ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:01
 

Ομόνοια: Ο... μεσαίος και βασικός στόχος Λάρκου

Η αναφορά που πέρασε στα ψιλά αλλά είναι το κλειδί

Newsroom 24sports

Από την παρουσίαση του Χένινγκ Μπεργκ, η αλήθεια είναι πως αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν η αναφορά του Νεόφυτου Λάρκου για το στόχο της τετράδας, με τους φίλους της Ομόνοιας να τη συζητούν και να εκφράζουν ο καθένας την άποψή του.

Πρόβλεψη για το κατά πόσο θα τα καταφέρει ο Λάρκου δεν μπορεί να γίνει. Αυτό όμως θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, ποδοσφαιρικά, για την Ομόνοια αν τελικά πείσει πως αξίζει να είναι εκεί και του χρόνου

Ομόνοια: Σπάζει η σιγή ιχθύος

Λογικό είναι, αφού για την Ομόνοια μιλάμε, αλλά το πραγματικά σημαντικό για το «τριφύλλι» και το μέλλον του δεν είναι αυτός ο στόχος αλλά εκείνος που αναφέρθηκε δεύτερος από τον τεχνικό διευθυντή.

«Να φτιαχτεί ένας κορμός ώστε να μη χρειάζονται πάλι 10 και περισσότερες μεταγραφές το επόμενο Καλοκαίρι», ήταν η αναφορά του και μέσα σε λίγες λέξεις εξηγείται το πρόβλημα της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια.

Ποιο είναι αυτό; Που κάθε Καλοκαίρι χρειαζόταν να καθαρίσει σχεδόν όλους τους ξένους/κοινοτικούς καταλόγου Α και να φέρει άλλους. Γιατί συνέβαινε; Γιατί όποιος επιλεγόταν να φτιάξει την ομάδα έφερνε παίκτες που γνώρισε και κανείς τους, Νταμπίζας, Χριστοδούλου, Γκόμεθ, Αναστασίου δεν έβγαλαν τη χρονιά στην οποία έχτισαν την ομάδα. Ο καθένας από αυτούς ήξερε και άλλη αγορά παικτών και έτσι για να φέρουν έπρεπε να διώξουν και φτου κι απ’ την αρχή. Οι συνέπειες όλου αυτού ήταν ασφαλώς και οικονομικές αλλά και αγωνιστικές αφού η Ομόνοια έχει χρόνια να κάνει πορεία πρωταθλητισμού τον πρώτο γύρο. Για την ακρίβεια, έχει από το 2011-12 που η προηγούμενη σεζόν έκλεισε με Λάρκου και ο ίδιος έχτισε την ομάδα και το Καλοκαίρι. Τυχαίο; Με τίποτα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ασφαλώς και χρειάζεται να γίνουν καλές επιλογές, η ομάδα να πετύχει τον ελάχιστο στόχο της Ευρώπης και επίσης ο Νεόφυτος Λάρκου να είναι κανονικά στη θέση του στην έναρξη της περιόδου 2020-21. Να έχει δηλαδή ένα ελάχιστο χρόνο τριών μεταγραφικών περιόδων να φτιάξει το ρόστερ τώρα, να το βελτιώσει μερικώς, Γενάρη, και να ψάξει για λίγες κινήσεις για το κάτι παραπάνω ένα χρόνο από τώρα. Αν δείτε τις ομάδες που έχουν σταθερότητα στο πως κινούνται, ΑΕΚ, Απόλλων και πλέον Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ, διατηρούν κορμό. Αν δείτε εκείνες που αλλάζουν συνέχεια το οργανόγραμμα, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, κορμό αδυνατούν να φτιάξουν. Η Ανόρθωση πέρσι είχε γιατί ο Λέβι «έβγαλε» το Καλοκαίρι.

Να το πούμε και πιο ξεκάθαρα: Πιο εύκολα διώχνεις έναν παίκτη που δεν ήταν δική σου επιλογή, παρά άμα τον έφερες εσύ. Τις δικές σου επιλογές τις στηρίζεις και έχουν το χρόνο που απαιτείται για να κριθούν στο 100% αν κάνουν ή όχι. Αν τους βρεις εκεί, συνήθως η υπομονή χάνεται αφού και οι ίδιοι οι παίκτες πολλές φορές χάνουν τα κίνητρά τους αν αυτός που τους έφερε φύγει.

Πρόβλεψη για το κατά πόσο θα τα καταφέρει ο Λάρκου δεν μπορεί να γίνει. Αυτό όμως θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, ποδοσφαιρικά, για την Ομόνοια αν τελικά πείσει πως αξίζει να είναι εκεί και του χρόνου ο ίδιος και οι επιλογές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X