ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Κορυφαίος και με αριθμούς

Τα νούμερα λένε την αλήθεια για τον Τσέχο άσο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τα πάντα στην Ομόνοια περιστρέφονται γύρω απ’ τον τελικό κυπέλλου που θα λάβει χώρα στις 25 Μαΐου. Ο Νιλ Λένον καταστρώνει το πλάνο του με δυο ερωτηματικά. Το ένα αφορά τον Μάταβζ και το άλλο τον Λέτσιακς. Ομολογουμένως ο ποδοσφαιριστής στον οποίο εστιάζουν όλοι είναι ο Γιαν Λέτσιακς του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.

Κορυφαίος ξανά…μανά

Εκ των πραγμάτων ο Τσέχος αποτελεί ποδοσφαιριστή βαρόμετρο για την Ομόνοια, έστω κι αν φέτος δεν διανύει την καλύτερου χρονιά με το τριφύλλι στο στήθος. Ο 31χρονος αριστερός οπισθοφύλακας μετρά 44 συμμετοχές με 4 τέρματα και άλλες τόσες ασσίστ. Αριθμοί καθόλου άσχημοι για αριστερό μπακ, αν και αισθητά χαμηλότεροι σε σχέση με την περσινή σεζόν που μέτρησε 14(!) ασσίστ.

Παρά ταύτα ο Λέτσιακς είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας στη φετινή σεζόν σύμφωνα με την δείκτη Instat Index. Η συνολική του βαθμολογία είναι 229.4, ενώ πίσω απ’ τον Τσέχο είναι ο Γιόρντι Γκόμεθ ο οποίος μέχρι τον σοβαρό του τραυματισμό είχε βαθμολογηθεί με 229.2.

Τι είναι το InStat Index

Πρόκειται για έναν αυτόματο αλγόριθμο ο οποίος εξετάζει τη συμβολή του παίκτη στην επιτυχία της ομάδας, τη σημασία της κάθε κίνησης, της κάθε πράξης του εντός αγωνιστικού χώρου, το επίπεδο του αντιπάλου και το επίπεδο του πρωταθλήματος στο οποίο παίζουν. Επί της ουσίας προσδιορίζει την παρουσία του παίκτη σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά του.

Η βαθμολογία δημιουργείται αυτόματα προσμετρώντας περίπου 14 παράγοντες. Ανάλογα με τη θέση του κάθε παίκτη υπάρχει διαφορετική βαρύτητα στο κάθε στατιστικό στοιχείο που μετρά. Για παράδειγμα τα σοβαρά λάθη που γίνονται από τους κεντρικούς αμυντικούς και η συχνότητά τους επηρεάζουν τον InStat Index περισσότερο από αυτά των επιθετικών. Αυτοί οι παράγοντες πολλαπλασιάζονται με έναν μέσο δείκτη InStat που συλλέγεται σε αγώνες σε όλο τον κόσμο για αρκετά χρόνια.

Τρέχει για τον… τελικό

Όπως σημειώσαμε πιο πριν η συμμετοχή του Γιαν Λέτσιακς στον τελικό θα κριθεί κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή. Για την ώρα δεν ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων κάτι που εκ των πραγμάτων μειώνει τις πιθανότητες του. Όσο περνούν οι μέρες ο Τσέχος θα προσπαθήσει να ανεβάσει ρυθμός και μέχρι την τελευταία μέρα θα τον περιμένουν. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει τότε ο Κίκο μοιάζει ως ο βασικός υποψήφιος για την αρχική ενδεκάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: Ξανά για Σορό

Ομόνοια: Ξανά για Σορό

Τέθηκε πάλι το θέμα του Ιβοριανού από ιστοσελίδα στη Βραζιλία, ενώ υπενθυμίζεται ότι το «τριφύλλι» είχε διαψεύσει
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ