ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Ο κόσμος απαιτεί σεβασμό

Έχει αφεθεί στο περιθώριο ο γίγας λαός

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

«Είναι καιρός να γίνει πιο δίκαιη αυτή η συμφωνία. Δεν είναι από το χέρι μου. Λέω όμως ότι ότι συμφωνήθηκε θα το τιμήσω. Έδωσα παραπάνω απ’ ότι συμφωνήθηκε και έκανα και περισσότερα για την Ομόνοια και τον κόσμο. Τώρα πρέπει να αλλάξει η συμφωνία για να μεγαλώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι κρίμα για την Ομόνοια και τον κόσμο».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσαν οι οπαδοί της Ομόνοιας από το στόμα του Σταύρου Παπασταύρου. Λόγια που βγήκαν από το στόμα του στην εκπομπή Total Green στις 31 του περασμένου Οκτώβριου. 

Την επόμενη μέρα το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι είναι έτοιμο για συζητήσεις, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση για αναθεώρηση της συμφωνίας του 2018, αυτή θα υποβληθεί ενώπιον των σωμάτων του Σωματείου για λήψη αποφάσεων, όπως επιβάλλει το Καταστατικό. Επί της ουσίας δηλαδή ουδέν. Δεν κρίνεται η ανακοίνωση. Η αναφορά, αφορά στην μη εξέλιξη των γεγονότων.

Η σιωπή ενδεχομένως να είναι τακτική. Ενδεχομένως όμως να είναι και χρυσός.

Έκτοτε, ουδέν νεώτερο από το ...μέτωπο. Έγιναν διαβουλεύσεις, επαφές, αλλά δημοσίως κανείς δεν εξέφρασε απολύτως τίποτα επί του θέματος. Ούτε ο Σταύρος Παπασταύρου, ούτε κανείς εκπρόσωπος του σωματείου. Οι πληροφορίες και οι φήμες βέβαια, αναλόγως του πομπού –αν είναι δηλαδή υποστηρικτής της συνέχισης της συνεργασίας με τον Παπασταύρου  ή αν είναι ..σκεπτικιστής περί τούτου - ποικίλλουν.

Ο καθείς που δίνει μια πληροφορία εκφράζεται ανάλογα με αυτό που (θέλει να) πιστεύει και συνειδητά αγνοεί αυτά που θέλει να μην υπάρχουν. Έτσι αν ρωτήσεις δυο άνθρωπους για το ίδιο ακριβώς γεγονός θα πάρεις δυο διαφορετικές απαντήσεις, ανάλογα με το ...στρατόπεδο που ανήκουν.  Είναι άποψη, αν για παράδειγμα  άρεσε το ματς σε κάποιον ή όχι. Είναι γνώμη όμως όταν εκφραζόμαστε  για κάτι που είναι δεδομένο.  Το έπιπλο για παράδειγμα έχει χρώμα. Πράσινο κατά τον  άλφα. Ο βήτα  λέει ότι  είναι κόκκινο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περΊπτωση.  Υπάρχει χαώδης διαφορά. Κάποιος από τους δυο πρέπει να έχει αχρωματοψία,  ή είναι  πρώην KGBίστας που έχει μάθει να λέει ότι στις 12 τα μεσάνυκτα ο  ήλιος λάμπει.  Δεν βγαίνει λοιπόν κανένα συμπέρασμα για το τι ακριβώς γίνεται στο πεδίο των εξελίξεων. Η δεν γίνεται.  Γιατί ακριβώς δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφόρηση. 

Το γράφω εκ πείρας. Και  διαβεβαιώνω ότι αυτό το γεγονός  που έχει να κάνει με τη διαφορά γνώμης δεν μου συνέβη μόνο μια φορά. Μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω παραδείγματα αλλά …δεν κάνει γιατί θα θίξω άνθρωπους και δεν είναι ορθό.

Τέλος πάντων. Η σιωπή ενδεχομένως να είναι τακτική. Ενδεχομένως όμως να είναι και χρυσός. Υπό τις περιστάσεις.

Μόνο και μόνο όμως από την επικοινωνιακή σκοπιά, η κατάσταση είναι καταθλιπτική. Η Ομόνοια επί του αντικειμένου, στο συγκεκριμένο θέμα είναι …tabula rasa (λατινική έκφραση που χρησιμοποιείται για να δηλωθεί η πλήρης άγνοια κάποιου επί συγκεκριμένου θέματος).

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα εντελώς διαφορετικό, αλλά της ίδιας υφής. Η επίσημη Ομόνοια για πολλοστή φορά κατά τη φετινή χρονιά, έδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου η ενημέρωση του κόσμου της.

Οι Φώτης Παπουλής και Μορέτο Κασάμα είχαν πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την ΑΕΚ  –αυτό μας είπαν τελικά-  αλλά το θέμα είναι ότι το γεγονός απεκρύβη μέχρι την ώρα που μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο(!) και οι αθλητικοί συντάκτες έπρεπε να ενεργούν δίκην ...Σέρλοκ Χολμς για να αλιεύσουν την …τεράστια είδηση. Που αν αποκαλυπτόταν πιο πριν, θα έκανε μεγάλη ζημιά στην Ομόνοια!

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι μόνο η Ομόνοια που δρα τοιουτοτρόπως. Το κάνουν και άλλες ομάδες. Που -δείχνουν να - αδυνατούν να αντιληφθούν το εξής απλούστατο: Ότι ενεργούντες με τέτοιο τρόπο κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στους εαυτούς τους, πλήττοντας την αξιοπιστία και το κύρος τους. Να αναφέρουμε πως οι συνθέσεις των ομάδων ανακοινώνονται μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Ομονοιάτης που αποδεδειγμένα πάρα πολλές φορές αφήνει στην άκρη δικαιολογημένες πικρίες για σοβαρά λάθη και στέκεται σταθερά δίπλα στην ομάδα του, αδυνατεί να κατανοήσει και να συγχωρήσει συμπεριφορές που δείχνουν πως δεν τον υπολογίζουν. Νοιώθει, είτε παραπληροφορημένος, είτε ανενημέρωτος επί μονίμου βάσεως και θέλει επιτέλους αλήθειες και την πραγματικότητα και όχι θολούρες και παραπλανήσεις.

Είναι δε προς τιμή του κόσμου που πέρα από κάποιες διαδικτυακές οπαδικές αντιδράσεις δυσαρέσκειας και  μερικές διάσπαρτες ανακοινώσεις οργανωμένων. –που είναι αλήθεια ότι φθάνουν τα όρια της επικίνδυνης γραφικότητας- σε γενικές γραμμές, δείχνει ψυχραιμία.

Απλώς υπενθυμίζουμε.«Παίρνουμε τις αποφάσεις αυτές, χωρίς συναισθηματισμούς, πάντα για το καλό της ομάδας και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να δίνουμε χαρά στον κόσμο». Αυτά είχε δηλώσει ο Σταύρος Παπασταύρου στην εκπομπή «Total Green» στις 31 Μαΐου 2022. 

Χαρά δεν υπάρχει πρόεδρε, ούτε όμως και σεβασμός προς τον κόσμο. Δυστυχώς…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση