ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Οι οργανωμένοι… ξανάρχονται

Όλο και ηχηρότερο το «παρών» της πράσινης κερκίδας

Newsroom 24sports

«Ήδη οργανώνονται διάφοροι σύνδεσμοι φιλάθλων. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Για να υπάρξει κερκίδα στη Βόρεια. Είμαστε σε επαφή για να μπορέσει να οργανωθεί μια νέα κερκίδα».

Αυτά τόνισε μεταξύ αρκετών άλλων χθες βράδυ ο Διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας Νίκος Χαραλαμπίδης στην αθλητική εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα» όπου ήταν φιλοξενούμενος.

Η διοίκηση λοιπόν της Ομόνοιας στηρίζει και θα στηρίζει τη νέα προσπάθεια για παρουσία οργανωμένης κερκίδας στο Βόρειο Πέταλο.

Όπως έγκυρα μαθαίνει το 24sports η προσπάθεια της διοίκησης δεν είναι καινούρια. Έχει αρχίσει από πέρυσι και εντατικοποιήθηκε φέτος. Η βοήθεια περιλαμβάνει συνεργασία, ηθική στήριξη και ενθάρρυνση των οπαδών.

 Πυρήνες στα προάστια

Η προσπάθεια για οργάνωση της κερκίδας άρχισε από το FUN CLUB Λακατάμιας που εδώ και αρκετό καιρό δίνει έντονο το παρόν του τόσο στη Βόρεια κερκίδα του ΓΣΠ, όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Σταδιακά  όμως το πράγμα εξαπλώνεται. Εχουν δημιουργηθεί πυρήνες σε προάστια όπως στο Καιμακλί, στην Παλουριώτισσα στην Αγλαντζιά και στα Λατσιά. Επίσης έχει συσταθεί ο ΣΥΦΙ Λευκωσίας, ο οποίος όπως ανέφερε έχει ήδη τριψήφιο αριθμό μελών.

O Σύνδεσμος Φιλάθλων Λευκωσίας Ομόνοιας – Green Fanatics παρέθεσε στις 17 του περασμένου μήνα συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση, στο Οίκημα του Σωματείου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλυσε τους λόγους ίδρυσης του και τις απόψεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

«Σκοπός της ίδρυσης του Συνδέσμου είναι η στήριξη ολόκληρου του οικοδομήματος της Ομόνοιας και όλων των τμημάτων της. Η δύσκολη περίοδος που διανύει ο ΑΣΟΛ, δεν μπορεί να αφήσει κανένα Ομονοιάτη και Ομονοιάτισσα αδιάφορους. Ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι η πρωτοβουλία για δημιουργία του ΣΥ.ΦΙ δεν έγινε για να αντικαταστήσει, αλλά ούτε και για να αναλάβει τον ρόλο του οποιοδήποτε. Τονίζουμε ότι στόχος μας είναι η καλύτερη οργάνωση του κόσμου της Λευκωσίας, με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα το καλό της ομάδας μας», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Νάσος Κούκος.

 Τα παλιά στελέχη

Επίσης στην όλη προσπάθεια οργάνωσης του κόσμου της Ομόνοιας στην κερκίδα έχουν εμπλακεί πολύ ενεργά και παλιά στελέχη της οργανωμένης «πράσινης» κερκίδας σε συμβουλευτικό ρόλο.  «Είμαστε ξανά στις επάλξεις για να βοηθήσουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε μια κερκίδα αντάξια της ιστορίας της ομάδας μας. Ανκαι έχουμε μεγαλώσει δεν γινόταν να μείνουμε έξω από αυτήν την  προσπάθεια. Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει η αγάπη δεν σβήνει» , λέει στο 24sports ένα παλιό στέλεχος της οργανωμένης κερκίδας, θέλοντας ταυτόχρονα να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ήδη η δουλειά που γίνεται μορφοποιείται αφού ο αριθμός οργανωμένων τόσο στο Βόρειο πέταλο του ΓΣΠ, όσο και στα εκτός έδρας ματς συνεχώς αυξάνεται.

Για παράδειγμα στο ματς με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ αυτό ήταν εμφανές. Δημιουργήθηκε δε με την συνδρομή της υπόλοιπης μάζας του κόσμου μια ενθουσιώδης και βρίθουσα παλμού ατμόσφαιρα.

Το ίδιο έγινε, αναλογικά βέβαια, στο ματς στην Πάφο όπου μαζεύτηκαν πάνω από δυο χιλιάδες Ομονοιάτες, αφού τα 2100 εισιτήρια που πήρε η Ομόνοια εξαντλήθηκαν. Και στα δυο ματς δόθηκε ηχηρό «παρών».

Εννοείται ότι στην αύξηση της παρουσίας ατόμων στον πυρήνα  των οργανωμένων έχει συμβάλει και η θετική παρουσία της ομάδας στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Μια και η αναφορά για την παρουσία του πράσινου λαού στο γήπεδο στο ματς με τον Απόλλωνα, δέον να γίνει αναφορά στην παρουσία αρκετών πιτσιρικάδων που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Πήγαν στο γήπεδο χωρίς να φοβούνται και είδαν πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός και ειδικότερα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μια σύναξη ψυχαγωγίας.

Αυτός είναι ο κοινός στόχος της διοίκησης της εταιρείας και της ηγεσίας των οργανωμένων. Η εισαγωγή της φιλοσοφίας της υγιούς στήριξης της ομάδας με την παράλληλη παρουσία οικογενειών στο γήπεδο. Η Βόρεια τώρα για παράδειγμα φιλοξενεί αρκετά μικρά παιδιά.

Επίσης στόχος της προσπάθειας είναι η παρουσία των οργανωμένων οπαδών σε όλα τα αθλήματα που αγωνίζεται η Ομόνοια.

Το εγχείρημα γίνεται και με τη στενή συνεργασία των ΣΥΦΙ και των λοιπών πλην της Λευκωσίας πόλεων, με τη συνεργασία να περιλαμβάνει κυρίως τομείς που δεν αφορούν την οργάνωση της κερκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση