ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Να εκμεταλλευτεί το πράσινο «χρυσάφι»

Η πρόσληψη του Κρις Ρούτερ και το ταλέντο που υπάρχει

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η χθεσινή ανακοίνωση πρόσληψης του Στιβ Ρούτερ, ο οποίος θα αναλάβει χρέη Τεχνικού Διευθυντή στις Ακαδημίες, εντάσσεται στα πλαίσια της συν΄έχισης της  καλής λειτουργίας και αποδοτικότητας των πράσινων Ακαδημιών. Από μια άποψη η είδηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των Ακαδημιών υπό την έννοια ότι αυτή ήταν η πρώτη κίνηση που αφορά στις ακαδημίες από την επικράτηση του νέου τρόπου  λειτουργίας του ποδοσφαιρικού οργανισμού της Ομόνοιας.

Όσον αφορά στον νεοπροσληφθέντα που είναι επιλογή του Γιάννη Αναστασίου, παρατηρούμε ότι έχει ένα ικανοποιητικό backround. Από κει και πέρα θα κριθεί από το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Όσον αφορά στον νεοπροσληφθέντα που είναι επιλογή του Γιάννη Αναστασίου παρατηρούμε ότι έχει ένα ικανοποιητικό backround

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις με θετικό τρόπο στη δουλειά που γίνεται στις πράσινες ακαδημίες. Η δουλειά αυτή δεν εδράζεται σε έπεα πτερόεντα, αλλά σε γεγονότα. Προώθηση και ανάδειξη παικτών όπως των Ανδρόνικου Κακουλλή, Λοίζου Λοΐζου, Χάμπου Χαραλάμπους, Μαρίνου Τζιωνή σε συνθήκες διεκδίκησης και κατάκτησης υψηλών στόχων.

Είναι γεγονός ότι η ροή προώθησης δεν είναι η επιθυμητή από την αποχώρηση του Χένινγκ Μπεργκ και μετά, αλλά τη χρονιά που πέρασε …κάτι πήγε να γίνει.  Ο Παναγιώτης Ανδρέου είχε 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ο Ταχσίν Οζλέρ δυο συμμετοχές στο Κύπελλο και ο Κωνσταντίνος Παντελή είχε αρκετές συμμετοχές σε αποστολές σε διάφορα ματς. Συμμετοχές σε αποστολές είχε και ο κήπερ Σωτήρης Κελεπέσιης.

Αυτή όμως η εικόνα πόρρω απέχει από τους επανειλημένως εκπεφρασθένες στόχους της ομάδας σε σχέση με την προώθηση νεαρών από το 2018 και εντεύθεν. Σημειώνεται ότι τα τρία πρώτα παιδιά συμπεριλήφθησαν στην κορυφαία ενδεκάδα του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Α’ Κατηγορίας Cablenet για τη σεζόν που πέρασε (Τα «PASP BEST 11 U19 A’ DIVISION AWARDS 2023/24» που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών), Η καλύτερη ενδεκάδα προέκυψε μέσα από τις ψηφοφορίες των αρχηγών των ομάδων, των προπονητών, καθώς και της δημοσιογραφικής ομάδας της Cablenet Sports.

Πέραν αυτών των παιδιών υπάρχουν και άλλοι που έρχονται από πιο κάτω. Όπως για παράδειγμα ο Άγγελος Νεοφύτου (όπως όλα δείχνουν επιστρέφει από Σασουόλο), Ανδρέας Νικολάου, Χρύσης Ευαγγέλου.

Το ταλέντο στην Ομόνοια ρέει άφθονο, οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά, ενώ οι πράσινες Ακαδημίες έχουν γίνει πόλος έλξης για τα παιδιά, λόγω των επιτυχιών. Τα παιδιά που βγαίνουν στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας είναι ποδοσφαιρικά άριστα καταρτισμένα. Αυτό που χρειάζονται είναι ευκαιρίες, με παράλληλη καθοδήγηση και ψυχολογική στήριξη για να ανοίξουν τα φτερά τους.  Το πρόβλημα είναι δηλαδή στη μετάβαση από τη Κ19 στην ανδρική ομάδα. Εδώ είναι που πρέπει να γίνει δουλειά (εννοείται, ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ομόνοιας). Αυτός είναι ο τομέας που καλούνται να βελτιώσουν ο έχων το γενικό πρόσταγμα Γιάννης Αναστασίου και ο Άγγλος Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών.  Ασφαλώς και δεν χρειάζονται τις δικές μου αράδες για να εντοπίσουν το θέμα. Η  υποχρέωση τους  όμως είναι να δουλέψουν  για να φτιάξουν τα πράγματα. Αυτό είναι που περιμένουμε να δούμε.

 Δεν θεωρώ εαυτόν, ούτε αφελή, ούτε γραφικό. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα  με τους 17 ξένους που ψήφισαν οι παράγοντες των ομάδων που…σκασίλα τους τι θα γίνει με τους μικρούς και την εθνική ομάδα για την οποία  υποκριτικά κόπτονται. 

Όμως η Ομόνοια έχει δείξει μέσα από την πράξη ότι μπορεί να πάρει τον άλλο δρόμο, ορίζουσα το μέλλον της με την προώθηση των νεαρών και στελέχωση της σε ικανοποιητικό βαθμό με το ημεδαπό στοιχείο.

Ας εκμεταλλευτεί το πράσινο «χρυσάφι», υλοποιώντας τις διακηρύξεις της. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση