ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ο Μπεργκ παρουσιάζει το μέλλον

Η χθεσινή παρουσία τoυ Λοΐζου Λοΐζου δεν είναι μεμονωμένη, αλλά μέρος μιας φιλοσοφίας

Newsroom 24sports

Το γκολ του 16χρονου Λοΐζου Λοΐζου ήταν... όλα τα λεφτά στο χθεσινό ματς. Γκολ, χάρμα ιδέσθαι. Πήρε τη μπάλα, ελίχθηκε δίκην σβούρας πέρασε δυο αντιπάλους σαν σταματημένους και με ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό.

Σε εφτά λεπτά συμμετοχής κατάφερε να γίνει man of the match. Το ίδιο πήγε να κάνει και στο ματς Κυπέλου με τη Δόξα, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί απέκρουσε το σουτ του ο Γκρεμσλ. Κοντολογίς ο μικρός έδειξε ξανά το πλούσιο ταλέντο ταυ.

Ο Νορβηγός έχει δείξει και σε αυτήν την πτυχή ότι ο δικός του -ποδοσφαιρικά- τρόπος του σκέπτεσθαι είναι μίλια μακριά από το δικό μας.

Ο Νορβηγός έχει δείξει και σε αυτήν την πτυχή ότι ο δικός του -ποδοσφαιρικά- τρόπος του σκέπτεσθαι είναι μίλια μακριά από το δικό μας

Η χθεσινή παρουσία του νεαρού αποτελεί το παράδειγμα ενός σκέλους της δουλειάς που κάνει ο Χένινγκ Μπεργκ. Μια δουλειά προοπτικής, που ενδεχομένως να έχει πλατύτερη σημασία από την όποια ενδεχομένως φετινή επιτυχία από πλευράς τίτλου.

Πάμε στο… πέρυσι. Για να δώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος. Είναι αλήθεια ότι πέρυσι η Ομόνοια με προπονητή το Γιάννη Αναστασίου είχε ανεβάσει στην ενδεκάδα τους Μαρίνο Τζιωνή (16.10.2001), 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα 3 γκολ, Λοΐζο Λοΐζου (18.10.2003), 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μια στο κύπελλο, Χαράλαμπο Χαραλάμπους (4.4.2002,) 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Κατά την τρέχουσα χρονιά ο Χένινγκ Μπερκ έχει χρησιμοποιήσει τους Μαρίνο Τζιωνή σε 4 ματς πρωταθλήματος και 3 ματς κυπέλλου με τον παίκτη να σκοράρει δις σε ματς κυπέλλου, τον Ανδρόνικο Κακουλλή (3.5.2001) σε 12 ματς πρωταθλήματος (ένα γκολ) και 4 ματς κυπέλλου (ένα γκολ), τον Λοΐζο Λοΐζου σε ένα ματς πρωταθλήματος ( ένα γκολ) και ένα ματς κυπέλλου και το Χαράλαμπο Κυριακίδη (30.11.980) σε ένα ματς πρωταθλήματος και 3 ματς κυπέλλου.

Ποια είναι όμως η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δυο σεζόν; Ότι πέρυσι η Ομόνοια ήταν… ότι νάναι και κατά κάποιο τρόπο η είσοδος των νεαρών στην ομάδα ήταν επιβαλλόμενη, αφού ελλείψει ικανών παικτών έπρεπε να μπουν οι νεαροί για να πάρουν εμπειρίες και να αρχίσουν να κάνουν βήματα. Και δεν υπήρχε καμία πίεση από πλευράς στόχων της ομάδας.

Φέτος όμως η χρονιά είναι… πρωταγωνιστικής φύσης. Η ομάδα μετά από χρόνια πρωταγωνιστεί και διεκδικεί δυο τίτλους. Υπάρχει πίεση…Ομόνοιας. Οι μικροί δεν μπαίνουν στο γήπεδο για να συμπληρώσουν ενδεκάδα, ή να παίξουν σε χρόνο που τα ματς είναι τελειωμένα, ή ακόμη να αποτελέσουν αλλαγές …καθυστέρησης.

Μπαίνουν μέσα, πατάνε το χορτάρι και ξέρουν ότι ο προπονητής –που δεν είναι βραχυκυκλωμένος από τις συνήθεις εν Κύπρω προπονητικές φοβίες σε σχέση με τους νεαρούς - περιμένει… πράγματα από αυτούς. Γιατί έτσι τους έχει καλουπώσει. Τους ενθαρρύνει, τους επικροτεί, τους πιστεύει, τους ...ελευθερώνει, τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και τους κάνει να νοιώθουν χρήσιμοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X