ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: «Κουραστήκαμε, αλλά περιμένουμε»

Αυτό φωνάζει ο κόσμος σε σωματείο και εταιρεία για το ιδιοκτησιακό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αυτή η πονεμένη ιστορία με το ιδιοκτησιακό στην Ομόνοια, συνεχίζεται.  Για μήνες τώρα διεξάγονται επαφές και συζητήσεις μεταξύ του σωματείου και της εταιρείας, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό. Η τουλάχιστον δεν εμφανίζεται να υπάρχει. Η έλλειψη ενημέρωσης και διαφάνειας είναι δεδομένες, αλλά αυτό το έχει ήδη χωνέψει ο κόσμος. Αυτό που δεν χωνεύει είναι να τον αγνοούν παντελώς.

Οι δυο πλευρές, χωρίς ασφαλώς να διαπραγματεύονται δημόσια, θα μπορούσαν να είναι στοιχειωδώς πιο επικοινωνιακές και πιο ανθρώπινες, όλο αυτό το διάστημα αναπτύσσοντας μια επαφή με τον οπαδό.  Ένα απλό παράδειγμα. Μια κοινή ανακοίνωση, έστω κοινότυπη του στυλ... « Καταλαβαίνουμε απόλυτα και σεβόμαστε την αγωνία του κόσμου, είμαστε σε επαφή, υπάρχουν διαφορές σε κάποια θέματα και καταβάλλεται προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας», δεν θα άλλαζε τα πράγματα, από πλευράς ουσίας, αλλά θα ήταν καλοδεχούμενη από τον κόσμο που νοιώθει, όλον αυτόν τον καιρό  …πεταγμένος στην άκρη.  

Τέλος πάντων. Αυτό που λέει ο  όντως πολύ υπομονετικο΄ς κόσμος, για το σοβαρότατο αυτό θέμα, είναι το εξής: «Κουραστήκαμε, να περιμένουμε, αλλά θα περιμένουμε». Αφού άλλη επιλογή δεν φαίνεται να υπάρχει.  Το θέμα βέβαια είναι το τι θα έλθει. Γιατί  το  ζήτημα που έγεται ιδιοκτησιακό, ενδεχομένως  να  είναι και υπαρξιακό  για το σωνατείο. Στο μεταξύ, εννοείται ότι ο κόσμος περιμένει πως και πως το μεγάλο τελικό του κυπέλλου.

Το χρέος των 22 εκατομμυρίων

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε χθες τις οικονομικές καταστάσεις των ομάδων με την Ομόνοια να εμφανίζεται έχουσα υποχρεώσεις ύψους 22 εκ ευρώ. Για να δούμε όμως πώς εξηγείται αυτό το χρέος που τονιζεται ότι αφορα την εταιρεία.

Ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού αποτελεί οφειλή του Σταύρου Παπασταύρου προς την εταιρεία. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος είναι οφειλέτης του εαυτού του. Τα υπόλοιπα αφορούν οφειλές που αποπληρώνονται με τον τρόπο που συμφωνήθηκε κατά τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ εταιρείας και σωματείου για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το αυξημένο ποσό για το ποδοσφαιρικό τμήμα

Είναι όμως άξια προς αναφορά κάποια άλλα νούμερα που περιλαμβάνονται στην κατάσταση Το έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος (football operating expenses) ανήλθαν στα 13,255,806 εκατομμύρια σε σχέση με τα 11,233,937 του 2021. Παρατηρείται δηλαδή αύξηση ποσού πέραν των 2 εκατομμυρίων

Επίσης τα έξοδα της εταιρείας (γραφεία προσωπικό, λειτουργικά) για το 2022 είναι 2,988,952, ενώ για το 2021 ήταν 2,433,581. Τα έξοδα για την Ακαδημία είναι 746,548, ενώ για το 2021 ήταν 548, 777. Αύξηση του ποσού και στους δυο αυτούς τομείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση