ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ντέρμπι - πρόωρος τελικός

Έτσι χαρακτηρίζεται το ματς με το ΑΠΟΕΛ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα τα ματς της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα είναι τα επονομαζόμενα must win. Από τότε που ήλθε ο Γιαννίκ Φερέρα, συγκεκριμένα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει μετατραπεί σε πράξη. Ο σύντομος απολογισμός του κόουτς πάντως είναι θετικός, αφού μετρά δύο νίκες σε βάρος της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού και μία ισοπαλία με τον Άρη.

Εντούτοις, στις 27 Νοεμβρίου θα δώσει το πιο γερό του τεστ στον πάγκο και θέλει να το περάσει με επιτυχία. Βεβαίως δεν έχουν και τόση σημασία τα δεδομένα που αφορούν τον κόουτς.

Σημασία έχουν τα δεδομένα που αφορούν την ομάδα. Η οποία δίνει στο ματς με το ΑΠΟΕΛ ένα πρόωρο τελικό. Έτσι είναι. Όταν ολιγωρήσεις στην αρχή μπαίνεις από νωρίς σε αυτού του είδους τη διαδικασία που μόνο ευχάριστη δεν είναι.

Ακριβώς περί αυτού ( του πρόωρου τελικού) πρόκειται γιατί μια ήττα θα αποτελέσει το «τετέλεσται» των όποιων ελπίδων υπάρχουν για την πρώτη θέση. Δεν θα είναι δηλαδή απλώς μια ήττα, αν επέλθει. Πέραν όμως του βαθμολογικού υπάρχουν και άλλα.

Όλοι στην ομάδα γνωρίζουν τη σημασία και τις προεκτάσεις των αναμετρήσεων με το ΑΠΟΕΛ (η σημασία είναι αμφοτεροβαρής, φτάνει να θυμηθούμε ότι η περσινή ανοδική πορεία του ΑΠΟΕΛ άρχισε με τη νίκη επί της Ομόνοιας ).

Και κατ’ επέκταση την τεράστια δυναμική και ώθηση που δίνει στην Ομόνοια μια νίκη συνοδευόμενη από πειστική εμφάνιση. Κατι τέτοιο θα τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και κυρίως θα αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα.

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό οι προεκτάσεις θα είναι φυσιολογικά, εντελώς αντίθετες. Κατακόρυφη πτώση ηθικού, εσωστρέφεια, γκρίνια και έντονη κριτική θα δημιουργήσουν κακό κλίμα ενδεχομένως και εφιαλτικό που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στην πορεία.

Δεν είναι σίγουρο αν θα είναι στη διάθεση του προπονητή οι Φουάντ Μπασιρού, Ανταμ Μάθιους, Ρομάν Μπεζούς, Έκτορ Γιούστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση