ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Τα ατού που διαθέτει αν γίνει επανέναρξη

Οι ποδοσφαιριστές είναι σε εγρήγορση και δεν θα είναι αιφνιδιασμένοι από καμιά εξέλιξη

Newsroom 24sports

Η Ομόνοια εδώ και ένα περίπου δίμηνο τηρεί μια υποδειγματική και υπεύθυνη στάση χωρίς δηλώσεις στα ΜΜΕ, περιμένοντας την πορεία της πανδημίας στο νησί. Δεν προκαλεί, δεν παραπλανεί, δεν γίνεται γραφική, δεν καλλιεργεί τη φανατίλα και δεν ανήκει στην κατηγορία των σωματείων των οποίων η γλώσσα, (των εκπροσωπούντων αυτά), προτρέχει της διανοίας των.

Αν άλλοι ήταν πρώτοι, το πιθανότερο είναι ότι θα κινούσαν Γη και ουρανό για να επιβάλουν την παύλα στο πρωτάθλημα. Η Ομόνοια όμως δεν το κάνει.

Το πρόβλημα βλέπετε δεν είναι η πανδημία, αλλά το ότι η παμπόνηρη Ομόνοια περιμένει στη γωνία να σημάνει η διακοπή και να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ! Γιατί, αδύνατη ούσα και έχουσα φθάσει στην κορυφή με τη βοήθεια της τύχης και των συμπτώσεων, φοβάται ότι αν κατέβει στο γήπεδο θα την… καταπιούν οι ανταγωνιστές της. Αυτά φαίνεται ότι βλέπουν κάποιοι στον ύπνο τους. Και στο ξύπνιο τους.

Αν άλλοι ήταν πρώτοι, το πιθανότερο είναι ότι θα κινούσαν Γη και ουρανό για να επιβάλουν την παύλα στο πρωτάθλημα

Να λοιπόν ο… ατιμασμένος και διασυρμένος Σταύρος Παπασταύρου που τον έχουν στείλει για κρύο ντους οι διάφοροι θεματοφύλακες της ηθικής.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ναι, θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει τη θέση της η Ομόνοια. Γιατί δεν το κάνει, δεν γνωρίζω. Αυτή είναι η επιλογή της. Με τη στάση της, ούτε γραφική έχει γίνει, ούτε έχει προκαλέσει το γέλωτα.

Πιθανότητα επανέναρξης ε; Απόφαση για την ώρα δεν υπάρχει καμία. Και δεν ξενίζει το γεγονός. Η όποια απόφαση είναι πολύ δύσκολη. Και θα παρθεί το πιθανότερο από τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

Υπαίθριες σουίτες και εξωτερικό τζακούζι

Ας υποθέσουμε ότι αρχίζουμε. Όμως ένα κρούσμα, δεν σημαίνει απλώς οπισθοχώρηση. Σημαίνει πιθανότατα ματαίωση. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Θα ήταν βέβαια πρέπον αν το πρωτάθλημα αρχίσει κάποιος να μπει στον κόπο πριν την έναρξη να πει υπεύθυνα στις ομάδες τι ακριβώς θα ισχύσει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα.

Πέραν τούτου ας μπει κάποιος -προπονητής κατά προτίμηση- στον κόπο να απαντήσει στο πως θα γίνεται η αποκατάσταση αθλητών με κλειστά αποδυτήρια και γυμναστήρια, πως θα γίνονται οι προπονήσεις που απαιτούν βάρη και πως θα γίνονται τα αναγκαία για την προετοιμασία μαθήματα στους ποδοσφαιριστές.

Θα υπάρχουν μήπως ξενοδοχεία με υπαίθριες σουίτες και εξωτερικό τζακούζι για τους ποδοσφαιριστές; Η θα αρκεστούν στις τέντες σκίασης όπως στα παραδοσιακά πανηγύρια των Αγίων της Ορθοδοξίας όπου συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν;

Ας υποθέσουμε ότι αρχίζουμε. Κάθε σκέψη σύνδεσης της εικόνας των ομάδων όπως την έχουμε μέχρι την διακοπή, με αυτή που ενδεχομένως θα δούμε αν έχουμε ξανά αγώνες, είναι άνευ αντικειμένου.

Είναι απρόβλεπτο το πως θα βγουν οι ομάδες στο γήπεδο μέσα από όλα αυτά που έχουν γίνει και από το σε κάθε περίπτωση εντελώς γεμάτο με πρωτοφανείς ιδιαιτερότητες διάστημα της προετοιμασίας.

Ο άψογος επαγγελματικός μηχανισμός και τα λοιπά στοιχεία

Η Ομόνοια έχει δυο μειονεκτήματα. Προ της διακοπής ήταν στην κορύφωση της αγωνιστικής της κατάστασης. Δεν πρόκειται λογικά να είναι σε αυτό το επίπεδο, ενώ θα είναι σημαντική απώλεια, η μη παρουσία του κόσμου της στο γήπεδο.

Υπάρχουν στον αντίποδα πολλά «συν». Σε αυτήν την περίοδο οι ομάδες των οποίων συνολικά ο μηχανισμός θα λειτουργήσει πιο επαγγελματικά και θα καλύψει σωστά όλες τις απαιτήσεις της κατάστασης, θα έχουν πλεονέκτημα. Η Ομόνοια, κατά γενική ομολογία, έχει άψογο επαγγελματικό μηχανισμό στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η Ομόνοια είναι ομάδα που περνά την καραντίνα σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι το τελευταίο σεντ όσο έπαιζαν μπάλα, ενώ δεν φαίνεται να ανησυχούν ποσώς για τη συνέχεια. Μέχρι τώρα πληρώνονταν πριν κλείσει ο μήνας. Αυτό θα γίνει και στη συνέχεια, αναλόγως με τις διευθετήσεις που θα γίνουν. Είτε υπάρξει δράση, είτε όχι.

Η ομάδα της Λευκωσίας δεν μπήκε στη διαδικασία των δηλώσεων και των ανακοινώσεων, γεγονός που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της ηρεμίας των ποδοσφαιριστών.

Το 24sports είναι επίσης σε θέση να γνωρίζει ότι Διοίκηση, τεχνικό τιμ και κατ' επέκταση και οι ποδοσφαιριστές, όλο αυτό το διάστημα είναι προσανατολισμένοι στο να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Να το πούμε ακριβέστερα. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι αιφνιδιασμένοι από τις όποιες εξελίξεις.

Ψυχολογικά έχουν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουν καλλιεργήσει εντός τους την προσδοκία ότι θα πάρουν τον τίτλο (αυτό είναι δίχως αμφιβολία το μεγάλο κίνητρο) και είναι «ποτισμένοι» με αυτήν.

Ξέρουν ότι κερδίζοντας τον τίτλο συνδέουν το όνομα τους με την πολυπόθητη επάνοδο του σωματείου στους τίτλους πρωταθλήματος και την απαρχή της πορείας αναγέννησης της ομάδας με τη μεγάλη ιστορία και τη βαριά φανέλα.

Είναι επίσης εμβολιασμένοι με την αγάπη του κόσμου για την ομάδα και νοιώθουν ότι… κάτι χρωστούν σε αυτόν τον κόσμο που επαινούν με την κάθε ευκαιρία λέγοντας ότι ποτέ δεν έχουν αισθανθεί ότι παίζουν εκτός έδρας

Θέλουν για να φέρουν χαρά στον κόσμο και για ένα άλλο λόγο. Τόχει περισσότερη ανάγκη μετά τη δοκιμασία από τον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση