλοι; Γιατί αναφέρεσαι μόνο στην Ομόνοια; Εννοείται ότι η ξένη αγορά είναι ο χώρος που όλοι ψάχνουν. Αλλά επειδή με βάση τα γεγονότα υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Ομόνοιας και Κυπριακού στοιχείου, αξίζει να …πούμε κάποια πράγματα.

Θυμίζουμε δυο δεδομένα. Η Ομόνοια είναι η μόνη ομάδα από αυτές που πρωταγωνιστούν που χρησιμοποιεί σε σταθερή βάση βασικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Παιδιά που έχουν ξεπηδήσει μέσα από τα σπλάχνα της. Ειδικότερα και …ποδοσφαιρικότερα. Έχουν ξεπηδήσει μέσα από τη δουλειά που γίνεται συλλογικά στην ομάδα μετατρέποντες εαυτούς από ταλαντούχους νεαρούς σε ποιοτικές επιλογές. Ναι, Κυπριακές ποιοτικές επιλογές! Όχι σύνηθες φαινόμενο, αλλά στην Ομόνοια το συναντάμε κσι μάλιστα σε ικανοποιητικό βαθμό Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά της Ομόνοιας από τους άλλους. Η ιδιαίτερη σχέση που αναφέρθηκε.

Είναι επίσης η μόνη ομάδα από αυτές που πρωταγωνιστούν που δηλώνει συστηματικά ότι στόχος της είναι να προωθήσει και να διατηρήσει το Κυπριακό στοιχείο στο δυναμικό της. Ότι ο Κύπριος παίκτης αποτελεί προτεραιότητα της. Το ότι όλοι οι άλλοι το κάνουν ευκαιριακά και αναλόγως της περίστασης το φωνάζει εκκωφαντικά η πραγματικότητα.

Με αυτά στα υπόψιν μένει να φανεί πόσοι θα είναι οι Κύπριοι παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ, και πόσοι τελικά θα βρεθούν ενταγμένοι στο …πολυεθνικό οπλοστάσιο.

Αυτή τη στιγμή στο δυναμικό ανήκουν οι Ανδρόνικος Κακουλλής, Λοΐζος Λοίζου, Γιάννης Κούσουλος, Νικόλας Παναγιώτου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Παναγή, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Παναγιώτης Ανδρέου, Ταχσίν Οζλέρ, Κωνσταντίνος Παντελή. Ενδεχομένως να «ανέβουν» και άλλοι νεαροί για να πάνε σε πρώτο στάδιο στην προετοιμασία.

Όσον αφορά ειδικά στους νεαρούς ο κόσμος ενθουσιασμένος με την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια περιμένει εναγωνίως να δει την προώθηση τους με την έννοια της παροχής ευκαιριών. Η φουρνιά υπάρχει και είναι εδώ. Η μετάβαση στην πρώτη ομάδα δεν είναι εύκολο πράγμα. Χρειάζεται πέραν της δουλειάς (χωρίς αυτήν δε γίνεται τίποτα) ένας προπονητής που να το…χει. Πχ Χένινγκ Μπεργκ.
Και κάτι άλλο που δυστυχώς λίγοι ( είτε προπονητές λέγονται, είτε παράγοντες), το κατανοούν όσο πρέπει. Οι νεαροί Κύπριοι είναι η συνέχεια της ομάδας. Εδώ μιλάμε για ιστορία.

Πέραν των παικτών που αναφέραμε, να δούμε και πιο ολοκληρωμένα το «πράσινο» Κυπριακό στοιχείο. Είναι και οι δανεικοί που επιστρέφουν, όπως ο Άγγελος Νεοφύτου (πάντως έχει το δικαίωμα αγοράς του παίκτη η Σασουόλο) ο Αλέξανδρος Καϊάφας, ο Ανδρέας Χρίστου, ο Νικόλας Κυριακίδης, ο Ανδρέας Ασημένος.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι έφυγαν οι Παναγιώτης Ζαχαρίου, Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Πάρις Ψάλτης Ανήκαν στο ρόστερ της σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά μέχρι τώρα κανείς ημεδαπός ποδοσφαιριστής δεν προστέθηκε σε αυτό.

Η τόνωση του Κυπριακού στοιχείου (εννοείται ποιοτικού στοιχείου) είναι η δεδηλωμένη θέση της Ομόνοιας. Για να δούμε φέτος τι θα δούμε επί του τομέως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση