ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ουζόχο, Σέχου και μια χαμένη... 300άρα

Ο αποκλεισμός της Νιγηρίας απ’ το Παγκόσμιο Κύπελλο του έχει οικονομικό αντίκτυπο στους «πρασίνους»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η αποτυχία της Εθνικής Νιγηρίας να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ επηρεάζει ως ένα βαθμό και την Ομόνοια, η οποία είχε δυο ποδοσφαιριστές στους «σούπερ αετούς». Ουζόχο και Σέχου βρίσκονται σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής Νιγηρίας, κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία για ένα σημαντικό μποναμά. Αυτό προκύπτει απ’ το γεγονός πως η FIFA δίνει χρήματα στις ομάδες των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στο τουρνουά μέσω του προγράμματος Club Benefits Programme.

Τι είναι το Club Benefits Programme;

Το πρόγραμμα ουσιαστικά είναι ένα «κονδύλι» το οποίο δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει τη συμβολή των ομάδων στην επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα μερίδιο απ’ τα έσοδα της διεξαγωγής του τουρνουά διανέμεται μέσω των Ομοσπονδιών σε συλλόγους που «παραχωρούν» παίκτες στις Εθνικές για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πόσα χρήματα δόθηκαν στις τελευταίες διοργανώσεις μέσω του προγράμματος;

Κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 διαμοιράστηκαν 70 εκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος στις ομάδες, ενώ στην τελευταία διοργάνωση το 2018 μοιράστηκαν 209 εκατομμύρια δολάρια.

Πως μοιράζονται τα χρήματα

Για το διαμοιρασμό των χρημάτων δημιουργήθηκε ένα μοντέλο το οποίο λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των παικτών απ’ τον κάθε σύλλογο που επιλέγονται απ’ τις Εθνικές του για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε συνάρτηση με τον αριθμό των ημερών που ο κάθε παίκτης βρίσκεται στο τουρνουά μετρώντας παράλληλα και δύο εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα ένεκα προετοιμασίας. Στη συνέχεια, ένα μερίδιο μεταβιβάζεται στον σύλλογο ή τους συλλόγους στους οποίους ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης τα δύο τελευταία χρόνια.

Το παράδειγμα του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018

 • Συνολικός αριθμός ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην διοργάνωση: 736
 • Αθροιστικά ο συνολικός αριθμός ημερών που θα βρίσκονται στη διοργάνωση οι παίκτες (Πόσες μέρες θα βρίσκονται στο τουρνουά όλοι οι παίκτες μαζί): 24.500
 • Το συνολικό ποσό (209 εκατομμύρια USD) διαιρείται με τον συνολικό αριθμό ημερών (24.500), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ένα ποσό 8.530 USD για τον κάθε παίκτη ανά ημέρα
 • Το ποσό των περίπου 8.530 USD πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ημερών που βρίσκεται ένας παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκινώντας δύο εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης μέχρι την επόμενη ημέρα του τελευταίου αγώνα της χώρας του στο τουρνουά. Το σύνολο ανά παίκτη διανέμεται στη συνέχεια στον σύλλογο(-ους) στον οποίο ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Πώς κατανέμονται δίκαια τα χρήματα στους συλλόγους;

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα για το που αγωνιζόταν ο κάθε ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια των προκριματικών και να μην αδικηθεί καμιά ομάδα η FIFA κατέληξε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο κατά το παγκόσμιο κύπελλο του 2018.

Με αυτό το πλάνο στην FIFA θεωρούν πως δεν υπάρχει καμιά ομάδα που να ευνοείται περισσότερο καθώς υπολογίσει όλες τις μεταγραφικές περιόδους κάθε ηπείρου.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πίνακα που καθορίζει το ποσό που δικαιούται η ομάδα που ήταν εγγεγραμμένος ένας παίκτης κατά τη διάρκεια της διετίας πριν την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το ένα τρίτο του συνολικού πόσου μοιράστηκε στις ομάδες που ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης κατά την περίοδο:

 • Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 2016
 • Οκτώβριος έως Δεκέμβριος 2016
 • Ιανουάριος έως Μάρτιος 2017
 • Απρίλιος έως Ιούνιος 2017

Ακόμη ένα τρίτο του συνολικού πόσου μοιράστηκε στις ομάδες που ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης κατά την περίοδο:

 • Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 2017
 • Οκτώβριος έως Δεκέμβριος 2017
 • Ιανουάριος έως Μάρτιος 2018
 • Απρίλιος έως Μάιος 2018

Το τελευταίο τρίτο δόθηκε στην ομάδα που άνηκε κατά την περίοδο:

 • Ιούνιος έως Ιούλιος 2018

Ουζόχο, Σέχου και μια υποθετική… 300αρα

Για την ώρα η FIFA δεν έχει ανακοινώσει το ποσό που διαθέσει στο Club Benefits Programme όμως αν υποθέσουμε πως τα ποσά θα είναι ίδια με αυτά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018, τότε η Ομόνοια έχασε την ευκαιρία για να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό που θα ξεκινούσε απ’ τις 150 χιλιάδες δολάρια για τον Σέχου (καθώς δεν γνωρίζουμε αν θα βρίσκεται στην Ομόνοια μετά το καλοκαίρι) και 130 για τον Ουζόχο (δεσμεύεται με συμβόλαιο αλλά τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε και στο ΑΠΟΕΛ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Αυτό θα πρέπει να νοιώθουν οι παίκτες της Ομόνοιας με τη χθεσινή τους εμφάνιση
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ