ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Να απλωθεί στο χορτάρι

Η ποιότητα που υπάρχει θα πρέπει να αποτυπωθεί παραστατικά στο γήπεδο.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Ομόνοια με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής, έχοντας ως συγκάτοικο την Ανόρθωση. Ρετιρέ…δυάρι, με άλλα λόγια.

Οι «πράσινοι» λίγο πριν κλείσει ο πρώτος γύρος έχουν μαζέψει 18 βαθμούς, ( 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα), δείχνοντας παράλληλα προοπτική. Δείχνουν δηλαδή να έχουν την ικανότητα να συνεχίσουν σε πρωταγωνιστική τροχιά και να υλοποιήσουν τους στόχους τους που όσον αφορά το πρωτάθλημα είναι -με βάση την επίσημη τοποθέτηση- το να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη τετράδα.

Είναι εμφανές σε όλους ότι η φετινή Ομόνοια δείχνει σαφώς βελτιωμένη από αυτήν που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Και δίνει ελπίδα στον κόσμο της. Η φετινή Ομόνοια διαθέτει ποιότητα. Υπάρχει δηλαδή διαφορά ποιότητας σε σχέση με την ομάδα που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Βάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά στην ζυγαριά, η κλίση τείνει προς τα θετικά. Τα θετικά είναι η «δουλεμένη» παρουσία, η ποιότητα αρκετών ποδοσφαιριστών και η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους τους, η πολύ καλή κεντροεπιθετική λειτουργία που εκφράζεται με το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και την εναλλαγή θέσεων, (αρκετά από τα γκολ ήταν υποδειγματικά από την αρχή μέχρι το τέλος και ξεσήκωσαν τον κόσμο), η ευλαβική προσήλωση στο πλάνο, η πειθαρχία, ο χαρακτήρας και το εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια.

Τα αρνητικά είναι ότι η ομάδα έχει διαστήματα ύφεσης που ενίοτε …κρατάνε. Δυσκολεύεται να κερδίσει ακόμη και όταν προηγείται. Δυσκολεύεται επίσης να επιβάλει το παιχνίδι της όταν προηγείται. Αυτά συνέβησαν πχ το περασμένο Σάββατο όταν μέσα στο ΓΣΠ στην παρουσία εννέα χιλιάδων οπαδών της προηγήθηκε στο 3΄ και το ματς τέλειωσε με 59 τοις εκατόν κατοχή της μπάλας για την ΑΕΛ που έπαιζε αποδεκατισμένη! Η ομάδα παρουσιάζεται δυσανάλογα κουμπωμένη με την ποιότητα της. Επίσης η άμυνα που βγάζει κάποιες φορές δεν είναι ενεργητική. Η επίθεση από την άλλη δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος. Οι ακραίοι κλίνουν σχεδόν συνεχώς προς τα μέσα.

«Χρειαζόμαστε δουλειά για να βελτιωθούμε». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Χένρικ Μπεργκ που καλείται με τη δουλειά του να το κάνει. Η βελτίωση είναι αναγκαία.

Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά. Η ποιότητα υπάρχει στην ομάδα. Θα πρέπει όμως να βρεθεί ο τρόπος να αποτυπωθεί παραστατικά στο γήπεδο. Να ξεχυθεί στο χορτάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση