ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Νοέμβρης… γδάρτης

Η Ομόνοια που βρέθηκε από τη Γη της Επαγγελίας στον Αρμαγεδώνα κι ο Μπεργκ που πάει να γίνει από Μωυσής… Ιωάννης ο Βαπτιστής

Newsroom 24sports

Δημήτρης Βρουλλίδης 

Άλλος μήνας έχει τ’ όνομα, άλλος όμως τη χάρη. Η αλήθεια είναι πως η αρχή του κακού έγινε λίγο πριν βγει ο προηγούμενος, όμως οι καταστάσεις που ζει από τότε που μπήκε ο Νοέμβρης δεν έχουν προηγούμενο για την Ομόνοια του Μπεργκ, η οποία από τη Γη της Επαγγελίας βρέθηκε από το πουθενά στον Αρμαγεδώνα.

Το κομπιουτεράκι του Νορβηγού τού λέει πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Κι η αλήθεια είναι πως με 25 ματς να απομένουν και 75 βαθμούς προς διεκδίκηση, οι εννέα που τον χωρίζουν από την κορυφή σαφέστατα και καλύπτονται.

Γεγονός είναι, όμως ένας αστάθμητος παράγοντας δεν ήταν μέρος της εξίσωσής του. Ο Μπεργκ είναι καιρό εδώ και η αλήθεια είναι πως έδειξε να μας έχει μάθει καλά. Ίσως, όμως, όχι όσο καλά χρειάζεται για να κατανοήσει την ψυχοσύνθεση του Κύπριου οπαδού, που σ’ έναν μήνα μέσα βρίσκει ένα σωρό λόγους για να δει αυτόν που μέχρι πρότινος κοιτούσε ωσάν να ήταν ο Μωυσής όπως έβλεπε η Σαλώμη τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Όσο υπερβολικές και να είναι οι αντιδράσεις αυτών που έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν επί πίνακι το κεφάλι του Νορβηγού, πάντως, η πραγματικότητα είναι πως η Ομόνοια έχει θέματα και μάλιστα σοβαρά. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε πως σε ολόκληρο τον Νοέμβρη, από τον Ερμή ως τη Γρανάδα, το «τριφύλλι» δεν νίκησε κανένα. Είδε τους Αραδιππιώτες και τη Δόξα να φεύγουν με βαθμό από το σπίτι του, τον Ολυμπιακό να κάνει πάνω του άλμα για την εξάδα και τη Νέα Σαλαμίνα να παίρνει σε βάρος του την πρώτη της νίκη από τον Σεπτέμβρη. Κι όλα αυτά καθώς έσβηνε συνάμα και το όνειρο της διάκρισης στην Ευρώπη.

Ο μήνας αυτός κατέδειξε και τη μεγάλη παθογένεια της φετινής Ομόνοιας. Όλα κι όλα δύο γκολ κατάφερε να βάλει και με καταμερισμό που δεν την ευνόησε για να τα συνδυάσει με βαθμούς, μιας και ήρθαν και τα δύο σε ισάριθμες ήττες.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, συμφωνούν πως λύση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να δοθεί από τις υφιστάμενες επιλογές. Ωστόσο, μ’ αυτές είναι που θα πορευτεί τουλάχιστον για έναν μήνα ακόμα, άρα ο Μπεργκ καλείται να σκαρφιστεί βραχυπρόθεσμους έστω τρόπους για να λυθούν τα θέματα της ομάδας του. Ένας ακόμα μήνας σαν αυτόν που προηγήθηκε σίγουρα δεν την παίρνει, κι Ίσως ούτε και τον ίδιο...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση