ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:48
 

Ομόνοια: Μαύρισε η ψυχή τους

Η Ομόνοια διάγει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της σε όλα τα επίπεδα

Newsroom 24sports

Η χθεσινή Ομόνοια επιβεβαίωσε την τραγικότητα των πραγμάτων. Παραταχθείσα στον αγώνα με 14 όλους και όλους ποδοσφαιριστές, (ούτε δεκαεξάδα που λέγαμε παλιότερα δεν έβγαλε), έχασε από τη Δόξα για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες, ενώ παράλληλα αποκλείστηκε από το Κύπελλο από την ίδια ομάδα.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι χθες ήταν η πρώτη φορά που η Δόξα κέρδισε την Ομόνοια σε αγώνα πρωταθλήματος εκτός έδρας.

Ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο, (3055 εισιτήρια, αριθμός φανταστικός για τα υπάρχοντα δεδομένα), απογοητεύτηκε για άλλη μια φορά. Η ομάδα που βλέπει τώρα να περιφέρεται στους αγωνιστικούς χώρους είναι το κακέκτυπο της μεγάλης ομάδας του ένδοξου παρελθόντος. Δεν είναι φετινό το φαινόμενο, ούτε περσινό. Κρατάει χρόνια. Και κάθε χρόνο χειροτερεύει. Η καθοδική πράσινη πορεία έχει αρχίσει το 2008 (όταν δηλαδή ανέλαβε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου) και συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι η αρχή του κακού ήταν αυτή. Είναι σαφές σε όλους ότι αυτή η ομάδα, όσο περνά ο χρόνος τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από την ταυτότητα της, ενώ δείχνει ασυνέπεια προς την ιστορία της. Χάνει συνεχώς την αίγλη της, ενώ το μέταλλο της ολοένα και ξεθωριάζει. Και όπως πάει θα σκουριάσει.

Έχει μαυρίσει η ψυχή του κάθε Ομονοιάτη. Δεν μπορεί άλλο να βλέπει αυτήν την ομάδα. Παρακαλά όλα αυτά που βλέπει να είναι ένα κακό όνειρο. Αλλά δεν είναι. Είναι ένας (ποδοσφαιρικός) εφιάλτης.

Η Ομόνοια διάγει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικό, διοικητικό και αγωνιστικό. Εκείνο που είναι πιο απειλητικό αυτήν τη στιγμή είναι το πρώτο. Έρχονται τα κριτήρια το Μάρτιο. «Αν ο κόσμος δεν προτρέξει να πάρει το εισιτήριο διαρκείας του, και δεν εισπραχθεί το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του Μάρτη, θα έχουμε πρόβλημα», είπε χθες ο Αντώνης Τζιονής στην Primetel.

Συνολικά, η Ομόνοια οφείλει γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8 οφείλονται στο κράτος.

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Πρέπει να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εναλλακτική λύση είναι η εταιρεία. Υπάρχουν κάποια πράγματα που χρήζουν αλλαγής και θα πρέπει να συζητήσουμε. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν. Θα τα πούμε στην ώρα τους».

Αυτή ήταν η απάντηση του Αντώνη Τζιονή σε ερώτηση που περιλαμβανόταν στη χθεσινή του συνέντευξη στην Primetel για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο μοντέλο λειτουργίας του σωματείου.

Ουδεμία διαφωνία. Πλην όμως, αυτά αποτελούν θεωρίες. Ειδικά, για τα περί εταιρείας που λέχθηκαν για πολλοστή φορά, επαναλαμβάνουμε, ότι αυτή δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι το τι θα γίνει στην πράξη ( με εταιρεία ή μη ). Η Ομόνοια χρειάζεται πράξη.

Χρειάζεται επειγόντως, ανθρώπους με στιβαρά χέρια, οικονομικές δυνατότητες (ή τουλάχιστον ικανότητες που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις εισροής λεφτών στο σωματείο) και γνώσεις του χώρου.

Εννοείται ότι δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X